Gönderen Konu: trafk sigortası ödemesi hakkında  (Okunma sayısı 1820 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
trafk sigortası ödemesi hakkında
« : Eylül 30, 2010, 20:00:29 »
merhaba arkadaşlar,

yaklasık 10 gün önce babam bursa da kaza yaptı aracın kaskosu  yok fakat kaza raporunda suçun tamamı karsı tarafa verildi.buraya kadar bir sıkıntı yok aracın  hem önünde hem arkasında hasar vardı bizde rapor çıkana kadar tamirciye bıraktık rapordan sonra tamirci değişecek parçaları servisten sordurtmuş  9000 tl parca yaklasık 3000 lirada işçilikle 12000 gibi bir rakam cıkmış eksper bugün babama masraf aracın dörtte birinden fazla olduğu için yapım için ihaleye cıkaracagız demiş.böyle bir hakkı var mıdır? mağdur olarak aracımı yetkili serviste yaptırmak istiyorum ne yapmalıyım.
2009 Corolla D4D/MMT Elegant Metalik gri

Toyota Club Türkiye

trafk sigortası ödemesi hakkında
« : Eylül 30, 2010, 20:00:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
Ynt: trafk sigortası ödemesi hakkında
« Yanıtla #1 : Eylül 30, 2010, 21:12:18 »
milli reasürans birliğine başvur,onlar hakların hususunda bilgi verirler.bütün sigortalar oraya bağlıdır.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 30, 2010, 21:20:51 »
yarın sigorta sirketiylede gösüşeceğim gercekten böyle bir saçmalık olabılır mı dıye ama biraz arastırınca anadolu sigorta genel müdürünün bir yazsını okudum müşteriler sigorta sirketini secerken arastırıp en ucuzunu bulmaya calısırlarken ben neden yaptırırken en ucuzuna yaptırmayım diye ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Eylül 30, 2010, 23:59:16 »
2009 u 2010 a bağlayan gece yani yılbaşı gecesinde istanbul acarlarda kaza yaptım aracımın değeri 11000 tl civarındaydı. tamiri için gelen eksper 9000 tl diye fiyat biçti. benim kaskom yoktu karşı tarafında yoktu. allah için karşı tarafın sigortası ( euroko sigorta ) pert olan aracım için 11000 tl yi elime saydı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ekim 01, 2010, 10:19:32 »
sigorta şirketlerinin kalitesi hasar ödeme anında belli olur.reklamlarına kanmayıp hasar ödemelerini araştırıp sigorta yaptıracağımız şirketi seçmek lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • always toyota!!!(corolla t-sport)
    • Seyyah Otomotiv
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 01, 2010, 10:36:13 »
merhaba arkadaşlar,

yaklasık 10 gün önce babam bursa da kaza yaptı aracın kaskosu  yok fakat kaza raporunda suçun tamamı karsı tarafa verildi.buraya kadar bir sıkıntı yok aracın  hem önünde hem arkasında hasar vardı bizde rapor çıkana kadar tamirciye bıraktık rapordan sonra tamirci değişecek parçaları servisten sordurtmuş  9000 tl parca yaklasık 3000 lirada işçilikle 12000 gibi bir rakam cıkmış eksper bugün babama masraf aracın dörtte birinden fazla olduğu için yapım için ihaleye cıkaracagız demiş.böyle bir hakkı var mıdır? mağdur olarak aracımı yetkili serviste yaptırmak istiyorum ne yapmalıyım.
eksperin kesinlikle öyle bir hakkı yok şu olabilir aracın yetkili serviste fiyatları çok şişirildiğinden dolayı pert vermek istememesi amacıyla böyle bi saçmalık uydurmuş sen istediğin yerde ama antiparantez sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu tüm yetkili servislerde yaptırabilirsin onların buna karşışma hakkı yok
arabamın turbosunu havalandıran rüzgar, gir içeri usul usul beni atmosferikten kurtar....!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 01, 2010, 11:04:16 »
Biraz önce eksper ile görüştüm,anadolu sigortada 5000 liranın üzerindeki hasarlarda sigorta sirketi ihaleye cıkıyormuş örnek verirsem 8000 lira hasar cıkan araba için ihale acıyor en düşk veren teklif örnek 7000 olsun sana sadece 7000 veriyor bundan sonra anlaşmalı servise götürdüğünde servis 8000 e yapıyorsa kalan 1000 senden çıkıyormuş.bir cok sigorta şirketi yapıyormuş bunu sigorta yaptırırken aman dikkat .
bakalım sonuç ne olacak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 01, 2010, 11:36:38 »
çok geçmiş olsun mustafa, fiyatın abartı olduğu durumlarda eksper bu şekildeyapabilir... her sigorta şirketinde bu uygulama yoktur... böyle bir uygulamada başka yere aracını yaptırdığında durumu memnuniyetsizlikle bildirebilirsin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • always toyota!!!(corolla t-sport)
    • Seyyah Otomotiv
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 01, 2010, 11:40:36 »
Biraz önce eksper ile görüştüm,anadolu sigortada 5000 liranın üzerindeki hasarlarda sigorta sirketi ihaleye cıkıyormuş örnek verirsem 8000 lira hasar cıkan araba için ihale acıyor en düşk veren teklif örnek 7000 olsun sana sadece 7000 veriyor bundan sonra anlaşmalı servise götürdüğünde servis 8000 e yapıyorsa kalan 1000 senden çıkıyormuş.bir cok sigorta şirketi yapıyormuş bunu sigorta yaptırırken aman dikkat .
bakalım sonuç ne olacak
adam düşük fiyat verecek arabayı derme çatma toplayacak burdaki mağduriyeti kim giderecek peki ?
arabamın turbosunu havalandıran rüzgar, gir içeri usul usul beni atmosferikten kurtar....!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Ekim 01, 2010, 11:58:04 »
sigorta şirketlerinin kalitesi hasar ödeme anında belli olur.reklamlarına kanmayıp hasar ödemelerini araştırıp sigorta yaptıracağımız şirketi seçmek lazım.

Kesinlikle katılıyorum. Anadolu sigorta bir tarihte duran aracıma arkadan çarpan bir aracın sigorta şirketi idi.
Parayı alana kadar ak ile karayı seçtim. Reasürans birliğine başvurdum da parayı öyle alabilmiştim.
Oldum olası o firmaya sigortalatmam aracımı. Gerçi ben sigortalatmasam da karşı tarafın sigortacısı o olunca yine uğraşıyorsun:)
2011 Corolla Elegant, d4d, Kar Beyazı, İçi Bej

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ekim 01, 2010, 16:15:14 »
anadolu sigorta iş bankasının halbuki.iyi ve kuvvetli bir sigorta olarak biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 56000
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 01, 2010, 19:53:13 »
Sigorta şirketleri ile Bankalar hepsi iyi gün dostudur. Bir tökezlersin bir bakmışın
hepsi peşine düşmüş. :(

Bu ihale olayını ilk defa duyuyorum. İhaleye katılacak şirketlerin yeterlilikleri ne kadar allah bilir. :D

Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 04, 2010, 08:59:33 »
aslında bu olabilir yada kasko poliçesinde yazıyor olabilir... bundan dolayı kasko poliçesini detaylı okuyarak yapmalı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 04, 2010, 09:55:08 »
İhale olayını ilk defa duyuyorum, benzer bir olay bizimde başımıza geldi. Eski bir aracımız vardı, tamiri değerinden yüksek tutuyordu. Trafik sigortası bile tamamını ödemişti, aracı perte çıkarmıştık. İhale durumu söz konusu bile olmamıştı, ama şu var tamiri için birkaç yerden fiyat alıyorlar. Buna pek ihale denmez ama :)