Gönderen Konu: Yaris in zıplaması  (Okunma sayısı 1457 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0-
Yaris in zıplaması
« : Eylül 30, 2010, 13:46:30 »
dün gece ortaköyden noter sitesinin önünden akmerkeze çıkan yolda dik bir yokuştaydım. yeni yağmur yağıyordu. araba tiptronik olduğundan manuel olarak 1.viteste yokuşu çıktım. devir yükseldiğinden 2.vitese aldığımda araba bayılmaya başladı. ben de s çizerek manevra yaptırmaya ve yokuşu çıkartmaya çalıştım. ve o da ne. araba zıp zıp zıplamaya başladı. arkada eşim ve çocuğum da var.  direksiyonu fırlayacak gibiydi. tıpkı sert fren yapınca abs devreye girer ve tıııırrrrt diye frende hissedilen titreşim gibi titreşim hissettim. araba aynı katır gibi zıp zıp zıpladı. ben bir yerde yanlışlık mı yaptım yoksa yağmur mu buna sebep oldu. 1.viteste çıksaydım aynı sorun olurmuydu? cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.
saygılar.
2010 yaris terra sporty multimode gümüş gri
yaşasın m/m.

Toyota Club Türkiye

Yaris in zıplaması
« : Eylül 30, 2010, 13:46:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris in zıplaması
« Yanıtla #1 : Eylül 30, 2010, 13:53:17 »
Dik yokuş, yol ıslak hmm. muhtemelen lastikler tutunamıyor. zıplaya zıplaya patinaj çekiyor.

önemli bir sorun değil. bende yaşıyorum. bir sonraki lastik değişiminde daha iyi bir lastik alarak sorunu giderebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • buda benim tosbak
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #2 : Eylül 30, 2010, 13:54:22 »
yanlış değilse portakal yokuşundan bassediyorsunuz. o yokuşta bırakın 1. vitesi yaris devir altıktan sonra 2-3. viteste rahatlıkla çıkabilecek bir araç.yağışlı olması pek bişe fark ettirmez yani en kötü biraz pati çeker ve daha sonra normele döner.o kadar büyük bir titremede yapmaz sanmıyorum.
şanzıman yağını ve şanzımanı kontrol ettirin daha büyük br sorun çıkmadan sonradan kötü oluyor çünki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #3 : Ekim 05, 2010, 14:03:18 »
yanıt veren arkadaşlara çok teşekkür ederim. geçen gün servise gidip baktırdım. bir sorun olmadığını söylediler. lastiklere ve şanzımana baktılar. araç arıza ışığı yakmadığı sürece sorun yok dediler. ayrıca test sürüşü de yaptılar. güvenlik sistemlerinin üstüste gelmesininin, yol durumunun vs etkili olabileceğini söylediler. Benzer durumda olanlar için bilgi olsun diye yazıyorum.
2010 yaris terra sporty multimode gümüş gri
yaşasın m/m.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 05, 2010, 18:28:25 »
İlginç bir sorun.Triptonik araçları sevmiyorum.Belki hiç kullanmadığımdandır.