Gönderen Konu: Muayene öncesi kontrol ve bakım nasıl yapılmalı?  (Okunma sayısı 2685 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2000 1.6 corolla terra bej
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
Muayene öncesi kontrol ve bakım nasıl yapılmalı?
« : Eylül 30, 2010, 00:53:40 »
Merhaba arkadaşlar, 11. ayda toyatamın muayenesi var.Daha önce hiç muayene aşamalarını görmediğim için bilen arkadaşlara sormak istedim. Muayeneden sonrunsuz geçmek için muayeneden önce neler yapılmalı, nereler kontrol edilmeli?

Toyota Club Türkiye

Muayene öncesi kontrol ve bakım nasıl yapılmalı?
« : Eylül 30, 2010, 00:53:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Muayene öncesi kontrol ve bakım nasıl yapılmalı?
« Yanıtla #1 : Eylül 30, 2010, 02:21:10 »
Selamlar

Oncelikle aracinizin tum sinyal ve farlarini kontrol edin. On cam yikama sistemi ve sileceklerinizide atlamayin. Ayrica frenleride test ettikleri icin eger balatalariniz bitikse falan degistirin. Benimkinde olmadigi icin bilmiyorum ama saniyorum rengi cok acik olmadigi surece filmli camlara takiklarmis. Gitmeden once el fren ayarinizida yaptirin benimki biraz yukarda kavriyordu ama hafif kusurlu olarak gecti. Ayrica aracinizda tam bir ikyardim cantasi iki ader deflektor ve gecerli tarihli bir yangin sondurme tupu bulundurun. Tavsiyem muayeneye gitmeden bir gun once far ayari yaptirmanizdir. Eger cok oncesinde yaptirirsaniz bozuk yollardan dolayi ayariniz tekrar bozulabilir. Gerci eskiden agir kusur olarak gecen bu problem sonra hafif kusura indirilmis. Yani her halukarda hafif kusur olarak gecer.Evraklar ise ruhsat trafik sigortasi ve egzost muayenesi. Benim aklima gelenler bunlar eger tuvturkun sitesine girerseniz hersey detayli olarak aciklanmis ordanda faydalanabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 30, 2010, 02:29:41 »
Abi senin ön fren balatan kesin değişmiştir. Dolayısıyla ön frenler arkalardan daha iyi tutar, onun fren ayarını yaptır.
Zaten eğer arabanda illegal aksesuar yoksa , farların ayarlıyla , lastiklerin ve frenlerinde iyiyse bir sorun çıkmadan geçersin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 30, 2010, 02:30:41 »
Bide el frenin 5. çıt sesine kadar çekildiğinde dik yokuşlarda tutması gerek.
eksoz muayenesini falanda halletmişsindir sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 30, 2010, 02:39:24 »
cam filmlerine birşey demiyorlar hatta benim yaptırdığım yerde bunun için adamlar duvara yazı yazmışlardı cam filmi ve xenonlar la iligilenmediklerini bunun trafik polislerini ilgilendirdiğini yazıodu ben 1 ay önce yaptırdım. fakat 5 ay önce eniştemin partenri ni götürmüştüm arka bagaj camlarında film olduğu içinde hafif kusurlu yazmışlardı .
JA 8668

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2000 1.6 corolla terra bej
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #5 : Eylül 30, 2010, 03:53:02 »
söylediklerinizi kesinlikle kontrol edip uygulayacagım çok teşekkürler.