Gönderen Konu: Teyp e mikrofon bağlanabilirmi?  (Okunma sayısı 21395 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Yolların Yargıcı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Teyp e mikrofon bağlanabilirmi?
« : Eylül 29, 2010, 21:33:55 »
Merhaba arkadaşlar.Aklıma takılan bi soru işaretini size sormak istedim epeydir deniyorum fakat acaba benmi yanlış yapıyorum.Sony gt470 us teyp imde Aux girişi var.Buna  mikrofon bağlayabilirmiyim? Amacım  araç içinde bulunan hopörlerlerden mikrofonla ses almak.Ama bunu bi türlü beceremedim...:(( Bağlantı hakkında yada uygulama hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa banada aktarırlarsa sevinirim...
Genç Toyotacı...

Toyota Club Türkiye

Teyp e mikrofon bağlanabilirmi?
« : Eylül 29, 2010, 21:33:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
Ynt: Teyp e mikrofon bağlanabilirmi?
« Yanıtla #1 : Eylül 29, 2010, 21:47:53 »
bağlıyabiliceğini sanmıyorum benim bildiğim mikrofon girişleri farklı oluyor. aux sadece müzik çalar girişi değilmiydi? zaten mikrofon takıp ne yapıcaksın ki domates biber mi satıcaksın :D
1.4 D4D auris xenon-perde-spoiler (chip tuning-led stop-marşpiye-arka tampon altı rüzgarlık) bunlarda yapılacaklar listesi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 29, 2010, 21:50:04 »
dostum ağaıdaki ling te jack tan usb ye çeviricinin resmini göreceksin

http://urun.gittigidiyor.com/4pin-2-5mm-ERKEK-JACK-USB-ERKEK-JACK-CEVIRICI_W0QQidZZ26338635#aciklama

mikrüfon erkek jacktır onu bir aparatla çevirrsen sanıyorum istediğin olacakdıt.hernekadar teyp modelini tanımasamda olma ihtimali yüksek diye düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 29, 2010, 21:52:35 »
  Aslında tam aynı değil ama bazı araçlarda telefon bağlantı kiti ile bu sistem oluyor fakat istediğin tam bu değil sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 29, 2010, 22:01:18 »
bağlayabilirsin ama pilli mikrofon olması gerek yada bir yerden elektrik çekmen gerek , yoksa doğru düzgün ses alamazsın.
bide mikrofonu kullanmak için teybi aux moduna alman gerek.
diyelim ki bunları yaptın , o zaman bile sesi sonuna kadar açtığında ancak senin sesinden daha fazla çıkar.
Tabiiki çok hassas bir mikrofon kullanıyorsan o zaman iyi ses alabilirsin. ama normal bir pc mikrofonuyla falan bir işe yaramaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Yolların Yargıcı
« Yanıtla #5 : Eylül 29, 2010, 22:33:13 »
Teşekkürler arkadaşlar yani sonuç oalrak pek bi düzen almaz demk bu.Teşekkür ederim mikrofonum pilli değildi demekki bu yüzden çalışmadı yani elektrik almıyordu onun dıında herşeyuyuyor.
Genç Toyotacı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Eylül 29, 2010, 22:35:01 »
bağlayabilirsin ama pilli mikrofon olması gerek yada bir yerden elektrik çekmen gerek , yoksa doğru düzgün ses alamazsın.
bide mikrofonu kullanmak için teybi aux moduna alman gerek.
diyelim ki bunları yaptın , o zaman bile sesi sonuna kadar açtığında ancak senin sesinden daha fazla çıkar.
Tabiiki çok hassas bir mikrofon kullanıyorsan o zaman iyi ses alabilirsin. ama normal bir pc mikrofonuyla falan bir işe yaramaz.

erdem bu konuda haklı mikrofunun harici beslmesi olması şart yani pilli yada benzeri bir harici beslemesi olması gerekiyor eletronikçilerde bu tarz yaka mikrofonu bulablirsin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 29, 2010, 22:47:11 »
Seydi bey preanfi içeren mikrofon bağlamalısınız onlarda ses sinyali aux girişine göre yükseltiliyor yada bir preanfi devresine mikrofon bağlıycaksınızve onu auxa bağlıycaksınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Yolların Yargıcı
« Yanıtla #8 : Eylül 29, 2010, 22:55:40 »
En iyisi ben gidiyim bi polis telsizi gibi olan zımbırtıdan taktırayım dart dart edip telsiz anonsu geçerim mahalleye :)
Genç Toyotacı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 29, 2010, 23:09:18 »
aslında bi elektrikçiye gitsen kolayca halleder ama ben daha pratik bir yöntem önereyim, bi tane FM kablosuz mikrofon al,  onlar kısa mesafeli radyo yayını yapıyor, mikrofonun frekansını radyodan bul , bu kadar.... hayırlı anonslar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 29, 2010, 23:37:50 »
Seydi bey preanfi içeren mikrofon bağlamalısınız onlarda ses sinyali aux girişine göre yükseltiliyor yada bir preanfi devresine mikrofon bağlıycaksınızve onu auxa bağlıycaksınız.
o teknikleri zaten bilyorum:))) mesele anlaşılır şekilde anlatabilmek:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
« Yanıtla #11 : Eylül 30, 2010, 20:39:09 »

Katiliyorum. Ben muzik ve studyo isiyle ugrasiyorum. Bu konu hakkinda oldukca bilgiye sahibim.  Teybinin aux girisinden mikrofon baglanabilir. Fakat oldukca az bir ses alirsin. Bunun icin mutlaka ya preamfili mikrofon yada preamfiyi ayrica alip mikrofonla birlikte aux girisine takman gerekiyor. Mikrofon girisleri genelde XLR olur. Yahut civi jak kullanirlar. Buyuk civi jagi kucuk civiye cevirirsin. Aux'ta kucuk civi ve stereo giristir. (Genelde oyle olur)

Aux girisleri genelde mikrofon icin degil disaridan ses sesviyesi oldukca yuksek cihazlari baglamak icin hazirlanmistir.

Birde aracin icinde mikrofon twitera yakin olursa mutlaka ses tiz bir sekilde otme yapacaktir. Dugun salonlarinda mikrofon hoparlor onune gelince , rahatsiz eden tiz bir ses cikar ya :) onun gibi diyelim.
Merceksiz Xenon fardan gozu rahatsiz olan-Auris comfort extra kullanicisi