Gönderen Konu: Hastalık...  (Okunma sayısı 1845 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Hastalık...
« : Eylül 05, 2007, 21:23:23 »
Merhaba arkadaşlar,

Aracım 2006 Terra (30.000 km.)
Yaklaşık 2 aydır,kalkışta (ve özellikle yokuşlardaki kalkışlarda) aracın sanki sol ön çamurluğunun iç tarafından "tıkırtı" sesi geliyor.Diğer viteslerde ve devirli kalkışlarda ses yok.Belki de motor sesinden duyulmuyor.
Devamlı gittiğim servisin mekanikeri bu sesin bu kasaların hastalığı olduğunu,hatta kendisinin de bunu araştırdığını (!) ve Toyota'ya da başvurduğunu ama sonuç alamadığını belirtti.Hastalık herhalde 2 yıl sonra başlıyor!
Ben; eğer motor kulaklarında hidrolik düzenek (şok emici v.s) var ise oradan geldiğinden şüpheleniyorum.
Sizce ?

Toyota Club Türkiye

Hastalık...
« : Eylül 05, 2007, 21:23:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: 0+
Hastalık...
« Yanıtla #1 : Eylül 05, 2007, 22:02:34 »
geçenlerde amcamın 97 toyotasındada öyle bir sorunla karşılaştık sorunun tedavisini tabla fişek civaralarını sıkarak bulduk ama bu biraz farklı gibi kalkışta sol taraftan geliyorsa o zaman aks kafasında ki dişli veya bilye bozulmuş olabilir veya frenck disk kafalarındaki yaylar gevşemiştir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
Hastalık...
« Yanıtla #2 : Eylül 06, 2007, 00:10:23 »
yetkili servis diyorsa  bu lafı, bence hemen şikayet edin. Bu devirde hala hastalık mı olurmuş, hastalık neyse tedavisi yapılır.

Yetkili servis değilse, kulak asmayın.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Hastalık...
« Yanıtla #3 : Eylül 06, 2007, 12:09:55 »
ben bunu diyen servise gülerim başka şeyler de yazacaktım ama...

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Hastalık...
« Yanıtla #4 : Eylül 13, 2007, 17:05:32 »
Bu ses sanki birşey gevşemişde langur lungur sallanıyo gibi bi sesmi acaba? Benimkide 2006 linea ama dizel. Ve arnavut kaldırımı gibi çok sallantılı yollarda giderken sol çamurluğun içinden böyle lambur lumbur ses geliyo. Sanki içerde akü gevşemiş sağa sola sallanıp vuruyo. Yada davlumbazmı gevşedi acaba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Hastalık...
« Yanıtla #5 : Eylül 14, 2007, 00:02:43 »
Alıntı yapılan: İsmail H. Timurcioğlu
Bu ses sanki birşey gevşemişde langur lungur sallanıyo gibi bi sesmi acaba? Benimkide 2006 linea ama dizel. Ve arnavut kaldırımı gibi çok sallantılı yollarda giderken sol çamurluğun içinden böyle lambur lumbur ses geliyo. Sanki içerde akü gevşemiş sağa sola sallanıp vuruyo. Yada davlumbazmı gevşedi acaba.
[/quote]

Evet sanki davlumbazdan geliyor ama öyle akü gevşemesi falan gibi bir ses değil.
Toyota serviste değil de sanayideki ustama baktıracağım artık.O,kesinlikle teşhis eder..
Teşhisten sonra değişecek parça var ise serviste yaptırmayı düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
Hastalık...
« Yanıtla #6 : Eylül 14, 2007, 00:22:00 »
Emin değilim ancak o ses ön kaputtan geliyor olabilir.Kapalıyken kaputu önden kaldırmaya çalışın eğer kilitte bir boşluk hissederseniz kaputun iç kısmında sağda ve solda iki ayar lastiğini çevirerek ayar yapın.
İkinci ihtimal ise ön denge çubuğu lastiğinden olabilir. 30-40 Ytl arası bir masraf çıkarır.
Her iki sorun basıma geldi ve çözüldü.Denemeni tavsiye ederim.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM