Gönderen Konu: Aracımın müzik siteminde değişiklik  (Okunma sayısı 1984 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
Aracımın müzik siteminde değişiklik
« : Eylül 29, 2010, 10:31:54 »
Arkadaşlar,Aracımın müzik siteminde değişiklik yani orjinal teybini değiştirmeden hoporlör kalitesini artırmak (amfi vs istemiyorum) istiyorum. mesela arkaya 13cm lik (bildigim kadarıyla 13 lük takılıyor. 16 cm lik olayormu takan varmı kesmeden) 2 adet 2 yollu pıoneer hoparlör alsam taksam.. önede 10cm lik 2 adet nasıl olur veya tavsiyeniz varmı yardımcı olursanız sevinirim....
Corolla,2001 vvt-i 1.6 Special 110 Bg-- Ankara

Toyota Club Türkiye

Aracımın müzik siteminde değişiklik
« : Eylül 29, 2010, 10:31:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Aracımın müzik siteminde değişiklik
« Yanıtla #1 : Eylül 29, 2010, 10:36:25 »
valla ben arkaya iki tane Kenwood taktım, önlerede 2 tane ufacık kolon taktım.biraz daha büyüğünü ve kalitelisini takamıyorum...çünkü yuvası çok küçük.normal kaliteli bi kapı kolonu sığmıyor yuvaya...hem dışarda kalıyor hemde camı açınca cam kolona oturuyor tam açılmıyor...sizin kasalarda nasıl bilmiyorum ama bizim kasalarda kapı kolon yerleri acayip küçük...bu yüzden arkadaki kenwoodlar öndeki iki küçük kolonu bastırıyor ve ses komple arkadan geliyor...buda çok iğrenç bi durum...kapı kolonu işini nasıl çözecem bende bilmiyorum...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #2 : Eylül 29, 2010, 10:51:27 »
bunu bende düşünüyorum.

2004 hb sol için orjinal yerlerinde kullanılmak üzere hoparlör tavsiyesi belkiyorum.

amfili ve amfisiz olarak 2 gruba ayrılabilir.
Corolla HB SOL 2004

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 29, 2010, 11:19:36 »
bence 16lık infinity tak dostum ben taktırdım çokda memnunm biraz daha tuzludur ama gerçek kalite
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 29, 2010, 11:21:05 »
Arkadaşlar,Aracımın müzik siteminde değişiklik yani orjinal teybini değiştirmeden hoporlör kalitesini artırmak (amfi vs istemiyorum) istiyorum. mesela arkaya 13cm lik (bildigim kadarıyla 13 lük takılıyor. 16 cm lik olayormu takan varmı kesmeden) 2 adet 2 yollu pıoneer hoparlör alsam taksam.. önede 10cm lik 2 adet nasıl olur veya tavsiyeniz varmı yardımcı olursanız sevinirim....
Abimde 99 model tek farlısı var ve ön kapılara 16 cm koyduk sorunsuz cam açılıyor ve sığıyor . Plastikleri aldık yalnız . Arka cam altınada 16 cm sığıyor plastikleri alıyorsunuz . pioneer takılabilir yalnız yeni model pioneerler iyi değil eskilerden temiz bulmanız gerek  oda zor . Başka model bakabilirsiniz bir müzik sistem mağazasına gidip oradan dinleyip hangisi hoşunuza giderse onu taktırabilir veya takabilirsiniz :) . Ben eski efsanelerden baska takılmıyorum mesela zevk :)

valla ben arkaya iki tane Kenwood taktım, önlerede 2 tane ufacık kolon taktım.biraz daha büyüğünü ve kalitelisini takamıyorum...çünkü yuvası çok küçük.normal kaliteli bi kapı kolonu sığmıyor yuvaya...hem dışarda kalıyor hemde camı açınca cam kolona oturuyor tam açılmıyor...sizin kasalarda nasıl bilmiyorum ama bizim kasalarda kapı kolon yerleri acayip küçük...bu yüzden arkadaki kenwoodlar öndeki iki küçük kolonu bastırıyor ve ses komple arkadan geliyor...buda çok iğrenç bi durum...kapı kolonu işini nasıl çözecem bende bilmiyorum...
Osman abi senin araba modelini bilmiyorum yardımcı olamıcam :)

bunu bende düşünüyorum.

2004 hb sol için orjinal yerlerinde kullanılmak üzere hoparlör tavsiyesi belkiyorum.

Cihangir abi 2 gün önce modifikasyonun alt kategorisine kapı sökümü ile konu açtım orada resimleri görürsün arka kapılara 13 cm oluyor plastik sökülmeden . ön kapılarak plastik sökülmeden 16 cm oluyor . Tavsiye dersen Alperen abiye dediğim senin içinde geçerli :) Ben yeni malların hiç bir sesini beğenmiyorum bir şu hoşuma gitti geçen dinledim tweater sesi ve mid sesi çok harikaydı :)

http://urun.gittigidiyor.com/Oto-Hoparlor-Harward-Hr-1346-13-cm-150-Watt_W0QQidZZ24855995

Pioneer sevdiğim halde bunun sesi çok hoşuma gitmişti . 16 cm ve 13 cm leri mevcut bu kolonun ve ucuz :)
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 29, 2010, 11:38:34 »
bunu bende düşünüyorum.

cihangir bende de e12 var ben dediğim gibi 16lık infinity çift takım bass anfi ve çokda memnunum hatta sesini çok açamıyorum içerde durulmuyor
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 29, 2010, 11:58:46 »

Osman abi senin araba modelini bilmiyorum yardımcı olamıcam :)

96 corolla
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Eylül 29, 2010, 14:12:47 »
cihangir bende de e12 var ben dediğim gibi 16lık infinity çift takım bass anfi ve çokda memnunum hatta sesini çok açamıyorum içerde durulmuyor

tavsiye için teşekkürler bu markaya yoğunlaşıyorum şu an itibarı ile.

ancak şu plastiklerin sökülmesi olayı tam olarak nedir ?

infinity de 16 cm ölçüdeki kolonlar için e12 de böyle bir gereklilik (plastiklerin sökülmesi) var mı ?

ve kapılara yalıtım yapılmalımı böyle bir değişiklikten sonra ?
Corolla HB SOL 2004

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Eylül 29, 2010, 15:19:34 »
wala ben şahsen birebir yaptım yapan usta arkadaşımdı beraber yaptık o gerekli ayarlamaları yaptı orjinalinin yerine cuk oturttu eski hoplaröleri parçaladı bilerek çnkü yenilerini oraya tam oturmak için eğer istersen yardımcı olabilirm
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Eylül 29, 2010, 15:46:23 »
wala ben şahsen birebir yaptım yapan usta arkadaşımdı beraber yaptık o gerekli ayarlamaları yaptı orjinalinin yerine cuk oturttu eski hoplaröleri parçaladı bilerek çnkü yenilerini oraya tam oturmak için eğer istersen yardımcı olabilirm

gerekli bütçeyi ayarladıktan sonra yardımını rica edebilirm.

şimdiden çok teşekkürler.
Corolla HB SOL 2004

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 29, 2010, 15:59:25 »
tabiki her zaman yardımcı olmaya çalışırım yeterki toyotadaşım olsun =))
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #11 : Eylül 30, 2010, 00:16:28 »
:)) Efsane kasa için Ön hapörlör tam Bİ kabus.. Ustası Olmayan bırısıne sakIN ama sakın Açtırtma:)... Ön kapılarda plastikler var hapörlör oturması için. o plastikleri çıkart. hapörlörun genıslıgınde ıcınde oturabılecegı sekılde mdf kestir. mdf yı kapya hapörlörüde mdf ye montala. hiç bi sorun yaşamazsın :) bn yaptırdım . ılk ustam berabattı . göturdgum diğer usta 5 dk da yaptı çıktı işin iiçinden şu an mükemmel oldu :)
Taliplerim çok diye sevime.. UCUZ MALIN ALICISI ÇOOOK OLURMUŞ