Gönderen Konu: toyotalarda ortak arıza varmı?  (Okunma sayısı 2066 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2000 1.6 corolla terra bej
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
toyotalarda ortak arıza varmı?
« : Eylül 28, 2010, 02:46:38 »
Dahaönce fıat marea'm vardı ve gaz kelebeği arızası çıkmıştı, araştırdıgımda bu arabaların çogunda bu arızaya raslandıgını ögrendim. Acaba toyotalardada buna benzer ortak bir mekanik arıza oluyormu merakediyorum.

Toyota Club Türkiye

toyotalarda ortak arıza varmı?
« : Eylül 28, 2010, 02:46:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: toyotalarda ortak arıza varmı?
« Yanıtla #1 : Eylül 28, 2010, 03:04:19 »
aracınız hangi kasa? (kaç model)
ona göre neresinden arıza çıkabileceğini yazabiliriz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Eylül 28, 2010, 04:04:45 »
2000 1.6 Terra Yuvarlak Farlı Olan Kasa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 30, 2010, 01:13:49 »
Aracınızın çok bilinen bir kronik arızası yok,
20.000kmde bir yağını, yağ filitresini, hava filtresini değiştirip ,
50.000kmde bir lastiklerini değiştirip,
100.000kmde bir kayışlarını, fren balata&disklerini ve debriyaj balatasını vs.. kontrol ettirip
bide benzinini koyup doya doya gezebilirsiniz. :) :)

Bunun haricinde çıkabilecek bütün sorunların kullanıcı hatası olduğuna tamamen inanıyorum , ama düzgün kullanımda 'en az' 500.000km götürebilecek bir yürüyene sahiptir. Tabi ülkemizin yollarında bir aracı düzgün kullanmak ne kadar mümkündür bilemiyorum...
kazasız belasız kullanın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Eylül 30, 2010, 01:30:58 »
Teşekkürederim erdem bey. yani sen nasıl bakarsan arabaya oda seni o oranda gezdirir diyorsunuz.arabamdan çok memnunum tek tereddüt ettiğim şey altının alçak olması  her kasiste çukurda ha vurdu ha vuracak korkusu var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 30, 2010, 02:16:59 »
Teşekkürederim erdem bey. yani sen nasıl bakarsan arabaya oda seni o oranda gezdirir diyorsunuz.arabamdan çok memnunum tek tereddüt ettiğim şey altının alçak olması  her kasiste çukurda ha vurdu ha vuracak korkusu var.
Toyotaya Bişey olmaz , altınıda vurabilirsiniz ama salıncak demirleriyle eksozu çok sert vurmayın yeter , onun haricinde biz her gün sürtüyoruz altını biryerlere :)
Söylediğim bakımlar her arabada vardır. Ama bu bakımlar haricinde toyotanız size süpriz yapmaz...
dediğim gibi yaparsada bir yerden birşey olmuştur kesin ;)
Aslında mareanında altı pek yüksek sayılmaz , toyotanın sadece eksozu çok aşağıdadır ama sizin kasalar düşünüldüğü kadar altını sürtmüyor. Onun haricinde çok sert vurmadığınız takdirdede birşey olmuyor.
Ben rampadan zıplayıp asfalttan daha yukarıda duran logar kapağının üstüne düşmüştüm , çok yüksek bir ses çıkmasına ragmen altı sadece biraz çizilmişti, çökme falan yoktu yani.
Ama mesela marea böyle değildir. fiatın arabalarının altını vurmaya falan gelmez. Şu anda bendede bir Albea var zaten , araadki farkı fazlasıyla gördüm. Artık toyota varken kolay kolay fiata araba diye binmem , bir kere çukura düştüm rot balans düzen tutmadı yaa :( toyotayla o çukurlardan gaza basarak geçiyordum. :)
tabi bu şans işi, sorunsuz araba yoktur ama diyelimki elektrik kaçıran araç şarj aletini takarız,(atıyorum)ucu kül tablasının metal parçasına deyip kısa devre yapar , ondan sonra aracın elektrik tesisatı yanınca arabayı suçlarız. Ama bu tür riskleri toyotada en aza indirilmiş olarak görüyorum ben. Zamanında çok gereksiz gördüğüm bir pimi yerinden sökmüştüm ve baya bir zaman sonra birgün yağmur yağdığında araba çalışmamıştı , çook sonradan  o küçücük pimin oraya bir amaçla konulduğunu anladım.
yani sorun çıkmaması için toyota çok ayrıntılı önlemleri alıyor.Benim annemin arabası sizin kasanın makyajlısından. Ben o arabayla yaklaşık 40cm derinliğinde suya girdim. derin olduğunu farketmeden girdim , girdikten sonrada çıkıyım bari diye hızımı azaltmadan devam ettim , çıktıktan sonra yokuş yukarı bir yerde durup eksozdaki suyu boşalttım , arabada hiçbir sorun çıkmadan yoluma devam ettim.
Zaten toyota jip markası olduğundan dolayı belden altı dayanıklı olan bir arabadır ama aracı hafifletmek için üst kısımlarda baya ince bir saç kullanmışlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Eylül 30, 2010, 03:50:55 »
Cevaplarınız için çok teşekkürederim, artık arabayı kullandıkça daha iyi tanımış olacagım herkeze kazasız belasız sürüşler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #7 : Ekim 02, 2010, 18:00:47 »
Ae 101 kasalarda 15 yılı devirdikten sonra p valfi denen dağıtıcı taksimat arızalanır.Genelde vize de arka frende sapma olarak karşımıza çıkıyor.Fiyatı 380 tl cik.Onun dışında bir kroniklik görmedim.
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Ekim 02, 2010, 18:48:53 »
Ae 101 kasa Dediğiniz sanırım 1998'e kadar çıkanlar ama yanlış bilmiyorsam 1998 2002 arası çıkan corollalarda bunlardan mekanik olarak çok farklı değil yanlış biliyorsam düzeldin lütfen.