Gönderen Konu: Acil Yardım!-Corolla 98  (Okunma sayısı 4130 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
Acil Yardım!-Corolla 98
« : Eylül 27, 2010, 18:44:57 »
bütün arkadaşlara selam  yeni üye oldum ve genelde üyelikler hep bir sorun başımıza gelince başlıyor! Şu an benim de bir sorunum var daha doğrusu var mı yok mu anlayamadım???
mesele şu:
benim 98 xei model corollam var lpgli 181 binde.. geçen hafta yağ değişimini yaptım bugün iş icabı 115 kmlik bir yola gittim her zamannki gibi.. yalnız arabada arka koltukta 50 kg civarı yük vardı. her neyse vitesi 5 e aldıktan sonra  araba 120 den fazla basmadı??? gaza sonuna kadar bastım gene 120de kaldı.. bu sırada herhangi bir uyarı lambası falan da yanmadı.. bir müddet gittikten sonra arabayı kenara çekip stop ettim..sağına soluna motora falan baktım görünen daha doğrusu anlayabileceğim birşey yoktu sonra tekrar çalıştırdım bu defa 120 yi geçtim yani normale döndü 140-150 km de devir 4 ü geçiyordu sizce sorun var mı varsa ne olabilir ikicisi 150 kmde devir 4-5 civarı normal mi acil cevaplarsanzı sevinirim ona göre tekrar dönüş yoluna çıkacağım dönüşte daha büyük bir sorunla karşılaşmaktan korkuyorum..herkese şimdien teşekkürler ve saygılar...

Toyota Club Türkiye

Acil Yardım!-Corolla 98
« : Eylül 27, 2010, 18:44:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
Ynt: Acil Yardım!-Corolla 98
« Yanıtla #1 : Eylül 27, 2010, 18:58:47 »
50 kg civarı yük varken 120'yi geçmemesi ilginç.
150'de aşşa yukarı 4500 devir civarında seyretmesi gerekiyor.
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Eylül 27, 2010, 19:02:39 »
50 kg civarı yük varken 120'yi geçmemesi ilginç.
150'de aşşa yukarı 4500 devir civarında seyretmesi gerekiyor.

hocam yani yükten mi olmuş diyorsunuz? gaza sonuna kadar bastığım halde ibre 120 den öteye geçmiyordu gazdan yavaşça çekince sanki bir yere takılmış da ordan kurtulmuş hissi veriyordu aydınlatıcı bilgiler verebilirseniz çok sevinirim : ((

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #3 : Eylül 27, 2010, 19:17:14 »
Yok hocam yükten olmaması gerekir diyorum.
50 kg normal bir yetişkin erkeğin daha zayıf halidir.

Araçda 1 kişi varken 120'yi geçemeyeceksek vay halimize o zaman.

Araca baktırın.
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Eylül 27, 2010, 19:23:30 »
peki sizce tahmni olarak sorun ne olabilir ya da ciddi bir sorun avr mı diğer arkadaşlardan da görüşlerini bekliyorum lütfen :((

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #5 : Eylül 27, 2010, 19:26:22 »
Sorunu bilmemde, aynı yolda 120'yle giderken, 3.vites de basmayı deneyin.
Araba zorlanarak gidiyorsa veya yine gitmemezlik yapıyorsa, ciddi bir sorun olabilir.

Ama en basitinden, gaz kelebeği temizlenip, hava filtresi + bujileri değiştirilerek çözülecek bir sorunda olabilir.
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #6 : Eylül 27, 2010, 19:27:33 »
motor bitmiş -_-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #7 : Eylül 27, 2010, 19:31:52 »
motor mu bitmiş nasıl yani? sorun o kadr büyük mü? yağ değişimi triger hava filtresi değişimleri yeni yapıldı öyle aracı zorlayacak şekilde de kullanmadım şayet sorun motordaysa bundan sonraki durum ve masraf ne olur peki????

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 27, 2010, 19:46:16 »
Sayın Ahmet Hamdi Er; sizinde belirttiğiniz gibi insan bir sorun yaşayınca can havliyle bir yerlere üye olup sorular sorup yanıtlar arıyor.

Bence önce tanışma bölümüne bir tanışma mesajı yazsaydınız kim olduğunuzu nerde yaşadığınızı bilseydik daha iyi olurdu. sonrasında dostlar birbirlerine elbette yardımcı olmaya çalışırlardı...

yanılıyor muyum?
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #9 : Eylül 27, 2010, 20:10:49 »
Sayın Ahmet Hamdi Er; sizinde belirttiğiniz gibi insan bir sorun yaşayınca can havliyle bir yerlere üye olup sorular sorup yanıtlar arıyor.

Bence önce tanışma bölümüne bir tanışma mesajı yazsaydınız kim olduğunuzu nerde yaşadığınızı bilseydik daha iyi olurdu. sonrasında dostlar birbirlerine elbette yardımcı olmaya çalışırlardı...

yanılıyor muyum?

çok haklısınz bu konuda kabahatliyim özür dilerim ama insan uzun bir yola çıkınca ve başına böyle bir olay gelince ve dönüşte de aynı araçla gitmek zorundaysa ve bulunduğu yer mahrumiyet bölgesiyse yani bir oto servisi vs. bile yoksa ister istemez önce sorununa cvp arıyor aklına ilkönce tanışma vs gelmiyor lütfen bu konuda da bana hak vermenizi istiyorum ve mümkünse sorunumla ilgili detaylı bir cevap istiyorum saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #10 : Eylül 28, 2010, 00:50:30 »
yok mu yardım edebilecek olan :((

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #11 : Eylül 28, 2010, 01:23:20 »
Ahmet Bey size teknik anlamda yardımcı olamayacağım ama aracınızın tek sorunu 120 nin üzerine çıkmamak ise daha farklı sorunlara yol açmamak ve daha farklı yerlerden acil yardım almamak için sizde 120 nin üzerine çıkmayıverin lütfen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 28, 2010, 01:28:43 »
yükle alakalı değil lpg sisteminiz sıralı mı yoksa düz sistem mi?
bence lpg sisteminden kaynaklanıyor olabilir?
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 28, 2010, 03:14:35 »
önemli birşey yoktur , bu şekilde kullanırsanızda aracınıza zarar vereceğini sanmıyorum , büyük ihtimalle depoya pislik falan kaçmıştır , enjektör temizleyici kullanıp bir süre benzinde yüksek devirlerde seyehat edin. Bir süre sonra tekrar lpgye geçersiniz.
tabiiki ilk boş vaktinizde genel bakım yapılması gereken parçaları kontrol ettirin.
İyi yolculuklar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 28, 2010, 03:27:26 »
Bide mümkün olduğunca gaza az basarak yüksek devirlere çıkmaya çalışın , gerçi siz daha iyi biliyorsunuzdur ama ne kadar az gazla ne kadar yüksek devire çıkarsanız o kadar iyidir , gaza basarkende bir pedalı bir anda ileri itmeyin , araç gazı yedikçe yavaş yavaş ileri itin , şahsen ben ne olursa olsun arabamın gazını köklediğimi hatırlamıyorum. Uzun süre aynı vitesde seyehat etmemeye çalışın , Mesela aşağı eğimli ve düz yollarda 5.viteste 2.500devirde giderken , yolun hafiften yokuş yukarı olduğunu farkettiğinizde rampaya gelmeden 4.vitese alıp 3.500devirde falan çıkmanız daha mantıklı olur. Tabiiki aracı yormamanızın 1.şartı gaz pedalına okşar gibi basmak olmalıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 28, 2010, 08:04:32 »
İlginç bir durum neyden çıkıcak sonucunu merak ediyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • bir efsaneden diğerine ...
« Yanıtla #16 : Eylül 28, 2010, 08:45:25 »
. :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 28, 2010, 09:01:51 »
  Hande yöneticimize aynen katılıyorum.

Aracınız 120km/s. 'i geçmediğinde devirde artma oluyormuydu. Yani devir arttığı halde mi hızınız 120Km/s. i geçmiyordu?

Ayrıca Trafik Kuralları konusunda daha hassas olalım ve gerekli uyarıyı Trafik Yönetmeliklerini belirterek yazımızda paylaşalım. Çünkü Türkiye sınırları içinde yasal olarak izin verilen en yüksek hız otoyollardaki 120Km/s dir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 28, 2010, 10:36:32 »
Kardeş öncelikle geçmiş olsun arabanı görmedigim için şu veya bu sebeptendir demek zor.kardeş anlattıgın sorun ateşleme arızası gibi veya lpg beyni ile alakalı bir sorun gibi görünüyor.öncelikle şunları sorayım

aracının motorunu yıkattın mı yıkattıysan bujielere su gitmiş olabilir düzensiz ateşlemeden dolayı araç çekişi çok düşer hatta çekmez

aracın baskı balatası ne durumda kaçırmalar varmı en son kaç km rede degişti.eger bitikse  veya bitmeye yakın bir noktada ise araç bagırsa dahi gitmez

aracın lpg beyni istenilen gazı vermiyor ise araç çekişi çok düşük olur.bu durumda araç benzinde de ay nı tepkiyi mi veriyor.

hava filitresi tırnakları tam kapalı mı .kelebek tarafına giren bogazın kelepçesi sıkı mı? hortumda çatlak kırık delik gibi unsurlara iyi dikkat et .

buji kablolarının takılı oldugu ateşleme bobinine kablolar tam oturmuş durumda mı kontrol et.

aracın hararet seviyesi ne durumda ,su tam mı ? yag seviyesi tam mı ? akü kutup başları sıkı mı. ?

bunlara iyice bak onun dışında efsane kasanın en ölü hali bile adamı yolda bırakmaz. gidecegi yere götürür
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 28, 2010, 10:51:59 »
Aklıma gelmişken arka eksoz susturucusunun durumu ne hiç değiştimi vurarak bir kontrol edin içiden ses gelicek mi bakalım.Eğer susturcnun içi dağılmış ise eksoz çıkışını zaman zaman kapatıyor olabilir buda motoru zorluyarak hızlanmasını etkileyen bir unsur olarak meydana  gelir.