0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Daha sonra olayı düşünürken "acaba bu olay patinaj yapmayı engelleyen TRC'nin devreye girmesi ile mi oldu" demekten de kendimi alamadım.
Düz vites değil mi? Öyle ise kendi sorunuzu kendiniz yanıtladınız Dizel olduğu için düşük devirde yüksek tork ile patinaj oldukça kolaylaşıyor. Aşırı gaz vermeden el frenini kullanmak en kolay çözüm.
Eski Vectralarda TC tuşu vardır, basınca TC devre dışı kalır. Yeni Corollada öyle bir tuş var mıdır bilmiyorum. Aslında patinaja düşünce de kalkamazsınız, TC'nin bu durumda yararlı olması lazım.
çağatay abi güzel bir noktasına değinmişsiniz bu aracın eğer alper beyin dediği gibiyse beni hiç aklıma gelmeyeceği bir düşünceden kurtarmış oldunuz. benimde aracım 2011 corolla dizel araçtı çünkü ama araç henüz elime ulaşmadığı için bunu yaşamaya fırsat olmamıştı. bu durumu paylaştığınız için teşekkür ederim. İŞTE BİZİM FORUM SİTEMİZİN GÜZELLİĞİ BU DİMİ SAYIN YÖNETİCİLİRİMİZ.(Bunu da büyük yazmak suç olmaz dimi yani )
VSC tuşu var yeni corollada. 3 saniye basılı tutunca devredışı kalıyor ancak araç hareketli olmamalı.Bu gibi rapmada vsc ve trc yi iptal ettirip deneyeceğim kalkışta problem var mı diye.
vsc tuşuna basıp elini çekerseniz sadece trc devre dışı kalır 3 saniye basılı tutarsanız (yol bilgisayarında vsc off yazana kadar)hem trc hem vsc devre dışı kalır .her ikisindede tekrardan vsc tuşuna basarsanız sistem geri devreye girer.
Kitapçığında TRC ve VSC nin beraber devre dışı bırakılabileceği yazıyor. Tek dokunuş VSC yi, 3 saniye basılı tutuş ise hem VSC hem de TRC yi devre dışı bırakıyor ve ekranda VSC off diye bir ibare beliriyor. Kitapçık bilgisi bu yönde. Yani ekranda VSC off diye yazınca hem TRC hem de VSC devre dışı olmuş oluyor. TRC tek başına devre dışı kalmıyor.
bence hıc alakası yok yanı trc yanlızca araba camura falan saplandıgı zaman patınaj yaparak cıkması ıcın kapatılır .yokusta kalkmamasıyla ne alaka anlıyamadım..bazı araclarda bu sıstemı kapatmak ıcın dugme bıle yok yanı onlar yokustan cıkmıyolarmı..
Bizlerde vsc yok galıba 2010 corollamda ne öyle bir tuşla karşılastım.Nede bir geri kayma yaşadım
Fakir bebe , senin araba comfort değil mi O özellik elegant'ta var