Gönderen Konu: Lütfen Yardım edin  (Okunma sayısı 922 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • HER ZAMAN TOYOTA
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Lütfen Yardım edin
« : Eylül 26, 2010, 22:45:07 »
herkese merhaba 2 hafta önce toyota terra 1.6 aldım 2002 gayet güzel ama 1)direksiyon ağır 2) rölantide çalıştığı zaman sarsıntı var direksiyonda seğil kapı sarsılıyor nedir  sorun  fikri olan tardım edecek biri var mı ankaradayım

Toyota Club Türkiye

Lütfen Yardım edin
« : Eylül 26, 2010, 22:45:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: Lütfen Yardım edin
« Yanıtla #1 : Eylül 26, 2010, 22:53:50 »
dostum direksiyondaki ağırlığın sebebi büyük ihtimal hidrolik sisteminde kaçak vardır. hidrolik yağına ve borularına baktırmanı tavsiye ederim. sarsıntının sebebi ise bujilerden yada yakıttaki pislikten kaynaklanıyor olabilir. bir ustaya baktırmanı öneririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • HER ZAMAN TOYOTA
« Yanıtla #2 : Eylül 26, 2010, 23:02:51 »
teşşekürler ilgilendiğiniz için yağa borulara baktırdım araca yeni tüp takıldı alışma evresinden olabilirimi o titreme bir usta direksiyon hidrolik pompası değişecek dedi artık bilemiyorum ne kadar doğru nedir bu arada hem ağır hem toplamıyor direksiyon kendini ankaradaki servislerden hangisini önerirsiniz toyan mı atoto mu servis yolu görü 2nci haftadan hadi ahyırlısı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 26, 2010, 23:12:27 »
:) arabaya alışmamış birşey uyguluyorsunuz ve biraz tepki verdimi kızıyorsunuz :) yanlış abicim

Onun yanında olup desteğinizi verin bir zaman sonra alışıp sıkıntı yaratmadığını göreceksiniz . Ama benzinde olduğu gibi titreme biraz fazla olacaktır bendede 2002 var :) titreme biraz fazla benzine göre ama gayet iyi :) en son yakıtım 450 km 75 tl :)   rekorum  500km 72tl tüp 2.90 iken
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Eylül 26, 2010, 23:12:47 »
sarsıntının sebebi lpgden olabilir. lpgde rolanti deveresinde devir dayım saatinin 1000 den aşağı düşmememesi gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 26, 2010, 23:15:34 »
Sarsıntının sebebi bence ilk defa VVT i motora sahip bir araca biniyorsunuz.Aracı ilk çalıstırdıgınızda devir 1200 civarı olur.Motor ısındıkca ekonomik olsun diye 600 lere kadar düşer ona bir bakın..Sarsıntı 2004 model vvti dada var 2007  model vvt i corolladada var.Sarsıntınız cok fazla ise aracın boğaz kelebeğini ve maf sensörü var hava akış sensörüde diyorlar onu  temizliyorlar.Sarsıntı bayağı azalıyor.
Ankaradaymışınız ankaralı toyotacıların çoğu şaşmazda toyoto dörynal diye özel servise gidiyor.Hatta forumda bekir artıran arkadaşımız orda çalışıyyor gidin yardımcı olur.Gİdenlerin hepsi memnun sizde memnun kalırsınız eminim.
2011 d4d Corolla