Gönderen Konu: kaput koruma...??  (Okunma sayısı 3204 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
kaput koruma...??
« : Eylül 26, 2010, 12:15:04 »
arkadaşlar kaput koruma hakkında bir iki sorum olacak

1..fiyatı ne kadar
2..kocaelide nerede yaptırabilirim
3..geri söküldükten sonra bir zararı varmı
son olarakta taş vs..herşeyden koruyormu

Toyota Club Türkiye

kaput koruma...??
« : Eylül 26, 2010, 12:15:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • always toyota!!!(corolla t-sport)
    • Seyyah Otomotiv
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: kaput koruma...??
« Yanıtla #1 : Eylül 26, 2010, 13:38:22 »
arkadaşlar kaput koruma hakkında bir iki sorum olacak

1..fiyatı ne kadar
2..kocaelide nerede yaptırabilirim
3..geri söküldükten sonra bir zararı varmı
son olarakta taş vs..herşeyden koruyormu
1-150 tl
2-bilinmiyor
3-kesinlikle zararı yok evet taş vs vs şeylerden korur ama orjinal boyanın parlaklığını onun üzerinden alamazssınız tek eksisi o :)
arabamın turbosunu havalandıran rüzgar, gir içeri usul usul beni atmosferikten kurtar....!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #2 : Eylül 26, 2010, 13:54:04 »
çok belli olan ve hoş durmayan bir uygulama.

koruma anlamında işe yarayabilir ama renk farkı gün geçtikçe artıyor ve kötü bir görüntü ortaya çıkıyor.
Corolla HB SOL 2004

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 26, 2010, 18:51:23 »
bu konu benimde dikkatimi çekmişti,yaptırsammı diye düşünüyorum
yaşadığım yerde yollara sık sık mıcır atılıyor ve ben çok sevdiğim atom karıncamda oluşan taç vuruklarına dayanamıyorum
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ﺖ ﻯ ﺕ
« Yanıtla #4 : Eylül 26, 2010, 19:50:45 »
İzmitte birkaç ay önce  Sonax açıldı.Emin değilim ama sanırım orada yaptırabilirsiniz..
Müslüman müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu düşmanına teslim etmez. Kim kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah da onun bir ihtiyacını giderir. Kim müslümanı bir sıkıntıdan kurtarırsa, bu sebeple Allah da onu kıyamet günü sıkıntılarının birinden kurtarır.Kim bir müslümanın kusurunu örterse, Allah da kıyamet günü onun bir kusurunu örter.(Hadis-i Şerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 26, 2010, 21:20:44 »
arkadaşlar cevaplar için çok teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #6 : Eylül 27, 2010, 10:47:40 »
sanayinni otel karşısındaki kapıdan girince sağdan 4 yada 5 dükkan yapıyor 200 tl istedi 3m film kullanıyormuş ben arabanın anahtarıyla delmeyi denedim delemedim kaliteli birşey fayda var yaptırmadığıma bin pişman oldum zonguldak yolunda 5 tane taş izi olunca 200 tlyi gözün görmez
TOPRAĞIMIZIN ÜZERİNDE ŞEREFSİZ YAŞAMAKTANSA,TOPRAĞIN ALTINDA YATMAYI ŞEREF SAYARIZ....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 27, 2010, 10:56:52 »
aracınızın rengi beyaz olduğu için renk farkı olmaz merak etmeyin... profesyonelce yapılırsa koly kolay anlaşılmaz
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 27, 2010, 13:53:31 »
teşekkür ederim arkadaşlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Auris
« Yanıtla #9 : Eylül 27, 2010, 15:53:31 »
Serkan Bey kaput filmininde, biraz pahalı olsa da Ziebart'ı öneririm. Bundan önceki aracımda kaput koruma filmini 2 sene kullandım.Köşelerden en ufak bir açılma yırtılma olmadı. Abim kendi aracına daha ucuz diye Ankara'da sanayide bir yere yaptırdı,1 sene olmadan kenarlardan açma yaptı. Bu arada 30 cm'lik kaput filmleri gayet yeterli. Satıcının 45-60cm'lik yapalım önerisine pek kulak asmayın ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #10 : Şubat 28, 2011, 16:35:42 »
Merhaba arkadaşlar kaput filmi konusunda bildiklerimi sizlerle paylaşmak istedim aşağıda maddeler halinde açıklıyorum umarım yararı olur;

1.   Kaput filmi uygulamaları genelde 30 cm–45 cm–60 cm–90 cm ve 122 cm ye kadar yapılmaktadır.
2.   Kaput filmi kaput dışında da arabanın istediğiniz bölgelerine uyulabilmektedir. (Tampon, Çamurluklar, Tavan vb.)
3.   Kaput koruyucu filmin yararları taş mıcır vb. gibi kaportaya çarpma sonucu oluşacak zararlardan boyayı korumaktır. Sinek ve böcek ölülerinin kaportaya yapışması sonucu asit vb gibi etkilerden boyayı korumadır. Ayrıca sert bir cisimle arabayı çizmeye çalışan arkadaşlarımızdan da ciddi derecede koruma sağlamaktadır.
4.   Geldik ürünün kalitesi ve uygulamayla ilgili sorularınıza;    Piyasa malı ürünler kullandığınızda özellikle açık renkli araçlarda hemen fark edeceğiniz sarı görüntüdür. Şeffaf değildirler, bu sarılık güneşte kaldıkça daha da artacak ve gerçekten kötü bir görüntü oluşturacaktır UV blokeli filmleri kullanmanızı tavsiye ederim bu tip ürünler kaput filminin altındaki boyanın solmasına engel olurlar, söküldüğünde ilk günkü görümüne sahip oluyorlar. Burada dikkat edilmesi gereken husus kaput filmi çekilmeyen bölgelere UV blokeli Boya Koruma yaptırmaktır. Boya Koruma yaptırılmaz ve film sökülür ise film altında solmamış bir boya diğer tarafta ise güneşten solmuş bir görüntü ortaya çıkar, tavsiyem kaput filmi ve UV blokeli boya korumayı birlikte yaptırmaktır.
5.   Piyasa malı filmlerde karşılaşacağınız diğer bir sıkıntı kaput filminin kabarması, uçlarının kalkması, açılmasıdır. Bu kalkan kısımların aralarına toz pislik girerek siyah kötü bir görüntü ortaya çıkmakta ve verdiğiniz paraya yazık oluyor.
6.   Geldik ürünün sökülme durumunda başımıza gelebileceklere; iyi film kullanılmadığı takdirde ürün tek parça olarak sökülemez, söküldüğünde kaput filminin yapıştırıcıları boya üzerine yapışıyor, şansınız varsa çeşitli temizleyiciler ile bunlar çıkar, tabi ki boyaya zara vermedi ise…  Genelde boyanın bir kısmını alıyor bu yapıştırıcılar ve karıncalanmış bir zemin oluşuyor boyada. Zamanla filmde çatlamalar olduğunda ve söküldüğünde boyaya zarar veriyor ve ne yazık ki çözümü bölgeyi boyatmak.
7.   Yetişmiş personele yaptırın kaput filminizi niye derseniz kaput filmi araca yapıştırıldıktan sonra bitim yerlerinden kesilmektedir. Dikkatli ve bilen bir kişi yapmadığında boyayı maket bıçaklarıyla çiziyorlar.  Piyasada o kadar çok gördüm ki bu tip durumları. Sokak aralarında veya sanayilerdeki birçok yıkamacı ve küçük dükkân bu işi yapıyor kaput filmi cam filmi vb. biraz paraya kıyın iyi bir şey yapmaya çalışırken aracınızı mahvetmeyin. Sonuçta unutmayın temiz yıpranmamış bir arabaya binmek istiyoruz onun için bu uygulamayı yapıyoruz. Bu uygulama kaliteli kaput filmi ve yetişmiş personel tarafından yapılmadığı zamanda ciddi bir külfet altına giriyoruz.
8.   Bunca yıldır arabalarıma yaptırdığım uygulamalar ve çevremde karşılaştığım sorunlar sonunda parama kıyıp Ziebart ürünlerini kullanmaya karar verdim. Ankara için bazı arkadaşlar nerede yaptırabiliriz diye sormuşlar. Benim tercihim Çankaya Turan Güneş Bulvarı üzerindeki Ziebart Çankaya istasyonu( eski yerleri İskitlerde idi yeni Çankaya’ya taşınmışlar, bu istasyon bildiğim kadarıyla Ankara’nın en eski Ziebart İstasyonu 13–14 yıllık bir firma). Uygulama ile ilgili firma garantisi 1 yıl ancak 3 yıl önce burada yaptırdım kaput filmini ne sararma ne solma, nede kalkma var, memnunum. Web adresleri de www.ziebartcankaya.com detaylı bilgiyi buradan alabilirsiniz.