0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hep max. torkta mı kullanmalı?[/quote]maximum torku 4000 yada 4400 olması lazım. maximum torkta sadece ani hızlanmalarda kullanmak lazımyani 4 . vitesde 2500 devirde gidiyosun, sollama yapmak istiyosun hızlı bi şekilde, 3. vitese geç devrin 4000 civarı olur ve aracın oldukça çabuk hızlanır
maximum torku 4000 yada 4400 olması lazım. maximum torkta sadece ani hızlanmalarda kullanmak lazımyani 4 . vitesde 2500 devirde gidiyosun, sollama yapmak istiyosun hızlı bi şekilde, 3. vitese geç devrin 4000 civarı olur ve aracın oldukça çabuk hızlanır [/quote]Max torkta çok rahat hızlanıyor araç. Peki o torkta sürsek aracın yakıtı artar mı azalır mı.
Max torkta çok rahat hızlanıyor araç. Peki o torkta sürsek aracın yakıtı artar mı azalır mı.[/quote]tabiki artarhemde oldukça fazla artarşimdi baktımda140 nm at 4400-4800 rpmaracımız 140 nm torku 4400 ile 4800 arasında veriyormuşburaya resim nasıl ekleniyor bilmiyorum ama tablo var elimde orada yazıyor
xe lerdede 4000 4400 herhalde yanlış hatrılamıyorsam zaten 4000 devirden sonra garip şekilde bi hızlanması var[/quote]evet doğru hatırlıyorsunuz1,3 lt 12 valve 74 hp at 6400 rpm103 nm at 4000rpm - 4400 rpm
Teşekkürler Utku, yakıt açısından en iyi performans için 5 vites 90 km hızla mı gideceğiz. Enjeksiyonlu arabalarda gazdan ayağını kestiğinde (bayır aşağı) yakıt gelişini kesen özel bir sistem varmış. Bu sistem LPG li araçlar için de geçerli mi. Arabam enjeksiyonlu. Bugün 120 km yol yaptım. bayır aşağı hiç boşa atmadım sadece gazdan ayağımı kestim. Sanki boşa attığım zamankinden daha az yaktı.(Hep amasra karabük arası ölçüyorum)[/quote]valla bizim araçlarda ayağı gazdan çekince (vites boşta değilken) benzini kesiyormubilmiyorum (ismi neydi cut off muydu hatırlayamadım) . AMA eğer kesiyor ise aracınızda takılı olan lpg sistemi sıralı sistem ise aynı şekildede lpg'de kesilir. çünkü sıralı sistemdeki lpg enjektörleri çalışma zamanlarını benzin ecusundan alır[quote=Umut Aker]vallaha ben değerleri arayodum şimdi saolasın[/quote]aslında benimkine hatırlamak denmez çünkü bende tablosu var ordan söylüyorum.
Evet cut off sistemi. Sıralı sistem değil ama sanki yakıt tasarrufu oldu gibi.[/quote]sıralı sistem değilse ayağınızı gazdan çeksenizde gaz kesilmez. çünkü bir ecu tarafından kontrol edilmiyordur.bende de tek nokta injeksiyonlu takılı gayet memnunumsakin kullanımda şehir içi 9 lt /100 kmşehir dışı 7 lt / 100 kmayrıca corolla için tablonun linkini vereyim[url]http://img66.imageshack.us/my.php?image=11dk4.jpg[/url]
linki açamadım. bir kontrol eder misiniz.[/quote]bende açıldıda yanlış resmi yüklemişim düzelteyim bi sn