Gönderen Konu: Trabzon'dan Yayla Görünümleri  (Okunma sayısı 3772 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Trabzon'dan Yayla Görünümleri
« : Eylül 03, 2007, 16:33:52 »
Trabzon Demirkapı Yaylası Balıklı Gölü (Gölde kırmızı pullu alabalıklar var ve balık avlamak yasak) civarında av partisi. Demirkapı yaylası uzungölden 25 km yukarıdadır. Gölde yayaladan 5 km yukarıda. Ve gölün arkasında görmüş olduğunuz karlı dağ (temmuz ayı çekimi   )  Trabzonun en yüksek rakımıdır. 3400m. Dağ keçileri, ur keklikleri ve ayılara rastlamak mümkün. Hava sonradan açtı ama o zaman gölün yakınlarında değildik. Hava açıkken göl manzarası süper.

* Fotoğraflar Canon AE-1 Program marka profosyonel makine ile tripot kullanırlarak çekilmiştir.

Toyota Club Türkiye

« : Eylül 03, 2007, 16:33:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #1 : Eylül 03, 2007, 16:46:43 »
Ben de geçen sene Uzungöl'e gitmiştim. Havasıyla suyuyla herşeyiyle çok güzel.
Tatil için tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Eylül 03, 2007, 16:49:43 »
ben 4 sene artvin arhavide kaldım oraların doğasının  yerini hiçbir yer tutmuyor

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Eylül 03, 2007, 16:54:26 »

Trabzon'un şirin ilçelerinden biri olan Şalpazarı acısı mevkiine giderken yol üzerinde rastladığımız ilginç enstanteneler.

İşte yeşilin her tonu.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Eylül 03, 2007, 17:12:48 »
Arkadaşlar diğer resimleri yükleyene kadar araya girip cevap yazmışlar  

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Eylül 03, 2007, 17:25:19 »
Kışın Zigana Tünelinin Hemen arkasında Gümüşhane il sınırları içinde mangal keyfi. Buuuuz.  

Güzel bi günbatımı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 03, 2007, 17:28:41 »
valla ısmaıl abı sen ıyı gezıyosun varya.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Çakma Jaguarım :DD
    • AUTORALL
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #7 : Eylül 04, 2007, 00:29:10 »
Ya bu yaylalarin havasinin yerini hicbise tutmazda sahil yolunun gecmesi hic iyi olmadi eskiden cakildi sahil dalgalar cakillara degerdi siril siril sesler ninni gibi gelirdi bize ama simdi bozdular o guzelligi bideo buzz gibi selale suyu ictinmi bidaha donmezsin oradan
(Volkswagen Transporter) {53} 240D MERCEDES (Toyota Corolla 00)
Sevdaluk ede ede       Ben daha dayanamam
Yandı yüreğim yandı    Can boğaza dayandı

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Eylül 04, 2007, 08:48:15 »
Erdem kardeşim dediğin gibi sahil yolu, sahillerimizi mahfetti ama sahil kendini yine yavaş yavaş oluşturuyo. Aslında denizi doldura doldura nerdeyse Rusya'ya geçecekler, ülkenin yüzölçümü büyüdü.    Ama güzel oldu yollar Allah için. Eskiden kendi aracınla bile minimum 5 saatte gittiğin Samsun'a şimdi 2.5 saatte gidersin, 130-140 la.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 04, 2007, 09:37:18 »
Karadeniz'in herşeyini sevdim, bir tek şu silah taşıma ve silah atma olayı yüzünden tam adapte olamadım. ağustos ayında çoğu karadenizde olmak üzere 28 kişi ölmüş sırf bu yüzden.

Karadeniz iyi de, magandaları kötü.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Eylül 04, 2007, 12:45:40 »
Alıntı
Karadeniz iyi de, magandaları kötü.[/quot]

Buna katılıyorum fakat,
Magandalık genelde her yerde var Yaman bey. Özellikle düğünlerde, milli takım maçlarında, veya taraftarı olunan takımların kazanmaları sonucunda yapılan kutlamalarda maganda kurşunları bir çok kişinin hayatına sebep oluyor. Bizim magandalığımız sadece av için merak etmeyin. Av hayvanlarına yönelik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 04, 2007, 15:26:51 »
Valla pek emin değilim bu konuda. Herkesin belinde bir silah karadeniz'de.  Her gece silah sesi duyuluyor bir şekilde.
Biraz bu törpülenirse karadeniz daha çok sevilen huzurlu bir yer olacaktır.
Saygılar, Yaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 04, 2007, 15:45:57 »
Trabzon eskiden huzurlu bir şehirdi ama duyduğum kadarıyla Abdülkadir Aksu'nun son dönem İçişleri Bakanlığı sırasında İstanbul'daki Trabzon mafyası üzerine gidilerek bir şekilde zorla Trabzon'a göç ettirildi. Tabi söylemeye gerek yok, boşluğu Kürt mafyası tarafından doldurularak. Bu da Trabzon'un adının son zamanlarda adına ve tarihine hiç yakışmayan ve hiç haketmediği olaylarla anılmasına neden oluyor. Konu dışına çıktıım için özür dilerim ama hazır yeri gelmişken sizin bu konudaki yorumlarınızı alabilir miyim İsmail Bey.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • AUTORALL
« Yanıtla #13 : Eylül 05, 2007, 01:43:29 »
Evet bu magandalar trabzonun adini kotuye cikariyor biraz ama oranin insani genel olarak iyidir her yerde oldugu gibi bir kac maganda ismini kirletiyor bunlar kotu taraflar iiler say say bitmez hele rizede bir dagbasi var oraya gittinizmi bilmiyorum ama orada bir muhlama yapiyorlar offf superr Ismail abi sen kesin orda yemisindir muhlamayi.  

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : Eylül 05, 2007, 09:35:27 »
Valla Hakkı bey mafya ile işim olmaz ama dediklerinizin doğruluk payı konusunda da yorum yapamam. Fakat böyle bi şey söz konusu olduysada M. A. YILMAZ büyük bi olasılıkla devreye girerdi. Memleketini seven bir insandır ve adının kötüye çıkarılmasına izin vermezdi kanımca. Ve  buna Ulusoylarda dahil. Şu bi gerçekki kürtlerin tek korktuğu kişiler karadenizliler.

Silah merakı ve kullanma ustalığı yanında milliyetçilik ruhunun büyük oranda öne çıkması onları ürkütür. Bu nedenle karadenizin adını kötüye çıkarmak için bazı komplolar uygulanmış olabilir. işte bi ermeni olayı, bi papaz olayı vs.  

Magandalık genelde her yerde var demiştim. Bunu sadece karadenize yıkmanın bi anlamı yok. Ama diğer yerdeki magandalarda karadenizli derseniz doğu ve güneydoğuda ırakta vs herkesin elinde bi keleş geziyolar. Magandanın kralları siyelim. Aşiret düğünlerinde sıkılan mermilerin haddi hesabı yok. Ama şu bi gerçek kendi gözlemlerin konusunda söyliyim artık bir çok kişi kurusıkı kullanıyo. Halk da bilinçleniyo artık.

Benim bi av tüfeğim var. Ama sadece av için kullanılır. Birde savunma amaçlı olarak bi kuru sıkı tabancam var aracımda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 05, 2007, 13:22:18 »
İsmail bey haklısınız maganda her yerde var. Lakin Turkiye'nin bu kadar çok yerini gezdim  Doğu karadeniz kadar çok silah atılan yer görmedim.
Umarım ilerde düzelir.
Saygılar, Yaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • AUTORALL
« Yanıtla #16 : Eylül 05, 2007, 14:18:31 »
Bencede eskisi gibi degil artik millet kurusiki kullaniyor onu gectim artik karadenizde silahla adam oldurme gibi biseyler yok dedemin anlattigina gore eskiden insanlar cay bahcesinde sinir asmadan bile birbirlerini oldururlermis ama artik bunlar yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 05, 2007, 15:42:13 »
kurusıkı da bahane değil ki . Kız arkadasımla gittim, her gece silah sesleri ile huzursuz olmasından uyuyamadık. Turizm açısından gelişmesi için silahların susması şart.

hoş belki turizm açısından gelişmemesi iyi de olur, bakir kalır en azından, içine edilmez.
Saygılar, Yaman.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : Eylül 06, 2007, 09:24:56 »
ALINTI
Umarım ilerde düzelir.[/quote]

İnşallah. Bakirliğe bir şey olmaz merak etmeyin. Orman bölge burda çok iyi. Karadenizin akciğerlerini çok iyi muhafaza ediyor ve kolluyorlar. İnsanlar kendi tapulu yerinden bile ağaç kesip odun etmeye korkuyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
« Yanıtla #19 : Eylül 15, 2007, 00:04:54 »
İsmail Bey, Muhteşem resimler ve bu kadar güzel bir ortamın içinde ben bile havaya iki el ateş ederim arkadaşım. İnsan bu doğanın içerisinde allaha daha yakın hisseder kendini ve allahın büyüklüğüne bir kez daha, bir kez daha inanır. Diyecek söz bulamıyorum! Allahım o çiçekteki pembe nasıl?, o yeşillikler, bulutlar, dağlar....Çok şanslısınız çoookkkk....

Kelebekli olan resimle birlikte, hemen altındaki tablo bile olur   onları kaydettim. Bu güzellikleri bizlerle paylaştığınız için binlerce teşekkürler...