Gönderen Konu: Eski kasa Verso da 1.6 motor mu 1.8 motormu hangisini tercih etmeli  (Okunma sayısı 3624 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
Arkadaşlar Verso eski kasalarda hangi motoru  1,6 mı 1,8 i mi tercih edilmeli
görüşlerinizi ve tecrübelerinizi paylaşmanızı rica ediyorum .
Çıkarım senle her yola Toyota

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Verso
Merhaba,
Bende 2005 model verso comfort 1.6 var. 5 aydır kullanıyorum. Yazın Ankara, Fethiye seyahatlerimiz oldu. 6-7 kişi seyahat ettik. Çok dik yokuşlarda biraz devirden düşüyor ama yine de güzeldi. Hatta Fethiye dönüşünde Muğla'nın oradaki dik yokuşlarda araç bile solladık. Kaldıki araba 6 kişi ve tatil münasebetiyle bol miktarda eşyalarımız vardı. 1,8'in çekişi muhakkak daha iyidir. Ama yakıt durumunu ve vergilerini vs. incelemek lazım. Sonra da ona değip de değmeyeceğini hesaplamalı. neticede bu bir aile arabası. Yani ani fırlamalar, 100 km hıza bilmemkaç metrede ulaşmalar aranmamalı diye düşünüyorum. Yakıt hakkında da bilgi vereyim. Benzinli olarak şehir içi ve şehirler arası ortalama 30 krş yakıyordu. 3 ay kadar önce lpg taktırdım. Şimdi ortalama 18-19 krş civarında yakıyor. 20 kuruşa yaklaştığı oldu. Hatta ankara dönüşünde, Ankara Afyon arasında herhalde yol eğimi kullanıma çok müsait, 16 krş kadar düştü.
1,6 kullanan biri olarak tecrübelerim bunlar. 18 kullanan arkadaşlar da tecrübelerini yazarlarsa daha iyi olur...
selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
eğer temiz bir 1.8 bulunursa ki (bende var :) ) tercihiniz 1.8 den yana olsun, vergi durumu zaten senesi eskidiği için düşüyor malum, ancak yakıt sarfiyatı açısından benim görüşüm her zaman 1.6 versonun ağırlığı nedeniyle gerek çekiş kaybı yada yüklü konumda 1.8 den çok daha fazla sarfiyat yaptığı yönünde, bunu gerek 1.6 ve 1.8 motorlu iki verso araçta aynı yolda belirledim, 1.8 zaten nmt yani tam otomatik değil bildiğimiz şanjıman yerine debriyaj olayını araç  kendisi ayarlıyor, bu nedenle bir otomatik araç kadar sarfiyatı olmuyor 1.8 versoda, kaldıki donanım itibarıyle de 1.8 araç daha ağır basıyor, yine 1.8 araç daha seri daha güçlü bir araç evet belki siz araba sollamak yada hız yapmak için bu tip bir aracı aramayabilirsiniz ancak sıkıştığınız bir anda yada yoğun bir gücü ihtiyaç duyduğunuzda 1.8 motor size bunu misli misli sağlıyor, dik yokuşlarda tam dolu olarak klima açık çok rahat araç geçersiniz ( yalnız dikkat etmeniz gereken 1.8 motorlarda daha önce yaşanan nmt kart sorunu olmayan bir araç bulmak, gerçi bu kartlar servislerde yenilendi  ve sorun ortadan kalktı)
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
o zaman eski kasa 1,8 ler yeni kasa 1,6 lara yaklaşık güçteler diyebiliriz ama yeni asa 1,6 daha düşük fabrika eğerlerine sahip
Çıkarım senle her yola Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
o zaman eski kasa 1,8 ler yeni kasa 1,6 lara yaklaşık güçteler diyebiliriz ama yeni asa 1,6 daha düşük fabrika eğerlerine sahip

kısmen evet, zira yeni verso 1.8 ler 147bg gücünde olacak eski kasa versolar ise 1.8 motor ve 135bg gücünde idi, bundaki beygir farkı ise vvti motor yerine valvetic motor değişiminden kaynaklı, dikkat ederseniz 1.6 motor seçeneği yeni kasada beygir gücü olarak 135 civarında bunda da artan motor gücünü kompanse etmek için vites sayısı 6 ya çıkarılmış :)
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
kısmen evet, zira yeni verso 1.8 ler 147bg gücünde olacak eski kasa versolar ise 1.8 motor ve 135bg gücünde idi, bundaki beygir farkı ise vvti motor yerine valvetic motor değişiminden kaynaklı, dikkat ederseniz 1.6 motor seçeneği yeni kasada beygir gücü olarak 135 civarında bunda da artan motor gücünü kompanse etmek için vites sayısı 6 ya çıkarılmış :)

Sayın E Sedat...  Öncelikle forum kurallanı okumanızı tavsiyr eder bi kaç küçük noktaya değinmek isterim; Foruma gerçek isim ve soyisimle katılmanız gerekmektedir, tam ismini ilgili yöneticilere özel mesaj yolu ile bildirirseniz gerekli düzeltmeler yapılacaktır...