Gönderen Konu: 156.ooo'de 2000 Model (Kedi Göz) Toyota corolla Terra 1.6 aldım. Yardım ?  (Okunma sayısı 22252 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Herkese selamlar yeni bir araba aldım.Daha doğrusu hayalim olan arabayı ama aldığım kişi bakım konusunda pek bir şey yapmamış sanırım.
Daha önce ne yapıldığını da pek bilmiyor.
Sizden ricam bu km de bir araba için hangi bakımlar yapılmalı ya da yapılmalıydı?
Tecrübeli arkadaşlar bana bir yol çizebilir mi?
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
mustafa bey öncelikle kendinizi tanışma bölümünde tanıtmalı ve profil bilgilerinizi güncellemelesiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
tamamdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
tamamdır.

aracınız sol ise harika arçtır :) kronik yağ yakma problemi vardır ama 2 yağ değşiminde halloluyor castrol magnetech + bor power her değiştirdiğinizde koyarsanız süper olur yakıt tasarrufu motor ömrü sessizlik gayet iyi geliyor :) aynı araca bizde sahibiz 2001 sol special 1.6 arabanızın performansı tatmin eder sizi iyi kaçar. Düzgün kullanımlarda az yakar haftada bir mutlaka yağ çubuğunuz takip edersiniz. İlk yaptıracağınız bakımlar yağ yağ filitresi hava filitresi bujileri dğeiştirmektir.Onun dışında iyi seçim hayırlı olsun :)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
arabamın modeli linea terra.
kaçışı felan gerçekten çok iyi bir arkadaşımın dizel cliosunu kullandım.ama ona göre bu bu araba sanki ferrari.
bakım konusunda acaba toyotanın bir bakım çizelgesi yok mudur mesela şu km gelince şunlar yapılır v.s gibi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
kaçışı felan gerçekten çok iyi bir arkadaşımın dizel cliosunu kullandım.ama ona göre bu bu araba sanki ferrari.
bakım konusunda acaba toyotanın bir bakım çizelgesi yok mudur mesela şu km gelince şunlar yapılır v.s gibi?

10 000kmde 1 filitreler ve yağ değişir zaten bu araçlarda triger kayışı yok zincir var oyüzden bi problem olmaz. Zincirin değişmesi gerekiyormu belli bir kmden sonra bilmiyorum ama gerek yok
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
aracınızı clio ile mi kıyaslıyorsunuz güldürmeyin beni  :D
evet toyotanın bakım çizelgesi vardı nette bir araştırın bulamassanız servistende temin edebilirsiniz temin edemesseniz bile en azından size bilgi verebilirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Free Life..., ;-))
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Mustafa bey mail adresinize kullanıcı el kitabını pdf formatında attım...
inşallah faydalı olur
Toyota Corolla 1.3 Terra AT/AC
^^>> T.O.S.U.N.U.M <<^^

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim iyi ki bu siteye üye olmuşum sadece benim konum değil diğer konulara da baktım herkes birbirine yardım konusunda elinden gelenleri yapmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Hemşerim, altındaki araç Corollar'nın en seri kasasıdır. Aracın bakım geçmişi konusunda hiç bir bilgin yok ise öncelikle iyi bir yağ ve orjinal filtre ile başlamanı tavsiye ederim. Bujiler, hava filtresi ve antifriz de değiştirilebilir. Sezer arkadaşımızın sana atmış olduğu kullanıcı el kitabından aracın 150.000 km bakımına kadar değişmesi gereken diğer parçalarının durumunu da yetkili serviste veya iyi bir ustada kontrol ettir.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
O bir toyota yağını suyunu koy git yoluna. Bakım bile istemez.  Hava filtresi yağı tamamsa sorun çıkartmaz.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
Hemşerim, altındaki araç Corollar'nın en seri kasasıdır.
Reis ne güzel yazmışsın be :D

Toyota Corolla-R
Civic Type-R

:D
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Reis ne güzel yazmışsın be :D

Toyota Corolla-R
Civic Type-R

:D

:alkis: Senden de hiç kaçmıyor ciğerim :D Corollalar'ın yazacakken klavyem sürçmüş ama güzel olmuş yani :D
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • hayırlısı...
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '14
İlk Öncelikle hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela vermesın Aracın yagını filitrelerini değiştir sonra bujılerine baktır kayıs takımlarına bak ön takımda elle hısedilen tıtremeler fılan varsa onlara baktır antifizinı olctür  bır yıkamacıya gotur iç dıs yıkat al gel evıne bındır sevdılerını gezdir toyotanın zevkıne var  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB-
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
 Hayırlı ugurlu olsun.Güle güle kullanın.Kazasız Belasız Keyifli sürüşler.Birgün herkes Toyotacı olacak.
A AURİS Çıkarım seninle her yola

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
İlk Öncelikle hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela vermesın Aracın yagını filitrelerini değiştir sonra bujılerine baktır kayıs takımlarına bak ön takımda elle hısedilen tıtremeler fılan varsa onlara baktır antifizinı olctür  bır yıkamacıya gotur iç dıs yıkat al gel evıne bındır sevdılerını gezdir toyotanın zevkıne var 

Semih abi kayış yok bunlarda zincirli bitek o dinamoya bağlı kayış var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • hayırlısı...
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '14
Semih abi kayış yok bunlarda zincirli bitek o dinamoya bağlı kayış var :)
bende olan kayıs takımlarını dedım zaten kayıs turunu soylemedim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
O bir toyota yağını suyunu koy git yoluna. Bakım bile istemez.  Hava filtresi yağı tamamsa sorun çıkartmaz.

Abi valla doğru söylüyon :D
Sah7e

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
bende olan kayıs takımlarını dedım zaten kayıs turunu soylemedim :)

hihihi :D tamam insanlık hali abi olabilir :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
sanırım ilk olarak genel bir check upla başlamalıyım buna göre bir yol çizmeliyim kendime