Gönderen Konu: Shell Edirnekapı istasyonunun bayiliğini iptal etmiş.  (Okunma sayısı 3073 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
Birkaç gün önce cep telefonuma Shell'den bir sms mesajı aldım. Sanırım shell kartım olduğu için ve adı geçen istasyondan birkaç kez benzin aldığım için numaramı bulup haber verdiler. Edirnekapı istasyonunun Shell ile bir ilişkisi kalmamıştır diye bir mesaj.

Sürekli Shell'den benzin almama rağmen o istasyonu çok beğenmiyordum, mecbur kalmadıkça oradan benzin almıyordum, anca gösterge yanıp da artık 40-50km gitmişken, yakınlarda başka shell istasyonu olmadığı için mecburen az az benzin alırdım. Zaten istasyon küçük, girişi çıkışı zor bir yerde ve çalışanlar sanki Shell markası değil de uyduruktan bir markanın bayisi gibi davranıyorlardı. Mesela ısrarla 97 oktan benzin satmaya çalışıyorlar, öyle bir ısrar ediyorlar ki 95 oktan benzin alabilmek için benim ısrar etmem gerekiyor, abi bu daha iyidir diye vır vır anlatıyorlar. Bir de benzin katkısı ister misiniz diye sormaları yok mu, tamam bir sürü istasyonda soruyorlar ama bunlar biraz fazla ısrarlı soruyorlar, sanki almasam döveceklermiş gibi, zaten istasyonun olduğu çevre pek tekin yerler değil, insan korkuyor.

İstasyonu çok kötülemek istemem ama Shell bu istasyonla anlaşmasını iptal ettiğine göre aldığım haberi sizlerle paylaşayım dedim. Keşke istasyonun sahibi bunları okusa da istasyona çeki düzen verse, tekrardan shell markasına güvenerek oradan benzin alabilsek.
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: Shell Edirnekapı istasyonunun bayiliğini iptal etmiş.
« Yanıtla #1 : Eylül 23, 2010, 09:47:42 »
Ben uzun süredir Shell'den almamaya gayret ediyorum. 2-3kr daha pahalı satıyorlar, marka imajlarına güvenerek herhalde :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 23, 2010, 10:08:38 »
Ben uzun süredir Shell'den almamaya gayret ediyorum. 2-3kr daha pahalı satıyorlar, marka imajlarına güvenerek herhalde :)

2-3 kr. pahalı satıyorlar ama fuel save 95 oktan benzini gerçekten de daha fazla km yapıyor. Karşılaştırmayı litre olarak değil de mesela 50TL'lik benzinle kaç km gider şeklinde yapında Shell ile diğer istasyonlar arasında 15-20 km fark olduğunu görmüştüm kendi bilimsel olmayan hata payı yüksek testlerimde. Bir de sürekli benzin aldığı Shell Merter Çırpıcı istasyonunun hizmet kalitesini çok beğenmiştim. Tabi uzun süredir başka istasyondan benzin almadığım için karşılaştırma yapmadım ama önceden yaptığım karşılaştırmalarda kaç paralık benzinle en çok km yol yapılır sıralamam Shell, Opet, BP şeklindeydi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 23, 2010, 13:11:57 »
Evet geçen de bana geldi bir mesaj.Kocaeli yeni mahallede ki istasyonumuz artık shell ile bir bağlantısı kalmamıştır falan diye.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB-
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 23, 2010, 13:29:42 »
Timuçin Bey kesinlikle o istanyonda kaçak benzin satışı vardı.Katkıyı ondan ısrar ederler.Shell bayilerini haberli habersiz kontrol eder.Kesin bir numara vardı ki shell iptal edip uyardı sizi.AĞRI da tek shell olmasına ragmen yaşadığım sıkıntıyı akdarmamdan dolayı istasyonu gözlem altına alarak kapattı.
A AURİS Çıkarım seninle her yola

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 23, 2010, 19:10:44 »
Bana da OPET'ten geldi Düzce'deki bayilerden birinin artık bizimle alaksı yoktur diye :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 23, 2010, 20:32:43 »
bu istasyondaki shell e ait bütün levhalar ve diğer malzemeler sökülüyor değilmi arkadaşlar?
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 43 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 23, 2010, 20:47:34 »

Arkadaşlar daha birçok mesaj birçok markadan gelebilir. Çünkü;

Rekabet Kurulu aldığı bir kararla istasyonların anlaşmalarını 5 sene ile kısıtlamış. Eskiden 10- 15 hatta 20 sene yapılırmış bu anlaşmalar. Bu kısıtlama nedeni ile de Türkiye çapındaki istasyonların yarısının anlaşmalarının süresi dolmuş. O yüzden de bayilerin anlaşmalı firmaları değişiyormuş. Tabi bu sayede firmalar kurtulmak istedikleri bayilerinden de kurtuluyor olabilirler... :)
2010 Auris 1.6 VVT-i Otomatik, VSC, Navi, Sunroof, Xenon, Isıtmalı Deri Koltuk...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 24, 2010, 14:07:18 »
Edirnekapı shelli bende beğenmezdim arkadaşın dediği gibi ısrarla katkı satmaya çalışıyor :) opetten memnunum şimdilik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 24, 2010, 16:12:58 »
  Bazı istasyonlar Shell'e ait olması lazım direk. Bende mümkün oldukça istasyon seçerim ve belli yerlerden alırım.
 Faydalı bir paylaşım olmuş bence Timuçin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.4 D4D Comfort
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 24, 2010, 16:16:28 »
Edirnekapıdan 500 Evlere kadar yolun üstündeki tüm SHELL istasyonları ve bir çoğu kapandı.Nedenini bende merak ediyorum??
Amatörler ekipmanları için endişelenir, profesyoneller para için endişelenir, ustalar ışık hangi açıdan geliyor diye endişelenir.
http://www.resimupload.com/ds913095222_dscf0904.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 172998
  • Model Yılı: '90
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 25, 2010, 00:16:37 »
banada kasımpaşa shell ile ilgili geldi sms
1990 Mercedes 300 sel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 29, 2010, 00:06:57 »
Haftasonu Edirnekapı'dan geçerken baktım, bahsettiğim istasyondan Shell yazıları sökülmüştü ama yerine asılan yazıları hatırlamadım, BP, PO ya da Opet değildi ama.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #13 : Eylül 29, 2010, 10:23:17 »
diğer firmalardan önce shellden böyle bir uygulama duymak sektörde öncü olduğunun ispatıdır.

opet in de sosyal sorumluluk projeleri çok güzel.

boşuna dememilerdir heralde; aklı kelden, benzini shellden alacaksın diye
Corolla HB SOL 2004

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Ekim 06, 2010, 00:27:44 »
Arkadaşlar, istasyonların %80 kadarının firmaları ile olan sözleşmeleri ve sahip oldukları lisansları 18.09.2010 tarihinde sona erdi. Artık akaryakıt istasyonları yeni firmaları ile yoluna devam edecekler. vatana millete hayırlı olsun :)
1996 Corolla XEİ 1.6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ekim 06, 2010, 01:02:14 »
Çorum Amasya yolu üzerinde Çorum çıkışında ALPET var arkadaşlar ipragaz satıyorum diyor ama aldanmayın çok kalitesiz bir gazı var. Tecrübeyle sabittir.

Lisans anlaşmaları yapıldıktan sonra acaba denetleme nasıl oluyor. Yakıt firması mı yoksa Devletin bir kurumu mu denetliyor Yakıt kalitesini?
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Ekim 06, 2010, 08:35:23 »
Çorum Amasya yolu üzerinde Çorum çıkışında ALPET var arkadaşlar ipragaz satıyorum diyor ama aldanmayın çok kalitesiz bir gazı var. Tecrübeyle sabittir.

Lisans anlaşmaları yapıldıktan sonra acaba denetleme nasıl oluyor. Yakıt firması mı yoksa Devletin bir kurumu mu denetliyor Yakıt kalitesini?

Şu anda Lpg de istasyonlar bazında bir denetleme yok, sadece dolum tesisleri kapsamında denetleme var.
Fakat yılbaşından sonra her istasyonda şu anda akaryakıtta olduğu gibi lpg de de numune bulundurma zorunluluğu geliyor ve bunu EPDK yapacak. O zaman iyi gaz kötü gaz ortaya çıkacak

1996 Corolla XEİ 1.6