Gönderen Konu: El Freninin Donması  (Okunma sayısı 54294 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
El Freninin Donması
« : Eylül 22, 2010, 23:57:22 »
el freni soğuk havalarda donar mı?
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Toyota Club Türkiye

El Freninin Donması
« : Eylül 22, 2010, 23:57:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: El Freninin Donaması
« Yanıtla #1 : Eylül 22, 2010, 23:58:22 »
Evet havanın - oldugu zamanlarda donar..Bunun için o havalarda el frenini çekilmemesi gerekiyor.
2010 Dizel Comfort Extra Beyaz...

Artık coca colaya,aside son..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 22, 2010, 23:59:25 »
evet donabilir. çareside soğuk havalarda aracı düz yerde viteste bırakarak park etmek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 23, 2010, 00:02:21 »
Donar.
Sudan geçer geçmez çekip tüm gece durursa donabilir, ancak yeni arabalarda çok az duyuyorum artık donduğunu.
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Kilometre: 54000
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 23, 2010, 00:04:57 »
Donar.
Sudan geçer geçmez çekip tüm gece durursa donabilir, ancak yeni arabalarda çok az duyuyorum artık donduğunu.
umut abi artık kaptım taktiği artık acil yazmayınca herkes konu için seferber oluyor :D

cevap veren vermeyen herkese çok teşekkür ediyorum. yine kuzenin bir iddiada bulundu ve kaybetti. :D
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 23, 2010, 12:03:47 »
peki donarsa neyapacağız? :hoş:
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 23, 2010, 12:25:57 »
el freni tabiki donar...kışın el freni çekmemek lazım...havanın çok soğuk olduğu zamanlar çok kısa süre için bile donabiliyor...onun için kışın hiç kullanmamak lazım... donarsada  napılır bilmiyom ama havanın ısınmasını beklememiz gerekir heralde :D
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 23, 2010, 12:30:24 »
peki donarsa neyapacağız? :hoş:
el fren kolunu indireceğiz , arabayı zorlaya zorlaya biraz yol gideceğiz , zamanla ısınıp kampanalar bırakacak. :D , yeni arabalarda genellikle arkalar disk fren olduğu için farkedebilir.
Kış günlerinde tofaşların el frenini çekerseniz donması normaldir ama zaten ben hiç toyotalarımızın el freninin donduğunu görmedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 23, 2010, 12:39:45 »
Aracı çalıştırıp ileri geri hareket ettirirseniz (çok Az ama) aracınıza zarar vermeden bu sorunu halledebilirsiniz.
Avensis  2005  1.6 Elegant    Düz  Benzin (Tüpsüz)
Corolla   1996  1.6 GLİ           Düz  Benzin(Tüpsüz)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 23, 2010, 12:46:34 »
kışın hava raporu don bilgisi verdiğinde camlarımı kolonyağı ile ıslatıyorum işe yarıyor. aynı sekilde silecek suyu tankınada kolonyağı koyuyorum oda donmuyor.
arka firenlerin donmasında ne yapacağım hala muamma olarak kaldı bende... en iyisi havanın ısınmasını beklemek yada birer şişe rakı dökmek sanırım kampanalrın içine :D
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 23, 2010, 13:01:42 »
Aracı çalıştırıp ileri geri hareket ettirirseniz (çok Az ama) aracınıza zarar vermeden bu sorunu halledebilirsiniz.
Budur.

İleri-geri salıncak hareketi gerekir, bana birkaç kere olmuştu.

kışın hava raporu don bilgisi verdiğinde camlarımı kolonyağı ile ıslatıyorum işe yarıyor
kolonyağı nedir? kolonya mı demek istediniz? :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 23, 2010, 13:03:27 »
vallahi arkadaşlar benim böle bir derdim yok malum adanada havalar eksiye düşmüyor.
ama yazın balataların erimesinden korkuyorum :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 23, 2010, 13:35:31 »
 Hava (-) altına düştüğü zaman el freni çekili ise donar.El frenini çekmemenizi tavsiye ederim.Eğer donduysa fazla süratlenmeden biraz sürmeniz sonunda bırakır.Ama zarar verirmi bilmiyoru.4 sene ağrıda kaldım.(-45) leri gördüm hiç başıma gelmedi ama el frenini ekim ayında mayıs sonuna kadar hiç çekmiyordum.Kazasız belasız keyifli sürüşler.
A AURİS Çıkarım seninle her yola

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 23, 2010, 13:40:04 »
arkadaşlar çok ciddiyim size her türlü donmaya karşı yapacağınızı söylüyorum.
camsil pompalı şişeleri içine yarım su yarım kolonyağı olur, rakı olur dolduruyoruruz. fısfıslayarak aracın her yerine sıkıyoruz. bu uygulamayı kapı içerini açarak oralarada uyguluyoruz.
böylece en az -20 ye kadar donmalara çözüm buluyoruz.
aslında saf alkol bulabilirseniz o şahane olur yanşış hatırlamıyorsam donma noktası -132 gibi bir değerdi ve yine yanlış hatıralmıyorsam dünyada ölçülen en düşük sıcaklık -89 gibi bir değerdi.
deneyin fayda göreceksiniz emin olun....
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 23, 2010, 14:20:22 »
El freni mekanızmasına su değerse donma olur yoksa donma olmaz. ben denedim şahsen :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.
  • Araç: Yaris
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 23, 2010, 22:10:30 »
el freninin donaması mı donması mı?.araç toyotaysa kolay kolay donmaz.eskişehirde donmuyordu eksi 12 civarı falan oldu en fazla.ama bence çekmeyin ileri geride fazla zorlamayın.etil alkol eksi 82 derecede donar sanırsam.zaten cam suyuna etil alkol ilave edilirdi antifriz olarak veya benzer özellikte yanıcı olmayan madde konur .alkol tehlikeli olabilir.kaliteli cam suyunda alkol yerine diğer antifrizlerden olur.kışın çekmek zorunda kalırsanız yinede sonuna kadar çekmeyin bence.
2011 YARİS 1.0

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 27, 2010, 12:01:41 »
El freni sıfırın altındaki bütün sıcaklıklarda donar kalır...Örneğin 05 corollalar el freni kalpanadır disk sadece ayak freninde iş görür ama el frnini çektiğinizde kalpana durduru bunu yavaşça giderken el frenini çektiğinizde gelen küt sesinden anlayabilirsiniz ve halatlıdır...Donarsa ne yaparsınız? cevabı çok basit ama işlem işkence.El frenini indirip aracı ileri geri yapmaya çalışın fazla zorlmadan zorladığınız taktirde baskı balatası yanabilir...Eğer açılmıyorsa bırakın kendi halne gitsin ısınınca çözülür tabi el freni inik kalcak...El freni hidrolikli ve sadece disk balata olanlarda donma oluyormu bilmiyorum...Bu arkada kalpana ve halat sisteminide sadece Opel ve Toyota kullanıyor artık  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 27, 2010, 12:06:30 »
kampana olmasın ;)

Sıfırın baya altında olması gerekiyor ayrıca ve de kampanaların ıslak olması gerekiyor ;)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 27, 2010, 12:33:20 »
konyada soğuk bir kış günü idi.Heryer buz gibi tabii.Sonra bir araba geçti yanımdan ileride durdu ön tekerde zincir vardı arka tekerlere baktım duruyor dönmüyordu ala ala dedim ben mi yanlış görüyorum sabah sabah dedim tekrar baktım yavasladı araba dönmüyordu :) Araç sahibine seslendim abi arka tekerler dönmüyor diye adam bana ters ters baktı dalga geçiyorum zannetti herhalde sonra yanındaki arkadaşına geç direksiyona sür dedi. Baktı ki ben haklıyım :)
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 41000
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 27, 2010, 12:43:34 »
konyada soğuk bir kış günü idi.Heryer buz gibi tabii.Sonra bir araba geçti yanımdan ileride durdu ön tekerde zincir vardı arka tekerlere baktım duruyor dönmüyordu ala ala dedim ben mi yanlış görüyorum sabah sabah dedim tekrar baktım yavasladı araba dönmüyordu :) Araç sahibine seslendim abi arka tekerler dönmüyor diye adam bana ters ters baktı dalga geçiyorum zannetti herhalde sonra yanındaki arkadaşına geç direksiyona sür dedi. Baktı ki ben haklıyım :)

güzelmiş :D :D :D
benimde başıma buna benzer bir olay geldi fıkra gibi bir akşam arkadaşımla beraber motorlarla gazlarken bebek yokuşuna geldik 2-3 araç önümüzde yokuşun başında ışıklarda bekleyen yeni kasa citroen c5 marka araca bi baktım aracın lastikler duman atıyor neyse kalktım motorla yanına gittim abi dedim araç yanıyo el freni çekilimi gidiyosun vatandaşın kafa güzel çıkardı camdan kafayı yiğenim senin motor yarış motoru fazla basmışsın o duman senden çıkıyo olmasın demezmi o an zaten koptuğum andır :D
neyse en sonunda ikne ettim indi baktı anaaaa yanıyo lan araba dedi el freni çekili bebek yokuşunu çıkmış vatandaş :D
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..