Gönderen Konu: Çelik Jant'ın Araca Zararı Varmıdır?  (Okunma sayısı 14291 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Çelik Jant'ın Araca Zararı Varmıdır?
« : Eylül 03, 2007, 00:17:54 »
Arkadaşlar avatarımda da görüldüğü gibi 2004 model corolla terra sahibiyim.
Artık lastiklerimin değişme zamanı geldi, bende değişmişken komple jantlarla beraber değişeyim güzel bişey alayım diyorum. Şöyle 17 " falan,
ama kime sorsam "Sakın haa" diyor. motoru öldürürmüş, yakıtı artırırmış, çekişi düşürürmüş vs
çok abartılı bi tercihin araç üzerinde olumsuz etkileri olacağı muhakkak,
siz nasıl bir ebat yada şekil önerirsiniz hem güzel görüntü hemde orjinallik için?
birde aranızda çelik jant kullananlar eski haliyle farklarını, tecrübelerini bizimle paylaşabilirler mi?

Toyota Club Türkiye

« : Eylül 03, 2007, 00:17:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Eylül 03, 2007, 00:45:11 »
Jant ebatı büyük olunca fren mesafesi artar, hele bide ıslak yol ise fren yapılan yer çok daha uzar durma mesafesi, yakıt artar birazcık, yakuşta eskisi gibi çekmes, motoru yorar birazcık,direksiyonu biraz agırlaştırır.

İyi yönleri araça gösteriş katar.Viraj hakimiyetine katkıda bulunur.
''Toyota için kalite yalnızca bir vaat değil, bir yaşam biçimidir.''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 03, 2007, 00:50:46 »
valla modifikasyon düşünüldüğü zaman biraz sorunlarla boğuşmanız gerekiyor.ben kendi ae101 ıme 17" krom jant taktım fakat baya bı surttu 2 gun gezmeden gerı cıkarttım.sonrada 15" uygun buldum ve onu aldım.Eger motorda modıfıkasyon yok ıse alacagınız jantın agırlıgına gore cekıste düşme ve yakıtta artma olacaktır buna emin olun.avantaj olarak sadece göz zevkinizi  
tatmin edecek ve arabanın yere basmasını daha iyi saglayacaktır.Eger jantları camurlukları actırmadan taktırabılırsen, ailenle bındıgın zaman lastık surtmelerıne goz yumarsan bırazda cekısten kaybedeyım dersen al derım.Ben gorusumu sundum ınsallah ısıne yarar.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.eymirim.com
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 03, 2007, 18:14:56 »
Merhabalar aracınıza  205/45/17 lastik ve hafif bir 17'' jant mümkünse ET oranı 30 olsun hiç bir ssorun yaşamassınız .Ben kendim 215/45/17 kullanıyorum enkei 17 jantlarım var ve 3 cm yay ile kullanıyorum benim tek hatam lastikleri 215 almam oldu arkalar araçta 5 kişi varken biraz sürtüyor malesef
2005 Corolla Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Eylül 04, 2007, 00:17:48 »
arabanın orjinal lastik ebadı 195/60R15 ki bunun çapı 615 mm.ye denk geliyor. senin tavsiye ettğin lastik 205/45R17 nin çapı ise 616,3 mm
Yani arada pek bi fark yok, çok göze görünür hissedilir bi fark olacağını sanmıyorum. ama lastik tabanı genişlediği için bu lastikler kışın kullanılmaz, bu defada eski jantlara kışlık lastik alıp onları bi köşede bekletmek gerekiyo.
Maliyet biraz tuzlu olacak anlaşılan. Bide bu iki lastik arasında 60-70 YTL fiyat garkı varki 60x4=240 YTL ekstradan maliyet.
neyse ben biraz daha düşüneyim ve araştırayım bu konuyu.
Bu arada sen lastik çapını 615 mm.den 625,3 mm.ye çıkartmışsın. Artık bidahaki lastik seçiminde 205 alırsın
Jantların nasıl resimlerini koyabilirmisin?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 04, 2007, 01:01:06 »

buyur 2 sıde aynı model
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.eymirim.com
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 04, 2007, 18:02:48 »
İkiside aynı değil Çoşkun arada fark var sedan olan benim araç yani Enkei olan  Diğeride Mesut arkadaşımızın ama onun jantlarının markası aklıma gelmiyor şimdi malesef.

Öner bey kaliteli bir 205/45/17 lastiğin size kışın hiç bir sorun çıkaracağını düşünmüyorum ben .
2005 Corolla Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 04, 2007, 18:40:29 »
evet abi model olarak aynı oldugunu belırtmek ıstedım yanı tıp olarak.Jantları yakından gordum mesut abının zaten oldukca guzeldı.İnce lastık daha bır baska gosterıyo.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 04, 2007, 19:52:10 »
Bir not koymak istiyorum, burada aslında anlatılan zararlar, yararlar etkiler vs çelik janttan doğan şeyler değildir. Jantı büyütmek ve/veya lastikleri büyütüp genişletmekten doğan şeylerdir.

Pekala aracınızın standart ebatlarında alaşım jant ve orjinal ebat lastik te takdırabilirsiniz, hiçbir problem olmaz
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Eylül 04, 2007, 20:57:01 »
goz zevkını tatmın etmek ıstıyo buyuk ıhtımalde kı oyledır o neden le 14 jant pek ısını gorecegını zannetmıyorum alper abı
...