Gönderen Konu: sustalı kontak anahtarı  (Okunma sayısı 6809 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
sustalı kontak anahtarı
« : Eylül 22, 2010, 16:31:09 »
abilerim, ablalarım ve pek tabiki kardeşlerim,
aracımı ilk aldığımda ki bu yaklaşık 10 yıl gibi bir süre oluyor, hemen alarm taktırmıştım.
o zamanlar sustalı kontak anahtarı diye bir şey olmadığından anahtarın uzaktan kumandaya uygulanabildiği bir model seçerek anahtarı kumandaya adapte ettirmiştim.
çok kullanışlı olmuştu, herşey yolundaydı, taaki camın kızım 2 yaşına gelene kadar. :argh:
kumandanın plastik aksaamı tamamen parçalandı.
bu nedenle sadece kumanda kısmını sustalı olan modeller ile değiştirmek istiyorum.
aracım 97 ae101
bilgisi olan arkadaşım var ve istanbul anadolu yakasında bir yönlendirme yapabilirse çok sevinirim.

konuma katılan ve katılmayan her arkadaşıma esenlikler dilerim

Saygılarımla
Pruva Neta

Toyota Club Türkiye

sustalı kontak anahtarı
« : Eylül 22, 2010, 16:31:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 125000
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
Ynt: sustalı kontak anahtarı
« Yanıtla #1 : Eylül 22, 2010, 16:38:55 »
 Ben eski arabama Cenmax'tan alarm taktırmıştım. sustalı anahtarı onlara yaptırdım.Anahtarı dışarıdaki anahtarcıya kopyalattırdım. Fakat yayı çabuk  gevşediği için verimli olmadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 22, 2010, 16:40:18 »
Selçuk abi burda ki tuning firmasında var boşta sustalı anahtar.Benim alarmın orijinal kumandası sustalıydı anahtarcıyla uğraşmamak için normal kumanda taktırdım.İstersen sorayım senin için hala duruyor mu diye.Yalnız birde alarmının koduna uyup uymama durumu var o kısım sıkıntılı biraz.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 22, 2010, 16:42:16 »
Ben eski arabama Cenmax'tan alarm taktırmıştım. sustalı anahtarı onlara yaptırdım.Anahtarı dışarıdaki anahtarcıya kopyalattırdım. Fakat yayı çabuk  gevşediği için verimli olmadı.

peki perçinlimi bağlantıları yoksa vidalımı?
berki içini açabilirsek daha kaliteli bir çelik yay koyabiliriz.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 22, 2010, 16:52:20 »
coşkun kardeşim ilgin için çok teşekkürler ama istanbul dışı biraz zor olur benim için.
birde dediğin gibi frekans sorunu var uydurabiliyormuyuz emin değilim.
aslında asıl soru benim aracın ae101 olması nedeni ile anahtar epey bir uzun :D sustanın kabzasına sığarmı onu bilmiyorum ;)
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 22, 2010, 17:00:01 »
Türkiye'de böyle bir ürün zor bulursunuz. Ben sormuştum 2 ay kadar önce bir iki usta oto anahtarcısına.
İmkanınız varsa, ebay sitesi üzerinden yurtdışından getirtebilirsiniz.
97 corola için bu model uygun sanırım:

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/1993-1994-TOYOTA-COROLLA-FLIP-KEY-FOB-KEYFOB-_W0QQcmdZViewItemQQfitsZMakeQ3aToyotaQQhashZitem3a5e30e91dQQitemZ250688366877QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories

Ve ya aracın modeline göre burdan seçiniz, fiyatı ve değişik seçenekler var.
http://shop.ebay.com/?_from=R40&_trksid=p5197.m570.l1313&_nkw=toyota+flip+key&_sacat=See-All-Categories

Not : İlk linki hatalı vermişim, değiştirdim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 22, 2010, 17:10:05 »
Tolga beye katılamıyorum (Tabiki Orjinali dışında) bence çok rahat bulursun abi ben Düzce'de bulduysam sen istanbulda ohoooo :D

Adı üstünden Düzce'de dedim sen istanbul dışı zor diyorsun malesef bu koşullarda yardımcı olamayacağım ;)

Ben 3 yıl önce yaptırdım çokta memnunun...

Ayrıca geçen ay arkadaşın Ceratosu için yaptırdık 25 tlye gayette orjinal ben öyle güzel birşey çıkacağını beklemiyordum ne yalan söyliyim kıskandım ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 22, 2010, 17:42:10 »
Tolga beye katılamıyorum (Tabiki Orjinali dışında) bence çok rahat bulursun abi ben Düzce'de bulduysam sen istanbulda ohoooo :D

Adı üstünden Düzce'de dedim sen istanbul dışı zor diyorsun malesef bu koşullarda yardımcı olamayacağım ;)

Ayrıca geçen ay arkadaşın Ceratosu için yaptırdık 25 tlye gayette orjinal ben öyle güzel birşey çıkacağını beklemiyordum ne yalan söyliyim kıskandım ::)
ahmet kardeşim ne yaptın sen düzce şehirdışımı yahu anne tarafından memleketim sayılır bu 1 ;)
bana otomobil ile ilgili en kaliteli işçiliği nerden alabilirim diyenlere direk düzce diyorum ki eski aracımızı olan daha doğrusu babamın aracı neyse farketmez zaten tek oğluyum :D :D :D düzcede çürümeden sebep kaporta boyaya soktuk. araba 2 aya yakın kaldı ama o ustanın ellerini bırak öpmeyi yalaysım geldi. buda 2 :lol: yani düzcede bulamıyacamda nerde bulacağım...?
Ben sadece işim kısdan hallolsun diye söyledim. Ama bak verdiğim bilgiler çok faydalı oldu benim için varmı verebileceğin bir marka bakayım burdan olmazsa bir adapazarı seferimde hem çayını içeyim hemde bu işi çözeyim
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Eylül 22, 2010, 17:54:51 »
ahmet kardeşim ne yaptın sen düzce şehirdışımı yahu anne tarafından memleketim sayılır bu 1 ;)
bana otomobil ile ilgili en kaliteli işçiliği nerden alabilirim diyenlere direk düzce diyorum ki eski aracımızı olan daha doğrusu babamın aracı neyse farketmez zaten tek oğluyum :D :D :D düzcede çürümeden sebep kaporta boyaya soktuk. araba 2 aya yakın kaldı ama o ustanın ellerini bırak öpmeyi yalaysım geldi. buda 2 :lol: yani düzcede bulamıyacamda nerde bulacağım...?
Ben sadece işim kısdan hallolsun diye söyledim. Ama bak verdiğim bilgiler çok faydalı oldu benim için varmı verebileceğin bir marka bakayım burdan olmazsa bir adapazarı seferimde hem çayını içeyim hemde bu işi çözeyim

Hehhh şunu bileydin derler ya abi :D

Aynen Düzce sanayiye güvenirim ;)  Arkadaş nerede yaptırdı gerekli bilgiyi alıcam senin için ;)  Ayrıca herzaman beklerim çay çorba yeterki gel sen ;)

Bu arada benim anahtarı yaptırdğım bir yer var dükkan sahibi biraz uçuk yani o delilikle dehalık arasındaki çizgide gidip geliyor :D  Yazın gelen almancı A8i bile tamir ediyordu immobilizer filan dinlemeden ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 22, 2010, 18:01:22 »

Hehhh şunu bileydin derler ya abi :D

Aynen Düzce sanayiye güvenirim ;)  Arkadaş nerede yaptırdı gerekli bilgiyi alıcam senin için ;)  Ayrıca herzaman beklerim çay çorba yeterki gel sen ;)

Bu arada benim anahtarı yaptırdğım bir yer var dükkan sahibi biraz uçuk yani o delilikle dehalık arasındaki çizgide gidip geliyor :D  Yazın gelen almancı A8i bile tamir ediyordu immobilizer filan dinlemeden ::)

yaaaa
senin hemşehrin emre ozan kardeşimle simayen tanışma fırsatım olduda onada anlatmıştım kaportacı hikayemi. :kanka:
bakma kaportacı dediğime adam motoru indirdi, döşemeleri indirdi ve elektrik tesisatınıda indirip komple kaporta boyadan sonra tekrar orjinalinden zerre farksız topladı arabayı. :wacko:
arabayı satarken adamların nutku tutuldu. araba 89 renault 12tx ti satarken91 brodway fiyatına hastasına gitmişti. :foto:
zaten dedin bana bi şelaledeydik diye ya hala o kaldı aklımda :argh:
neyse kia için yapılana dair bilgilerini bekliyorum.
ilgin için teşekkürler  ;)
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 22, 2010, 18:19:35 »
Ölee indirir binririzi orji olur :D  Emre abim bu işin içinden yetişme o daha iyi bilir ;)  Ben çıraklıktan öte gidemedim zenaayide :D  Hala daha hergün sanayideyim akşama kadr boş laklak :D

Taze bilgi geldi abi :D  Kopyalama ile yaptırmış o tek anahtar 40 lira :wacko:  Anahtar çok hoş  focus anahtarının aynısı foto eklicem birazdan....
Toyota amblemliside oluyor ;)

Uploaded with ImageShack.us

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 22, 2010, 18:21:02 »
Ölee indirir binririzi orji olur :D  Emre abim bu işin içinden yetişme o daha iyi bilir ;)  Ben çıraklıktan öte gidemedim zenaayide :D  Hala daha hergün sanayideyim akşama kadr boş laklak :D

Taze bilgi geldi abi :D  Kopyalama ile yaptırmış o tek anahtar 40 lira :wacko:  Anahtar çok hoş  focus anahtarının aynısı foto eklicem birazdan....
Toyota amblemliside oluyor ;)

Uploaded with ImageShack.us
bekliyorum, bekliyorum...
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Eylül 22, 2010, 18:22:57 »
Boşa bekliyon abi sen alıntı yapana kadar ekledim bile :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 22, 2010, 18:23:42 »
pardon ahmet kardeşim resim geç geldi ben erken davrandım.
hele bide toyota amblemlisi oluyorsa 40 TL ye tamadır bu iş
adapazarına ilk geldiğimde yanındayım kardeşim...
kurban bayramından sonra kesin seferim var hacılarım var dönecek el öpüp hurma yiyeceğim en geç o zaman yanındayım. öncesi olursa ararım.
valla çok iyi oldu... :) :) :D :D
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 22, 2010, 18:27:04 »
ahmetim otorduğun yerden büyütmemişsin yıldızları çok belli :lol: :lol:
accayip yardımcı oldun. hele bide işi bitirirsek şahane ;)
220 yetmez 221 olsun....... :alkis:
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Eylül 22, 2010, 18:40:58 »
Eyvallah abicim her zaman beklerim dediğim gibi ama erken haber ver bana örneğin bu gece Eskişehire geçyiroum ;) Ama bayramda kesin Düzcedeyim bayram öncesi gelirsende dediğim gibi önceden haber ver ben olmasamda biladere alo derim hertürlü hallederiz abi ;)

Yardımcı olabilmek için abi herşey yıldız alkış bahane saolasın ;)

Buda paylaşıma yaklaşımızla ilgili görüşümüz abicim ;)

http://www.toyotaclubtr.com/sohbet/istanbul%27u-suya-kavusturan-sinan-susuz-evde-vefat-ediyor/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 22, 2010, 18:51:39 »
Ahmet'im ne yaptın sen.
Cyclone'ın Türkiye distribütörü Düzce'deki Regi güvenlik. yani orada istediğin ürün mevcut.

aynı firmanın hemen hemen bütün ürünleri aynı frekansta yayın yapıyor. selçuk kardeşim yani sizin alarmın markası ne ise o firmadaki sustalı kumandayı kod öğreterek kullanabilirsiniz. bizim anahtarlar uzun gerçekten ama dikkat ederseniz kontağa taktığınızda baya bir kısmı dışarıda kalıyor. yani bir kısmını dipten kesebilirsiniz sustalıya takarken. usta işinin ehli ise uydurur. sizde immobilizer de olmadığı için ekstra uğraşmanıza da gerek yok.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Eylül 22, 2010, 19:07:11 »
Orayada bakarız abi sorun değil ;) 

Hatta önceki gün Alper başkanla önünden geçtik burasıymış merkez demişti dikkatini çekmişti ;)

Regiyle farklı konularda çalıştım kapı  kilit motoru vs ama bu konuda çalışmadım daha önce, fiyatların cüzi olacağını sanmıyorum umarım yanılıyorumdur...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 22, 2010, 19:44:29 »
Orayada bakarız abi sorun değil ;) 

Hatta önceki gün Alper başkanla önünden geçtik burasıymış merkez demişti dikkatini çekmişti ;)

Regiyle farklı konularda çalıştım kapı  kilit motoru vs ama bu konuda çalışmadım daha önce, fiyatların cüzi olacağını sanmıyorum umarım yanılıyorumdur...

fiyat konusunda haklısın.
arabaya alarm taktırırken gidip pazarlık yaptım 130 tl den aşağı inmedi hem de peşin fiyatı. hepsiburada'dan 100 tl ye 10 taksit almıştım. montaja ayrıca para istemişti. ben de orada ürünü görüp inceledikten sonra internetten aldım.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 22, 2010, 20:31:15 »

Ne laf atıyon lan Düzceye :kötü: Düzcede o işi yapan adamlar Türkiye'de Cyclone markasını yaratan adamlar, Çin'e bile fabrika kurdular
 diyordum ki Murat Abinin mesajı gördüm :D :D Benim eski arabanınki de sustalıydı :D Alarmla birlikte 100 Tl'ye mâlolmuştu 2007de ;) Fiyat konusunda bana karşı zaafları var :P Hatta bizim miniğe Double-Din siparişi vermeyi düşünüyorum, fiyatta anlaştık gibi bir şey 12 taksit yapacaklar :D :D :D

:P :P İlâhi Ahmet :rofl: kaça yaptırdın kilidini lan, söyleyeyim mi :P :P