Gönderen Konu: Navigasyon Cihazı Almaya Karar Verdim.  (Okunma sayısı 2260 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür etti
Navigasyon Cihazı Almaya Karar Verdim.
« : Eylül 22, 2010, 14:52:22 »
Alttaki linkteki cihazı almayı düşünüyorum. Navigasyon cihazı kullanan arkadaşların tavsiyesini bekliyorum. Cama yapıştırınca görüşü çok kapatıyor mu? Bu cihaz 3,5" daha büyük ekranları da var ama camı kapatmasın diyorum. Navitech markası nasıldır? Kısaca ilk kez navigasyon cihazı alacağım.

Navitech, NAV-PX120, Yeni Nesil Navigasyon Cihazı

http://www.hepsiburada.com/Liste/navitech-nav-px120-yeni-nesil-navigasyon-cihazi/ProductDetails.aspx?productId=otdelnav-px120&categoryId=257643
Aşıksan vur saza, şoförsen bas gaza!

Toyota Club Türkiye

Navigasyon Cihazı Almaya Karar Verdim.
« : Eylül 22, 2010, 14:52:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '07
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Navigasyon Cihazı Almaya Karar Verdim.
« Yanıtla #1 : Eylül 22, 2010, 14:56:52 »
Bu markanın bir üst modelini amcam a aldık aynı siteden, taktık çalıştırdık ses çıkmıyordu ama yinede güzel bir ürün ve iyi bir marka bence. Servise verdik 1 hafta sonra tekrar aldık şuan sorunsuz çalışıyor.   :)

http://www.hepsiburada.com/Liste/navitech-nav-pxb-215f-yeni-nesil-navigasyon-cihazi/ProductDetails.aspx?productId=otdelnav-pxb215f&categoryId=257643

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 22, 2010, 15:01:56 »
Gayet başarılı bir harita desteği var.
Aldıktan sonra en güncel haritayı yüklerseniz (ve ya yüklü mü diye kontrol ederseniz),iyi işinizi görür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 22, 2010, 15:07:44 »
mio n179 kullanıyorum
memnunum ama güncel harita konusu hepsinde kriz.
güncelleme deniliyor ama bulursan yaparsın güncellemeyi.
bu olumsuz yanları
en hoşuma giden eta özelliği yani tahmini varış zamanı
yolda hız sınırı uyarıları
benizn istasyonu hastane v.s. detaları görebilmen
bunlarda dahada eklenecek şeyler olmasına rağmen olumlu yanları

görüşü kesinlikle kesmiyor. ben ae101 kullanıcısıım direk vites önündeki kaset boşluğuna koyunca neredeyse birebir sığıyor. sıkışıp kalıyor oraya  :) cama takıncada sorun olmuyor
zaten onu izlemekten ziyade sesli komutlarını dinliyorum.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 22, 2010, 15:22:54 »
teknosa da piranha nitro modeli var,
aynı özelliklere sahip 139 tl
aldım kullanıyorum, memnunum.
tek sıkıntısı navigasyon yaparken arka planda mp3 çalmıyor (bu özellik birçoğunda yok zaten)
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 22, 2010, 17:18:30 »
Ben navigon 1400 modelini kullanıyorum çok memnunum sınırsız güncelleme mevcut. Çoğunda bir yıl ücretsiz sonra ücretli. Bunda öyle bişey yok. Ha bir de çok kibar. :)
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 22, 2010, 17:26:45 »
...
memnunum ama güncel harita konusu hepsinde kriz.
güncelleme deniliyor ama bulursan yaparsın güncellemeyi.
...
Güncel harita hiç de kriz değil bence.
Orjinal alırsanız, web site üzerinden harita güncellemesini 1 yıl ücretsiz alabiliyorsunuz.
Bu süre bitiminde de, internetin nimetlerinden faydalanarak bulabiliyorsunuz kolayca.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 22, 2010, 17:48:39 »
Güncel harita hiç de kriz değil bence.
Orjinal alırsanız, web site üzerinden harita güncellemesini 1 yıl ücretsiz alabiliyorsunuz.
Bu süre bitiminde de, internetin nimetlerinden faydalanarak bulabiliyorsunuz kolayca.

2-3 ay önce baktığımda güncelleme yoktu aynı harita vardı berki mio kaynaklı sorundur.
bana aldığımda 1 yıl ücretsizden ziyade 2 kez güncelleme konusunda bedelsiz olacağı sözlü ve yazılı verildi.
ayrıca istanbulda yollar çok hızlı değiştiğinden güncellemeyi anca ayda 1 yaparlarsa istanbul kullanıcısı olarak memnun kalabileceğiz sanırım.
ama şehir dışında gayet iyi tabiki
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Eylül 22, 2010, 18:16:06 »
Alttaki linkteki cihazı almayı düşünüyorum. Navigasyon cihazı kullanan arkadaşların tavsiyesini bekliyorum. Cama yapıştırınca görüşü çok kapatıyor mu? Bu cihaz 3,5" daha büyük ekranları da var ama camı kapatmasın diyorum. Navitech markası nasıldır? Kısaca ilk kez navigasyon cihazı alacağım.

http://www.hepsiburada.com/Liste/navitech-nav-px120-yeni-nesil-navigasyon-cihazi/ProductDetails.aspx?productId=otdelnav-px120&categoryId=257643

Selamlar, Ben yaklaşık 1 senedir Navitech NAV - P150 navigasyon cihazı kullanıcısıyım. İstanbul için özellikle aldım. Kısaca özetlemek gerekirse, benim için İstanbul'da  trafik kabusunun sonu oldu. çok rahat bir şekilde istediğim yere gitmekteyim. Kullandığım araç Opel astra Classic, orta konsol hizasında tutturabileceğim en alt yere tutturdum. görüşü engellemekle yada yolu takip etmekle ilgili bi sıkıntı yaşamadım. Kullanmaya başladıktan bir müdden sonra menüye ve haritaya uygun gitmeye alışıyorsunuz zaten. Şu an için tek korkum var istanbul da bilmediğim bir yerde bu aletin bozulması:)
Honda Jazz / 2012

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Eylül 24, 2010, 10:12:59 »
Cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim. Marka navitech o kesin ama modelini biraz daha araştırmam lazım. Hangi özellikler bana yeterli hangilerine gereksiz para vereceğim, ona bir bakayım.
Aşıksan vur saza, şoförsen bas gaza!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 24, 2010, 11:04:33 »
bende de s8003 var gayet başarılı navigasyonu. route 66 haritası var tek sıkıntısı ankara dışında çalışmıyor. :D
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 24, 2010, 11:09:02 »
Olcay çok para vermek istemiyosan px120 al derim. Ben de ilk seferinde onu almaya niyetlenmiştim. gayet güzel bir cihaz yorumları da okumuştum ve onda karar kılmıştım.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Eylül 24, 2010, 11:17:50 »
navitech gerçektende kendini aşmış bu konuda yaklaşık bir ay önce uzun araştırmalar sonucu cihazımı aldım. Almadan navitechin merter merkezine uğrayıp modeller arasında çok fazla teknik fark olmamasına rağmen fiyatlar arasında neden bu kadar uçurum olduğunu sordum. Cevaba gerçekten çok şaşırdım tek fark kasa farkı dendi. Bu nedenle navigasyon alırken çok ciddi paralar harcamak yanlış. Zamanla gidip geldiğin yolları kendinde ezberliyor ve navigasyonu kulllanmamaya başlıyorsun. Fayda maliyet hesabınızı iyi yapıp buna göre navigasyon almalısınız. Ama navitechten kesinlikle şaşmayın derim. Güncellemeleride her saniye sitesinden yapabilirsiniz. Bir an kendimi navitechin pazarlamacısı gibi hissettim  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 24, 2010, 11:43:48 »
Cihaz seçimi için en doğru karar, ekonomik olması, özellikler Türkiye yol,şart,kurallarına göre yazılımı çok hızlı igo8 platformu altında neticesi en ucuza en doğru işi yapacak cihaz bence seçmiş olduğunuz. Daha pahalılarına bir navigasyon için gerek olmadığını düşünüyorum, ya ekranı büyüyor, ya fotoğraf izliyorsun, film, v vs vs. neticede navigasyon için almak istiyorsan bence bekleme. Aynı markanın diğer pahalılarında da navi yazılımı aynı olduğunu hatırlatmak isterim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 27, 2010, 21:24:04 »

Bu markanın bir üst modelini amcam a aldık aynı siteden, taktık çalıştırdık ses çıkmıyordu ama yinede güzel bir ürün ve iyi bir marka bence. Servise verdik 1 hafta sonra tekrar aldık şuan sorunsuz çalışıyor.   :)

http://www.hepsiburada.com/Liste/navitech-nav-pxb-215f-yeni-nesil-navigasyon-cihazi/ProductDetails.aspx?productId=otdelnav-pxb215f&categoryId=257643

navtechpxb205 kullanıyorum, 215 modelinden tek farkı görünüşü, sırf görünüş için(işlemci, ekran, hafıza vs. herşey aynı) 100 liradan fazla fark vermemek için 205 aldım. çok memnunum. tavsiye edermiyim, ederim tabiki. bu işten iyi anlayan bi arkadaşamın(atlanta'nın ortaklarından) tavsiyesi şöyleydi;

-en az 400Mhz işlemci
-en az 2 Gb hafıza
-IGO-8 işletim sistemi
-ekran büyük olmalı ama zevke göre değişir
-en önemlisi başarsoft harita
-üstünde ne yazdığı(marka) çok önemli değil, hepsi de yaklaşık aynı kalite...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...