Gönderen Konu: Hayal Kırıklığı  (Okunma sayısı 2971 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Hayal Kırıklığı
« : Eylül 02, 2007, 23:11:05 »
Selam toyotacılar. 2005 sedan sol'üm var. Şimdiye kadar hiçbir şikayetim olmadı.Ancak yakın zamanda bulunduğum bölgede bir dolu yağışından sonra tam bir hayal kırıklığı yaşadım. Tavan,kaput ve bagaj kapağında küçük ezikler oluştu. Bütün hevesim toyota hakkındaki olumlu düşüncelerim tuz buz oldu.O günden sonra gözüm diğer markaların üzerinde hep.Hangisi ne kadar etkilenmiş diye.Maalesef benimkiyle aynı oranda etkilenenler kangolar.Oysa ben sokakta kangoların yanından bile geçmiyordum corollamla. Kangoları arabadan bile saymazken birgün kangoyla corollayı kıyaslayabileceğim aklıma bile gelmezdi. Servisi aradım tamir edebileceklerini söylediler ama tavsiye etmeyiz dediler. Ezikler çok belirgin değil ama dikkatli bakınca tam bir felaket görünüyor.Arkadaşlar bir öneriniz var mı? Eziklerin tamiri nasıl yapılıyor? Ben küçük bir taşra kasabasındayım ve en yakın servise kötü bir yolla 250 km uzaklıktayım.Bana yardım lütfen. Ayrıca İlk defa bir forum kullanıyorum kurallara bilmeden uymamış olabilirim.Admin yardım ederse bu sorunu da aşabilirim sanıyorum...Selam ve sevgiler.

Toyota Club Türkiye

Hayal Kırıklığı
« : Eylül 02, 2007, 23:11:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
Hayal Kırıklığı
« Yanıtla #1 : Eylül 02, 2007, 23:19:07 »
Selamlar,
Öncelikle geçmiş olsun. Toyota ya da başka bir aracın farkedeceğini düşünmüyorum, bu rekabet piyasasında herkes aynı kalınlıkta çelik vs kullanıyor, biri daha ince kullansa hemen ortalık velveleye verilir.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Hayal Kırıklığı
« Yanıtla #2 : Eylül 02, 2007, 23:36:14 »
Alıntı yapılan: Yaman Eligül
Selamlar,
Öncelikle geçmiş olsun. Toyota ya da başka bir aracın farkedeceğini düşünmüyorum, bu rekabet piyasasında herkes aynı kalınlıkta çelik vs kullanıyor, biri daha ince kullansa hemen ortalık velveleye verilir.
[/quote]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Hayal Kırıklığı
« Yanıtla #3 : Eylül 03, 2007, 00:00:49 »
En iyisi hiç dokunmamandır bence boya olayı tavanda özellikle satarken başını çok ağrıta bilir ama gözüme çok batıyor diyorsanız ben böyle kullanamam diyorsan sat yerine istediğin bir aracı al ama boyatma arkadaşım öellikle tavan kaput filan kesinlikle boyatma derim taşrada yaşıyorum demişsin oraları bilirim böyle boya değişme gibi şeyleri hiç sevmez alıcı böyle kalsın satarken alıcıya anlatırsın bir örnek vereyim resim de gördüğün toyota Allahın izniyle benim İlk sahibinden aldım 70 bin km de idi adan gözü gibi bakmış ama öküzün teki arabanıın sağını boydan boya anahtarla çizmiş Boyatmamış alırken araba temiz olduğu için ben kabul ettim sru olarak görmedim ve hala uzunca (4Parça dada var ) bir çizik duruyor arkadaşlar boyat diyor nazar boncuğu diyip geçiştiriyorum ki aslında göze çok batıyor ama satarken önemli çünkü İlk sahibi 4 parçayı boyatsaydı ve çizikten dolayı boyattım deseydi kesinlikle inanmaz ve arabayı almazdım sağ tarafına yatmış filan derdin yada komple sürtmüş  boyatmış derdim Sen bırak öyle kalsın cana geleceğine mala gelsin .
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
Hayal Kırıklığı
« Yanıtla #4 : Eylül 03, 2007, 00:08:42 »
ALINTI
Tavan,kaput ve bagaj kapağında küçük ezikler oluştu. Bütün hevesim toyota hakkındaki olumlu düşüncelerim tuz buz oldu.O günden sonra gözüm diğer markaların üzerinde hep.Hangisi ne kadar etkilenmiş diye.Maalesef benimkiyle aynı oranda etkilenenler kangolar.Oysa ben sokakta kangoların yanından bile geçmiyordum corollamla. Kangoları arabadan bile saymazken birgün kangoyla corollayı kıyaslayabileceğim aklıma bile gelmezdi[/quote]

geçmiş olsun..
diğer markaları sürenlerde başka arabalara bakıyor.. bence yinede toyota sizi yolda bırakmaz..

toyotanın ne demek olduğunu diğer markalara bakım yapanlara sormak gerek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Hayal Kırıklığı
« Yanıtla #5 : Eylül 03, 2007, 00:09:11 »
Bülent Bey e sonuna kadar katılıyorum.

Ama Toyota'nın saç kalınlığının ince olduğunu bende biliyorum..

En azından Volkswagen e göre ince olduğuna eminim..

Always TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Hayal Kırıklığı
« Yanıtla #6 : Eylül 03, 2007, 00:45:04 »
serkan abi bu ara sende cılgın vosvoscu ruhu goruyorum hayırdır
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Hayal Kırıklığı
« Yanıtla #7 : Eylül 03, 2007, 01:06:03 »
Alıntı yapılan: Coşkun Demiratlı
serkan abi bu ara sende cılgın vosvoscu ruhu goruyorum hayırdır
[/quote]

((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Hayal Kırıklığı
« Yanıtla #8 : Eylül 03, 2007, 14:52:47 »
Alıntı yapılan: Bülent Öztürk

[/quote]
ilgilenen arkadaşlar hepinize teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Hayal Kırıklığı
« Yanıtla #9 : Eylül 03, 2007, 15:47:44 »
Alıntı yapılan: Serkan Ercan
Bülent Bey e sonuna kadar katılıyorum.

Ama Toyota'nın saç kalınlığının ince olduğunu bende biliyorum..

En azından Volkswagen e göre ince olduğuna eminim..
[/quote]

Sac kalinligin daha düsük oldugunu cok sanmiyorum.
Ama baska faktörlerde mevcut. Ne tarz bir malzeme oldugu (celik), ne form verildi vs vs.

Yoksa soba borusu gibi sac'dan yapilma arabalari egip bükerek sasiyi olustuyorlar.
Bir servise gidip elinize bir arabanin yan direk sacini almanizi tavsiye ederim. (a b c sütününü kasdediyorum). O kadar abuk sabuk bir histir ki, o kadar sac parcasinin egilip bükülerek aracin sagi veya solu oldugunu görmek.

Ve dolu'dan etkilenen araba icinde gecmis olsun.
Ben doludan etkilenmis ve göcmüs bmw'ler, mercedesler, audilerde gördüm; hatta VW lerde.
Sans iste. Yaptirma konusunda kasko varsa yapilabilir. Boyatma yok kazali derler söyle böyle derler diye ilerde dert edecekseniz ugrasmayin. Ben kimseyi takmam boyatirdim. Fotograflarini da ceker isteye gösterirdim. Hala yok boyali kardesim diye israr edeni kovalarim. Gitsin baska araba alsin.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Hayal Kırıklığı
« Yanıtla #10 : Eylül 04, 2007, 00:35:28 »
ya hepiniz sağolun arkadaşlar.Ama benim derdim arabanın ekonomik değeri değil.Ucuza satılacakmış, canım sağ olsun ne yapalım.Benim anlamaya çalıştığım toyota neden ince sac kullandı.Çünkü yanımda duran bir jetta farkedilmeyecek kadar az etkilenmiş, vectralarda filan bişey yok yani toyota beni hayal kırıklığına uğrattı. Herkese her fırsatta toyotadan başka yok diyordum.Arabam gümüş gri pırıl pırıldı gözümden daha iyi kolluyor üzerine sinek bile kondurmuyordum.Düşünün şimdi benim psikolojimi. Tamir ettiririm evet ama kaynaklar boya filan hep gözüme batacak.Anlayacağınız çok zor bir durum. yeni bir araba al diyeceksiniz ama şimdilik imkansız çünkü ekonomi buna el vermez. Mesela herhangi bir servis dese ki getir kardeşim arabanı yapalım orjinalinden hiçbir farkı olmayacak en küçük bir ayrıntı gözüne batmayacak yaptıracağım vallahi ama güvenemiyorum.Yaparız ederiz derler ya düşündüğüm gibi olmazsa diye düşünüyorum. Hepsinden öte nasıl olur da jetta toyotadan dayanıklı çıkar kabullenemiyorum Birileri bu konuda birşeyler söylemezse kafamdaki toyota imajı yok olacak. Hepinize selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Hayal Kırıklığı
« Yanıtla #11 : Eylül 04, 2007, 09:08:18 »
Her arabanın bir kusuru, zayıf olduğu yanları vardır. Örneğin opelin elektrik tesisatı, renaultun şasi zayıflığı, citroenin enjeksiyon problemleri, fiatın döşeme kalitesi ...... Toyotanın problemi de sac kalınlığı ve boya kalitesidir. Fakat genel olarak bakıldığında toyota sağlam arabadır. Kusuru olmayan arabalar zaten çok uçuk fiyatlı.
Geçmiş olsun arkadaşım.
corolla 1.6 terra 2006

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Hayal Kırıklığı
« Yanıtla #12 : Eylül 04, 2007, 09:44:09 »
Arkadaşım geçmiş olsun. Kader kısmet diyelim ne diyelim. Takdir-i İlahi.
Önce fazla bir şey yok dikkatli bakınca belli oluyolar dedin. Bu durumda boyalık vs bi durum yok sanırım. İşi bu kadar büyütmüşsünüz. Sen onu bi kaportacıya getir elinde varsa vakum cihazı, batıkları vakumla yerine çeksin. sonuçta saç bu sökülüp yapılsa bile az ittirince yerine gelir. Benim arcın sol çamurluğuna saksı düştü. Allahtan plastik ve küçük bi saksıydı ama 5. kattan düştü. Kocaman bi çukur oldu. Kaportacıya gittim davlumbazı söktü elini çamurluğun arkasından uzatmaya çalıştı olmadı. Bi levye ile ulaştı dokunduğu gibi lop yerine geldi sonra çekiçle biraz düzeltti. Okeeeey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Hayal Kırıklığı
« Yanıtla #13 : Eylül 16, 2007, 22:17:51 »

geçmiş olsun.

toyota ilk defa yeni corolla modeli için 12 yıl paslanmazlık garantisi vermeye başladı. bu demekki eski nesil corollalar da sac hem çürümeye hemde diğer özelliklileri açısından daha zayıf.

Alıntı yapılan: Murat Küden
Sac kalinligin daha düsük oldugunu cok sanmiyorum.
Ama baska faktörlerde mevcut. Ne tarz bir malzeme oldugu (celik), ne form verildi vs vs.

Yoksa soba borusu gibi sac'dan yapilma arabalari egip bükerek sasiyi olustuyorlar.
Bir servise gidip elinize bir arabanin yan direk sacini almanizi tavsiye ederim. (a b c sütününü kasdediyorum). O kadar abuk sabuk bir histir ki, o kadar sac parcasinin egilip bükülerek aracin sagi veya solu oldugunu görmek.

Ve dolu'dan etkilenen araba icinde gecmis olsun.
Ben doludan etkilenmis ve göcmüs bmw'ler, mercedesler, audilerde gördüm; hatta VW lerde.
Sans iste. Yaptirma konusunda kasko varsa yapilabilir. Boyatma yok kazali derler söyle böyle derler diye ilerde dert edecekseniz ugrasmayin. Ben kimseyi takmam boyatirdim. Fotograflarini da ceker isteye gösterirdim. Hala yok boyali kardesim diye israr edeni kovalarim. Gitsin baska araba alsin.
[/quote]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
Hayal Kırıklığı
« Yanıtla #14 : Eylül 25, 2007, 19:08:00 »
Arkadaşım hiç canını sıkıp üzme.İllaki için gidiyordur aracı öyle görünce fakat bir de mekanik veya motor sorunu olduğunu düşün.Çük şükür ki öyle bir sorun yok.Sonuçta aracına herhangi bir ağır etkisi yok,sorunu yok.Benim önceden Fiat Marea 2.0 aracım vardı.Gözüm gibi bakıyordum,fakat araç bir arızalandı ki sorma.Servis de bulamıyor arızayı bir türlü.Bir dünya makinaya bağlandı vs... hep parşça değiştirme merakında servis de.Önüme 4000YTL'lik masraf koydu servis.Geceleri uykularım kaçtı,stresten sakal kıran oldum.Ama bir türlü çözülemeyen bir sorundu.En sonunda emme manofildu değiştirdiler oldu bitti.Diğer masraflarıyla birlikte 2100YTL para harcadım.O yüzden bu en azından bilinen birşey,gözünle gördüğün ve en fazla ezik dediğin bir durum.Sıkma tatlı canını,nazarlığı olsun o da.İllaki kazadan yada başka sorundan daha iyidir.Saygılar...
2008 Corolla D-4D
Zalim zulmünü eder,kader ise adaletini...
Ne mutlu "TÜRK"üm diyene...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Hayal Kırıklığı
« Yanıtla #15 : Eylül 25, 2007, 20:36:12 »
Sağol taha kardeşim vallahi arkadaşların iyi niyetli sözleri sıkıntımı unutturuyor. Sana da geçmiş olsun ayrıca. Bundan sonra sorunsuz sürüşler diliyorum sana. İş başa geldikten sonra katlanıyor insan. Ama her gördüğümde moralim bozuluyor elimde değil... Ne diyelim, sağlık olsun. Ben forumda bu başlığı açarken onarıma yönelik farklı öneriler varsa yararlanmak istemiştim.Malum bu sektör mucizeler yaratıyor...Yani kesip yeniden kaynak ve boya yapmadan bir çözüm olabilir mi diye düşündüm. Hatta arabayı satın alırken çizik kapatmak için araş renginde stickler vermişlerdi bunların tavanı kaplayazak kadar büyüğü var mıdır diye düşündüm bütün tavanı kaplamak için. Ya da başka bir yol... İlgine teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Hayal Kırıklığı
« Yanıtla #16 : Eylül 26, 2007, 02:28:32 »
soğutucu sıkıp hemen ardından sıcak hava makinası (fön gibi bişey) tutunca "metalin hafızası" dedikleri olaydan dolayı göçükleri büyük oranda düzeltmek mümkün.

Youtube ta videosu vardı yollarım bulunca.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Hayal Kırıklığı
« Yanıtla #17 : Eylül 26, 2007, 23:47:47 »
Çok sevinirim vallahi bir görelim zahmet olmazsa. Teşekkürler şimdiden