Gönderen Konu: Otomatik Yakıt Sarfiyatı  (Okunma sayısı 2272 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
Otomatik Yakıt Sarfiyatı
« : Eylül 01, 2007, 22:48:16 »
arkadaşlar bende 2003 1.4 terra lpg.li araç vardı 50 ytl ile  350 km yapıyordum aracı sattım yine aynı kasa 2005 model bu sefer otomatik terra aldım bana yakıtı tüpte taktırdım eski benklemiyordum bana yakıtı çok afaki geldi otomatik kullanmadığım içinde bilmiyorum lütfen kullanan arkadaşlar yakıt sarfiyatını yazsın benzinde olabilir buradan mukayese yolu ile bulabilirim 20 ytl gazle 110 km yaptım çok geldi lpg markası tartarini sıralı sistem daha önce brc var idi özellikle otomatik sahibi arkadaşlardan cevap bekliyorum ona göre usta ile ilişkilerimi geliştirircem

Toyota Club Türkiye

Otomatik Yakıt Sarfiyatı
« : Eylül 01, 2007, 22:48:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
Otomatik Yakıt Sarfiyatı
« Yanıtla #1 : Eylül 02, 2007, 13:57:30 »
Merhaba, ne kadar bastığınıza göre çok değişiyor. Araç 2006 Sol otomatik benzinli. madem istediniz benzinli sarf ettiğimi yazayım.
Ankara->Çeşme arası (gidiş ve geliş de aynı sonucu verdi hemen hemen) 6.4 lt/100km ortalama yazdı benim bilgisayar ve bir depo ile 730 Km gittim şehirler arası yolda.  Bu mesafe 80-90km/saat arası gidildi ve gaza parmak ucuyla basıldı.

Şehir içi harcama ise felaket. 10lt/100km dur kalklı şehir içi trafikte anca gidiliyor. şehir içinde bir depo ile maksimum 500 km civarında gidebildim sanırım. umarım yardımcı olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
Otomatik Yakıt Sarfiyatı
« Yanıtla #2 : Eylül 25, 2007, 20:22:26 »
evet biraz fazla gözüküyor yaktığınız.  2000cc 20V 155bg  5 silindir Marea araçla şehiriçi 100km gidiyordum 20YTL'lik LPG ile.Fakat çok sakin ve dikkatli kullanıyordum. Sanırım sizinki biraz fazla yakmış.
2008 Corolla D-4D
Zalim zulmünü eder,kader ise adaletini...
Ne mutlu "TÜRK"üm diyene...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Otomatik Yakıt Sarfiyatı
« Yanıtla #3 : Eylül 25, 2007, 22:12:06 »
Tork konvertörlü otomatik şanzıman + karburatör = benzin istasyonuna sahip olmak.

100km'de yaklaşık 10-13 litre benzin yakmaktadır. Hava filtresini yenilediğimde umuyorum ki biraz azalacaktır. Ancak bu kadar çok yaktığı için şu anda Opel Vectra ( 2.0 kullanıyorum. O da yaklaşık 8 litre civarı yakıyor.

Fotoğraftaki araç ta aküsü sökülmüş şekilde bekliyordur
(onun kaderi bu! )
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Otomatik Yakıt Sarfiyatı
« Yanıtla #4 : Aralık 31, 2007, 12:50:43 »
2004 otm. terra sahibiyim srl lpg var. depo 33 litrelik. gazi sadece opetten alirim ortalama 26 litre falan alir. kirmizi yanip sonmeye basladiginda 200 km yol yapmis olur arac.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
Otomatik Yakıt Sarfiyatı
« Yanıtla #5 : Ocak 06, 2008, 12:56:33 »
Alıntı yapılan: Sukru SEC
2004 otm. terra sahibiyim srl lpg var. depo 33 litrelik. gazi sadece opetten alirim ortalama 26 litre falan alir. kirmizi yanip sonmeye basladiginda 200 km yol yapmis olur arac.
[/quote]
yakıtlar aynı demekki bende 50 ytl alıyorum yaklaşaık 29 lt.yapıyor 1730 ytl.den 240-250 km yapıyorum sırf şehir içi bendede tartarini sıralı sistem mevcut

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
Otomatik Yakıt Sarfiyatı
« Yanıtla #6 : Şubat 16, 2008, 16:27:11 »
arkadaşlar siz neden bahsediyonuz sölediğiniz rakamlar mükemmel ötesi benim için çünkü benim arabam 2003 1.6 otm corolla şehir içi benzinde yaklaşık 500 lira yakıyodu hemen lpg taktırdım ondada 35 ytl lik gazla 60 km yaptım kırmızı yandı hemen benim arabada sorun var galibaa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: Otomatik Yakıt Sarfiyatı
« Yanıtla #7 : Mart 07, 2009, 00:59:37 »
Oktay bey sizin araçta kesin sorun var yada motor devri 4000 den aşağıya inmiyor yakıt hava buji hemen kontrol ettirin bence 3000 cc araçlar bile okadar yakmıyor ve o/d lambası aracınızda normalde yanmasın

O/D  lambası yandığında araç son vitesi iptal edip 3 vitesli olur vee geç vites değiştir. ve çoooook fazla yakar ama seri kullanım içindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bu dünya bana bilem kalmamış ki!
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 07, 2009, 13:23:24 »
93 1,6 gl otomatik sahibiyim.
50 ytl (28 lt) lpg ile 180-200 km anca yapabiliyorum.
Hakikaten tork konvertörlü otomatik ve karbüratör = Lpg istasyonuna sahip olmak.
ş.içi ölçümlerime göre 26 kr yakıyor.
amacım 94 enjeksiyonlu otomatik almak.Hatta pazarlığını bitirdim ama kendi arabamı satamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 07, 2009, 15:22:11 »
Evim Kurtköy'de, işim Levent plazalarda. Bu yolu kullandığımda 2005 otomatik vitesli Terra ile ortalama 100 km'deki yakıt tüketimim 8.0 litre, yazlık lastiklerimi takınca daha da düşüreceğim. (genelde TEM'i kullanıyorum, arada sırada E5 trafiği var). Bolca dur kalklı Minibüs Caddesi trafiğinde de ortalamam 9 litreye kadar yükseliyor. Ölçümleri haftalık yapıyorum.

Kullanım tarzının tüketimde çok etkisi var, genelde 80-90 arasını sabit giderim, sürat kesinlikle sevmem, cutoff dan elimden geldiğince faydalanmaya çalışırım, 2200 devri nadir geçiyorum (düşük vitesler hariç elbette :)) Şu haliyle aracın cimriliğinden çok memnunum...

Bu arada tüm arkadaşlar kuruş hesabı yerine litre hesabı yazsa daha iyi olmaz mı? Yakıt fiyatları değişken olduğu için burada yazılan rakamlar birkaç ay veya yıl sonra bir şey ifade etmiyor olacak.

Saygılar...
2005 Corolla Sedan Terra A/T