Gönderen Konu: Corolla Hb Terra'da tıkırtı sesi varsa?  (Okunma sayısı 5516 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Corolla Hb Terra'da tıkırtı sesi varsa?
« : Nisan 22, 2006, 19:14:17 »
Arkadaşlar 2005 Corolla Hb Terra'da birkaç aydır yavaş hızlardada giderken arkadan bir tıkırtı sesi gelmeye başlamıştı. Belki benim seslere karşı aşırı hassasiyetim mi var bilemiyorum bunu çözmek için epey uğraştım. Plakları sabitledim, arka panzilot denilen plastik iç bagaj kapağının altına elastik şeritler  yapıştırdım vs. ama ses bir türlü kesilmedi. Ama olayı bugün çözdüm, bagaj kapağının iç yüzünde iki adet dikdörtgen şeklinde yaklaşık sigara kutusu boyutlarında siyah plastik kapak var, bu kapaklar açılıp içerideki elektrik tesisatına vs ulaşılıyor. Tıkırtıları yapan bu kapaklar imiş. Onları sabitleyince ses kesildi. Belki küçük bir olay ama paylaşmak istedim.Hayırlı sürüşler.

Toyota Club Türkiye

« : Nisan 22, 2006, 19:14:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Nisan 23, 2006, 00:02:02 »
Benim arka taraftan da aynı tıkırtı geliyor. Bas sesi gevşetmiş onları. Ben de aynı şekilde gidermiştim problemimi. Yine de teşekkürler ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #2 : Nisan 23, 2006, 14:24:35 »
Alıntı yapılan: Günal Yılmaz
Benim arka taraftan da aynı tıkırtı geliyor. Bas sesi gevşetmiş onları. Ben de aynı şekilde gidermiştim problemimi. Yine de teşekkürler ...
[/quote]
Açıkçası bu kapakların kalitesizliğini gözlerimle görmesem inanmazdım. Hiiiiç ama hiiiç yakışmamış Toyota'ya bu  eğreti kapaklar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 06, 2006, 12:46:00 »
bu konularda bende expert oldum 2-3 defa ses için gittim servise

(1400W lık 38cm Sub var malum  )

kapı fitilleri gevşiyo zamanla ordanda inanılmaz zangırtı geliyo. çok enteresan bir yerde..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
« Yanıtla #4 : Mayıs 07, 2006, 15:35:46 »
benim konsoldan da geliyo;arka tampon içinden de geliyo; kapılardan da geliyo; bagaj kapağı zaten hiç susmuyo  
bıktım vallahi..
özellikle konsol çok rahatsız ediyo

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Mayıs 07, 2006, 22:35:58 »
o arka kapak problemini bende kendi kendime bulmuştumda benim sorunum başka ön taraftan hız yapınca vızırtı gelio işte o nerden çözemedim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 12, 2006, 18:20:56 »
sesler gelir bentley e binmiyoruz sonuçta normal
D-4 vvt-i motor... 1AZ-FSE + T22  facelift

Today Toyota tomorrow Lexus...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • hkup@mynet.com
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #7 : Mayıs 21, 2006, 22:48:29 »
benim arabada da gelmeye başladi.arka taraftan cik cik ses geliyor.üşengeçliğimden bakamıyorum
98 euro civic 1,4is

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 22, 2006, 08:45:10 »
Ispartanın yolları özellikle şehirler arası bağlantıları çok bozuk arabanın neredeyse her yerinden bozuk yollarda tıkırtılar geliyor bir kaç sefer servise götürdüm ( arka ponzadan, torpidodan, vites kısmından ve sol kapı ile ön cam arasındaki tıkırtılarla bayağı bir uğraştılar ama yinede bozuk yollarda ses geliyor artık götürmekten vaz geçtim

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Haziran 25, 2006, 15:22:04 »
Bende de kosoldan baya ses geliyor. Hatta yolun çok bozuk olmasına gerek yok. Birkaçının nedenini buldum.
Havalandırma kanalları yerinde oynamış hemde hepsi. Ciddi tıkırtı yapıyo. Camlardan ses geliyo. Sanırım yuvaları gevşemiş. Birde çözemediğim bir ses var. Tam gösterge panelinin arkasında geliyo. Böyle boşta sallanan bir vida gibi. Özellikle duble yollarda yapıyo. Düzgün ama taşların asfaltan yukarıda olduğu yollarda yani.. Bunun için bir tahmini olan varsa yardımlarınızı bekliyorum. 40000'e az kaldı serviste yaptıracam inşallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 25, 2006, 22:00:38 »
Servise hepsini teker teker gösterin çekinmeyin benim gibi  Hepsinin çözümü var yani..

Bu arada arkadan gelen ses genelde koltuktan geliyor.Koltuğun pandizota çarptığı yere sünger koyun geçecektir.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Temmuz 13, 2006, 10:16:04 »

Arkadaşlar,

Herkese merhaba,,

Geçenlerde yaşadığım bir sorunu sizinle paylaşmak isiyorum. Arabam d4d HB terra, daha 6 aylık bir araba ve arabamı aldığım ilk 2 ay içinde dc çaların bulunduğu ön ğöğüslükte hafif bir açılma vardı ve buradan sesler gerliyordu. Hemen servise götürdüm ve açılma devam ederse bize gelin dediler.

Yaz ayları gelince sıcaklık etkisiyle hem ses daha da arrtı ve açılma belirgin hale geldi ve hiç istemeyerek ön göğüsliği değiştirttim. Özellikle HB lerde üretim hatasının olduğunu servis belirtti ve hatanın düzeltildiğini söylediler.

Geçenlerde uzun bir yol yaptıktan sonra tekrar açılma başladı. Şİmdi tekrar servise götüreceğim arabamı, ve ön konsoldan gelen sesler ve açılma beni gerçekten arabadan soğuttu. Servis oldu diyor ama kısa süre sonra sesler daha daartaratk devam ediyor.

Böyle problemle karşılaşan arkadaşlarım var sa benimle deneyimlerini paylaşabilirler mi?

Teşekkür ediyorum.

Alıntı yapılan: Cem Yücel
benim konsoldan da geliyo;arka tampon içinden de geliyo; kapılardan da geliyo; bagaj kapağı zaten hiç susmuyo  
bıktım vallahi..
özellikle konsol çok rahatsız ediyo
[/quote]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #12 : Temmuz 24, 2006, 18:13:23 »
benim 2003 sol sedanın ön tarafından kasise girince cik cik ses geliyordu nedenini buldum.

ses sanki ön konsolun içinden geliyormuş gibiydi. konsol komple sökülecek diye korkuyordum. nedeni ise ön camın dış tarafında en altta cama bitişik olan silecek lastiği gibi bir lastik var. onun bağlantı parçası gevşemiş.

servise gidene kadarda sesi yok etmeninde yolunu buldum. silecek suyunu bolca sıkıyorum. su lastiğin oraya inince lastik ıslandığında ses yapmıyor.

aynı sorunu olanların bilgisi olsun.