Benim Yaris; Kanada için üretilen paketten. (Normal Türkiye versyonlarında bu röleden yok. sadece LS paketlerde)
Kanada'da zorunlu olan gündüz farı benim arabamda da mevcut. Araç çalıştığı an farları yakıyor. Kapatmak için herhangi bir düğme yok(Kanada yasaları gereği)
Far açma düğmesi sadece iç gösterge ışıklarını yakıyor.
Gündüz farının bana 2 zararı var. İlki; aracım daha 1 senelik ve farlarım kararmaya başladı. İkincisi; sürekli lüzumsuz elektrik tüketiyor.
(Not: uzun yolda farımı uzaktan gözükmek için zaten kapatmam! ama şehiriçi sürekli yanmasını tercih etmiyorum)
Yarisworld'de birkaç arkadaş, bana şema göndermek sureti ile yardımcı oldular.
En son doğru kablolardan birini bulmuştuk. Pazartesi günü Erdi Çetinbaş kardeşim ile multimetre yardımıyla ölçüp öteki kabloyu da bulduk

Aşağıdaki şema 82810-52060 parça numaralı röle içindir.

Pin 6 ve Pin 8 araç çalışınca alternatörden aldığı akımı röleye iletiyor. Röle; aracın çalıştığını fark ediyor ve farları yakıyor.
Ben kablo kesmek yerine dikkatlice kabloları soketten çıkartıp izole ettim.
(adamların her dediği kabloyu kesse idim baya bişey kesmiştim galiba

)
2010 öncesi araçlarda 82810-52040 parça numaralı röle bulunuyor. Röleden fişi çıkartmak iptal etmek için yeterli oluyor.
Not: Kanada gibi bazı ülkelerde gündüz farını kapatmak suçtur! Denemek istiyorsanız kendi sorumluluğunuzla deneyin.