Gönderen Konu: Eski, Kurumuş Koltuk Lekeleri...  (Okunma sayısı 4811 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Eski, Kurumuş Koltuk Lekeleri...
« : Ağustos 31, 2007, 09:23:37 »
Arkadaşlar yaramaz bi oğlunuz varsa aracınıza kılıf yaptırın. Ben yaptırmadım pişman oldum. Aslında herhangi bir kazada yan hava yastıklarının patlamasını engelliyo dediler diye yaptırmadım. Dün 30 Ağustos nedeni ile tatildi. Oğlumu sitenin önündeki parka indirdim. O oynarken bende koltukları sileyim dedim. Sert bi sabunluk ile Fakir marka  halı ve döşeme şampuanı ile sildim. Sonra duruladım. Saat 14 gibiydi bitti. Aracı güneşe çektim ve kapılarını açtım. 3 saatte kurudu gitti, ama lekeler yerindeydi. Kumaşlar parladı ama  lekeler çıkmadı o yüzden canım sıkkın. Lekelerde çıksaydı bu gün deri kumaş karışımı   bi kılıf yaptıracaktım araca. Oto kuaförler çıkarabileceklermiydi bilmiyorum ama 40 ytl ile 75 ytl arası fiyat istediler koltukları yıkamak için. Ve 4-5 saat sonra teslim ederiz dediler. Bende kendim hallederim dedim. Zamanında müdehale edebilseydim belki çıkardı ama 2-3 ay üstüne müdehale edince olmadı, çıkımadı lekeler.

Bu yüzden sizlerin tavsiyesine başvurayım dedim. Sizce ne çıkarabilir kumaşa zarar vermeden bu lekeleri. Valla lekeleri sormayın çikulata, yiyecek yağları ... vs. Çocuk işte.

Toyota Club Türkiye

« : Ağustos 31, 2007, 09:23:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #1 : Eylül 12, 2007, 00:28:12 »
İsmail Bey, yazınızı yeni gördüm. Kosla vanish (pembe veya mavi) sıvı şeklinde hanımınız bilir.
Yanlız bunu kullanırken ellerinize eldiven takın. Çok hafif lekelerin üzerine dökün temizlenecekse zaten leke bembeyaz köpürüyor. (Yaranın üzerine nasıl oksijen dökersiniz aynen öyle!) Hemen yine aynı ürünün halı ve döşeme için olanı var onuda kullanma talimatındaki gibi hazırlayarak eski bir banyo lifi ile lekeleri ve koltuğun her tarafını silin hem döşemeler mis gibi kokucak hemde lekelerden eser kalmayacaktır. Bu ürünler durulanmadan kullanılabiliyor. İsterseniz beyaz pamuklu bir bezle de durulayıp fazla köpük veya ıslaklığı alırsınız. Size kolay gelsin. Artık bir duayı hak ederim herhalde!

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Eylül 13, 2007, 16:54:48 »
Valla işe yararsa dualarım sizinle. Yanlız Bi şey soracağım. Döşeme siyah renkli. Döşemenin rengini soldurmasın bu. Onun şimdi power ı falan çıktı reklamlarda gördüm. Alıp denicektim ki soruma bi yanır ilk kez ve sadece sizden geldi. Çok saolun çok teşekküler. Allah sizi her iki cihandada ihya etsin.  Ha b uarada trabzondan yayla görünümleri var. Siz seversiniz. işte linki: yayla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #3 : Eylül 14, 2007, 00:29:24 »
Alıntı yapılan: İsmail H. Timurcioğlu
Valla işe yararsa dualarım sizinle. Yanlız Bi şey soracağım. Döşeme siyah renkli. Döşemenin rengini soldurmasın bu. Onun şimdi power ı falan çıktı reklamlarda gördüm. Alıp denicektim ki soruma bi yanır ilk kez ve sadece sizden geldi. Çok saolun çok teşekküler. Allah sizi her iki cihandada ihya etsin.  Ha b uarada trabzondan yayla görünümleri var. Siz seversiniz. işte linki: yayla
[/quote]

Sizde sağolun. Allah razı olsun İsmail Bey, Power'i hiç denemedim. Pembe veya mavi deterjan şişelerinde sıvı kosla! (Beyaz koslada var ama o sadece beyazlı yıkanabilen çamaşırlarda kullanılıyor. Çünkü içerisinde ağartıcı var.) Benim dediğim pembe kosla sıvı, renkli çamaşırlarda kullanılıyor ve renklere canlılık veriyor. Ayrıca ben bu ürünü halı ve döşemelerimde kullandığım deterjanlarada katabiliyorum açıkçası güzel bir ürün ve mükemmel sonuç veriyor. İsmail bey, döşeme kumaşımın rengi siyah diyorsunuz. Görünmez bir yerinde (ne bileyim mesela bagaj tarafına bakan bölümde olabilir) ürünü deneyin ve solup solmadığına bakın sonra tüm yüzeyinde kullanırsınız. Şimdi siz döşemenizi elektrik süpürgesiyle güzelce alın. Büyük bir kovaya kosla halıdan bir su hazırlayın. Bir ölçü kosla'yı (halı) 9 ölçü suyla karıştırın. Karışımı iyice köpürtün. Döşemeyi daha önce belirttiğim eski lif gibi orlon türü bir bezi karışımla ıslatıp güzelce sıkıp komple silin. lekeli yerleri daha itinalı. Zemini fazla ıslatmayın. Arabayı güneşe çekmeyin yalnız. Gölge havadar bir yerde bir iki saat kurusun. İyice kuruduğunda elektrik süpürgesiyle tekrar alın. Eğer hala çıkmıyorsa kosladan döküp denersiniz ama gerek kalmayacaktır. en iyisi döşeme siyah olduğu için ilk önce kosla halıyı deneyin. Baktınız hala çıkmıyor o zaman kosla sıvıyı lekeli yüzeye döküp bir müddet sonra silersiniz. Kullandığınız suda soğuk olacak unutmayın, inşallah lekeler çıkar. Çimen, kahve, çikolata, vişne, yaş pasta, kremalı kek, çilekli süt, kakaolu süt gibi şeyleri mükemmel çıkarır. Geçenlerde bizim kız bir elinde kakaolu süt, bir elinde kek arkada
otururken birden önüme bir kedi yavrusu çıktı, frene basmak zorunda kaldım. Elindeki süt ön cama fırladığı gibi her yer üstüm başım ön konsol, cam hepimiz kakaolu süt olduk. Elindeki kremalı kekide benim koltuğun arkasına preslemiş. Allahtan kedi ezilmedi.     Her yer bir anda battı. Böyle ürünler var da işimiz biraz kolaylaşıyor.   Yayla resimlerine bakacağım teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 14, 2007, 01:56:33 »
Çıkmazsa ziebart'a gidin derim.Aracımın tabanında zift ve yanmış motor yagı lekesi vardı.Bütün her marka deterjanı halı yıkama makinesini kullandım ama fayda etmedi.Adamlar plastik tüpte bi sıfı vardı onu püskürttü ve bekletmeden bi sildi hiç bişey yok.Adamların elindeki kimyasallar çok mükembel.
''Toyota için kalite yalnızca bir vaat değil, bir yaşam biçimidir.''

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Eylül 14, 2007, 11:55:10 »
ALINTI
Çıkmazsa ziebart'a gidin derim[/quote]

Burda olsa gidecez de arkadaşım yok ne edelim.

Yasemin hanım zaten halı şampuanı ile sildim ama çıkmadı. Kosla halı dahamı farklı dahamı güçlü acaba. Neyse bu hafta sonu hava güzelse denicem. Sizede geçmiş olsun ayrıca. Aynı şey benimde başıma geldi ama kedi 80-90km hızla giderken hiç firene bile dokunmaya zaman vermeden aracın önüne atladı. Hep beraber bi ayyyy, bi hiii yazık filan dedik. Dikiz aynasına baktım kedi kaldırıma doğru koşuşturuyor. Hakkatten 9 canlı bu varlıklar. Dong diye bi ses bile gelmişti.  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 14, 2007, 14:30:02 »
kosla vanish oxi action max multi. Bence bu isimdeki bir ürünün çıkartamayacağı leke yoktur.
Bakkaldan istemesi biraz zor, bunun dışında tavsiye ederim.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #7 : Eylül 14, 2007, 14:53:01 »
Alıntı yapılan: İsmail H. Timurcioğlu
Burda olsa gidecez de arkadaşım yok ne edelim.

Yasemin hanım zaten halı şampuanı ile sildim ama çıkmadı. Kosla halı dahamı farklı dahamı güçlü acaba. Neyse bu hafta sonu hava güzelse denicem. Sizede geçmiş olsun ayrıca. Aynı şey benimde başıma geldi ama kedi 80-90km hızla giderken hiç firene bile dokunmaya zaman vermeden aracın önüne atladı. Hep beraber bi ayyyy, bi hiii yazık filan dedik. Dikiz aynasına baktım kedi kaldırıma doğru koşuşturuyor. Hakkatten 9 canlı bu varlıklar. Dong diye bi ses bile gelmişti.  
[/quote]

Piyasadaki yeni çıkan halı, döşeme deterjanlarıda güzel ama lekeli halılarda pek işe yaramıyor. Tozmuş kullanımdan dolayı oluşmuş kirmiş, onları temizliyor ama lekeler olduğu gibi duruyor. kosla halı lekeli olan halılarda lekeleri çıkarmada güzel. Ama leke, ne lekesi diye sormak istiyorum?