0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Valla işe yararsa dualarım sizinle. Yanlız Bi şey soracağım. Döşeme siyah renkli. Döşemenin rengini soldurmasın bu. Onun şimdi power ı falan çıktı reklamlarda gördüm. Alıp denicektim ki soruma bi yanır ilk kez ve sadece sizden geldi. Çok saolun çok teşekküler. Allah sizi her iki cihandada ihya etsin. Ha b uarada trabzondan yayla görünümleri var. Siz seversiniz. işte linki: yayla[/quote]Sizde sağolun. Allah razı olsun İsmail Bey, Power'i hiç denemedim. Pembe veya mavi deterjan şişelerinde sıvı kosla! (Beyaz koslada var ama o sadece beyazlı yıkanabilen çamaşırlarda kullanılıyor. Çünkü içerisinde ağartıcı var.) Benim dediğim pembe kosla sıvı, renkli çamaşırlarda kullanılıyor ve renklere canlılık veriyor. Ayrıca ben bu ürünü halı ve döşemelerimde kullandığım deterjanlarada katabiliyorum açıkçası güzel bir ürün ve mükemmel sonuç veriyor. İsmail bey, döşeme kumaşımın rengi siyah diyorsunuz. Görünmez bir yerinde (ne bileyim mesela bagaj tarafına bakan bölümde olabilir) ürünü deneyin ve solup solmadığına bakın sonra tüm yüzeyinde kullanırsınız. Şimdi siz döşemenizi elektrik süpürgesiyle güzelce alın. Büyük bir kovaya kosla halıdan bir su hazırlayın. Bir ölçü kosla'yı (halı) 9 ölçü suyla karıştırın. Karışımı iyice köpürtün. Döşemeyi daha önce belirttiğim eski lif gibi orlon türü bir bezi karışımla ıslatıp güzelce sıkıp komple silin. lekeli yerleri daha itinalı. Zemini fazla ıslatmayın. Arabayı güneşe çekmeyin yalnız. Gölge havadar bir yerde bir iki saat kurusun. İyice kuruduğunda elektrik süpürgesiyle tekrar alın. Eğer hala çıkmıyorsa kosladan döküp denersiniz ama gerek kalmayacaktır. en iyisi döşeme siyah olduğu için ilk önce kosla halıyı deneyin. Baktınız hala çıkmıyor o zaman kosla sıvıyı lekeli yüzeye döküp bir müddet sonra silersiniz. Kullandığınız suda soğuk olacak unutmayın, inşallah lekeler çıkar. Çimen, kahve, çikolata, vişne, yaş pasta, kremalı kek, çilekli süt, kakaolu süt gibi şeyleri mükemmel çıkarır. Geçenlerde bizim kız bir elinde kakaolu süt, bir elinde kek arkadaotururken birden önüme bir kedi yavrusu çıktı, frene basmak zorunda kaldım. Elindeki süt ön cama fırladığı gibi her yer üstüm başım ön konsol, cam hepimiz kakaolu süt olduk. Elindeki kremalı kekide benim koltuğun arkasına preslemiş. Allahtan kedi ezilmedi. Her yer bir anda battı. Böyle ürünler var da işimiz biraz kolaylaşıyor. Yayla resimlerine bakacağım teşekkürler...
Burda olsa gidecez de arkadaşım yok ne edelim. Yasemin hanım zaten halı şampuanı ile sildim ama çıkmadı. Kosla halı dahamı farklı dahamı güçlü acaba. Neyse bu hafta sonu hava güzelse denicem. Sizede geçmiş olsun ayrıca. Aynı şey benimde başıma geldi ama kedi 80-90km hızla giderken hiç firene bile dokunmaya zaman vermeden aracın önüne atladı. Hep beraber bi ayyyy, bi hiii yazık filan dedik. Dikiz aynasına baktım kedi kaldırıma doğru koşuşturuyor. Hakkatten 9 canlı bu varlıklar. Dong diye bi ses bile gelmişti. [/quote]Piyasadaki yeni çıkan halı, döşeme deterjanlarıda güzel ama lekeli halılarda pek işe yaramıyor. Tozmuş kullanımdan dolayı oluşmuş kirmiş, onları temizliyor ama lekeler olduğu gibi duruyor. kosla halı lekeli olan halılarda lekeleri çıkarmada güzel. Ama leke, ne lekesi diye sormak istiyorum?