Gönderen Konu: Boya Kalkması + Tıkırtılar?  (Okunma sayısı 3232 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Boya Kalkması + Tıkırtılar?
« : Ağustos 29, 2007, 00:03:33 »
Mrhaba Herkese;

Aracımın kaputuna 1-2 tas geldi ve boya sanki ojenin tırnakta ayrılmaı gibi kalıp şeklinde kalktı. Daha önceki aracım307 ydi ve onda hernahgi bir boya kalkması olmamıstı.

Metalık boyada bu normalmı? Çok komik ve kotu bir goruntı tasın geldgı nokta kalktıgı ıcın kaputun alt kısmını görebılıyorum.

Daha arac 10.000 km ye gelmedı ama 2. kez servise gotureceğim sanırım ılk 1.000 km de cd calar bozuk oldugu ıcın deiştirmişlerdi. Su anda ise emlıyet kemerinin oldugu yerden cok fazla tıkırtı ve değişik bir ses geliyor:(

H.Volkan BAYRAMGİL....
Auris 1.6 M/M SR

Yer SİYAH, gök BEYAZ...

Toyota Club Türkiye

« : Ağustos 29, 2007, 00:03:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Ağustos 29, 2007, 01:18:56 »
O tıkırtıların önüne geçilmesi zor eğer kendin uğraşmazsan. Her arabada oluyor yani...

Tıkırtı duyduğun yerleri tespit edin kendi imkanlarında sabitlemeye çalışın o bölümleri böyle bir çok sesi kesersin... Her tıkırtıda servise gidecekseniz başınız ağrır...
D-4 vvt-i motor... 1AZ-FSE + T22  facelift

Today Toyota tomorrow Lexus...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Ağustos 29, 2007, 04:07:34 »
Alıntı yapılan: Kerim Aldemir
O tıkırtıların önüne geçilmesi zor eğer kendin uğraşmazsan. Her arabada oluyor yani...

Tıkırtı duyduğun yerleri tespit edin kendi imkanlarında sabitlemeye çalışın o bölümleri böyle bir çok sesi kesersin... Her tıkırtıda servise gidecekseniz başınız ağrır...
[/quote]

Heer tıkırtıda servise gitmiyorum tabiiki eski aracımdakı yaptıgım ve kecelediği yerlri görseniz sasarsınz. Ama emliyt kemerinin içinden gelen tıkırtıya birşey yapamaıyorum acıkcası açılması gerekiyor.!!!

H.Volkan BAYRAMGİL....
Auris 1.6 M/M SR

Yer SİYAH, gök BEYAZ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Ağustos 30, 2007, 23:56:43 »
Arabayı bayiden akşam saat 4 te almıştık. Ertesi gün sabah 9 da emniyet kemer tokasından ses geldiği için servis gittik. Demekki Toyota'larda kronik bir sorun bu kemer tokası sesi...
2006 Corolla Sedan D-4D Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #4 : Ekim 23, 2007, 15:58:12 »
Alıntı yapılan: Volkan Bayramgil
Mrhaba Herkese;

Su anda ise emlıyet kemerinin oldugu yerden cok fazla tıkırtı ve değişik bir ses geliyor:(
[/quote]

mesajı yazalı 1 kaç ay olmuş ama yinede yazayım dedim . emniyet kemerinin takma yerinden ses geliyorsa o gıçırtı  şeklinde bu oranın yağlanması gerektiğinden miş öyle söyledi servis o ses için iki defa servisin yolunu tuttum ben şu anda bir ses gelmiyor ama  bu seferde üst taraftaki tutucudan sesler gelmeye başladı bakalım bir günde onun için gideriz.
Hayat bazen insana sürprizler yapıyor.
Bazılarını farkediyoruz, bazılarını ise fark ettiğimiz zaman çok geç oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #5 : Ekim 25, 2007, 00:49:17 »
sessiz arabada ses nasıl da belli ediyor kendini. opel corsasını yeni alan bir tanıdığımızın arabası 12,000km oldu ve tıkırtı gelmeyen yeri yok. güzel arabalar ama bi de odun gibi yapmasalar...
99 / T22 / 2.0 / SOL