Gönderen Konu: yaris direksiyon arkası torpido için navigasyon  (Okunma sayısı 8435 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
yaris direksiyon arkası torpido için navigasyon
« : Eylül 16, 2010, 16:35:04 »
Arkadaşlar Navitech, Nav-pxb 205F, Yeni Nesil Navigasyon Cihazını
(http://www.hepsiburada.com/Liste/navitech-nav-pxb-205f-yeni-nesil-navigasyon-cihazi/ProductDetails.aspx?productId=otdelnav-pxb205f&categoryId=257643)
alıp yarisin direksiyonunun arkasındaki torpide gözüne takmak istiyorum kaplosu sürekli takılı kalacak yani arabaya her bindiğimde uğraşmıycam gerek duydugumda sadece kapagı kaldırcam ve arkasından hani iki taraflı şeffaf istedinde çıkarılabilen patex'in yapıştırıcıları ile yapıştırıp kontagı açıtığımda açılmasını sağlamak. Biliyorsunuz yarisin göstergesi yanda sizce bu cihazı oraya güzel bir şekilde monte edip gerektiğinde torbido gözünün kapagını kaldırdığımda dijital bir gösterge aynı zamanda bluetooth, fm transmitter geregtiğinde sizce nasıl fikir.

Tabi dikkat etmem gerekn bir kaç husus olucak arabaya hiç bir müdahelede bulunmak istemiyorum yani torbido gözünü delip arkadan kablo dolaştırmak falan kapak nasıl olacak kablo kalınlıgına göre kapanmakta zorluk yaşıycak mıyım bu cihazlar pilli ben kontagı kapatsam otomatik kapanacak mı yoksa sarj olup aküyümi yiycek pilini çıkarsam bu sorunu aşabilecek miyim gibi sorunlar kafamda ki bu cihazın pilini dahili diyorlar :)

Sizce nasıl bu sevdadan vaz mi geçmeli yoksa dönüp yola devam mı etmeli :)

Toyota Club Türkiye

yaris direksiyon arkası torpido için navigasyon
« : Eylül 16, 2010, 16:35:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: yaris direksiyon arkası torpido için navigasyon
« Yanıtla #1 : Eylül 16, 2010, 16:46:16 »
Arkadaşlar Navitech, Nav-pxb 205F, Yeni Nesil Navigasyon Cihazını
(http://www.hepsiburada.com/Liste/navitech-nav-pxb-205f-yeni-nesil-navigasyon-cihazi/ProductDetails.aspx?productId=otdelnav-pxb205f&categoryId=257643)
alıp yarisin direksiyonunun arkasındaki torpide gözüne takmak istiyorum kaplosu sürekli takılı kalacak yani arabaya her bindiğimde uğraşmıycam gerek duydugumda sadece kapagı kaldırcam ve arkasından hani iki taraflı şeffaf istedinde çıkarılabilen patex'in yapıştırıcıları ile yapıştırıp kontagı açıtığımda açılmasını sağlamak. Biliyorsunuz yarisin göstergesi yanda sizce bu cihazı oraya güzel bir şekilde monte edip gerektiğinde torbido gözünün kapagını kaldırdığımda dijital bir gösterge aynı zamanda bluetooth, fm transmitter geregtiğinde sizce nasıl fikir.

Tabi dikkat etmem gerekn bir kaç husus olucak arabaya hiç bir müdahelede bulunmak istemiyorum yani torbido gözünü delip arkadan kablo dolaştırmak falan kapak nasıl olacak kablo kalınlıgına göre kapanmakta zorluk yaşıycak mıyım bu cihazlar pilli ben kontagı kapatsam otomatik kapanacak mı yoksa sarj olup aküyümi yiycek pilini çıkarsam bu sorunu aşabilecek miyim gibi sorunlar kafamda ki bu cihazın pilini dahili diyorlar :)

Sizce nasıl bu sevdadan vaz mi geçmeli yoksa dönüp yola devam mı etmeli :)
olmucak bişe dil biraz uğraşmak lazım yarisleri fazla bilmem dreksiyonun arkasında torpido olduğunu daha yeni öğrendim.
yalnız 1 sorunuza cevap verebilirim.
elektriğini çakmaktan alırsan kontağı kapattığınız zaman cihaza giden elektrik kesilir ama cihaz kendinden pilliyse pili bitene kadar açık kalacaktır. oyüzden siz kendiniz açıp kapamalı veya cihazın pilini çıkarmalısınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 16, 2010, 16:51:06 »
Ben navi px125 kullanıyorum.Çakmaktan enerjisini alıyor.Çakmaktan çıkarınca 1,5-2 saat kullanılıyor.En doğrusu hep çakmağı takılı pozisyon.Bunlar iyi cihazlar. Ama hırsızlara davetiye çıkarıyorlar.Affetmez camı kırarlar diye çıkarıyorum.Bu da kullanım zevkini öldürüyor.Sizin projeniz hırsızlara karşıda önlem olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 16, 2010, 16:57:01 »
Pili çıkartma seceneğim varsa güzel olocağa benziyor sanki arabaya dahili gibi ama biraz cihazı gidip incelemem gerek boyutları kapagı kapanmasına izin veerecek mi bakalım?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 16, 2010, 17:02:10 »
Unutmayalım ki, gps cihazları sürekli olarak açık gökyüzünü görmesi gerekiyor.
Üstünde kapak olacaksa, ya sinyal almaz, ya da hatalı alır. Sapmalar olur. Öyle de işe yaramaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 16, 2010, 17:04:16 »
Üstünde kapak olacaksa, ya sinyal almaz, ya da hatalı alır. Sapmalar olur. Öyle de işe yaramaz.
Elbette.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 16, 2010, 17:05:33 »
levent arkadaşımıza katılyorum bunada dikkat et.

Pili çıkartma seceneğim varsa güzel olocağa benziyor sanki arabaya dahili gibi ama biraz cihazı gidip incelemem gerek boyutları kapagı kapanmasına izin veerecek mi bakalım?
bide şöyle bir durum var bazı cıhazlar pili çıkarıldı mı şarj kablosu takılı olsabile çalışmazlar . cihazı alırken bunuda araştırarak al sonra hayal kırıklığı olmasın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 16, 2010, 17:07:09 »
levent arkadaşımıza katılyorum bunada dikkat et.
bide şöyle bir durum var bazı cıhazlar pili çıkarıldı mı şarj kablosu takılı olsabile çalışmazlar . cihazı alırken bunuda araştırarak al sonra hayal kırıklığı olmasın.

Bu aklımda teşekkürler :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 16, 2010, 17:10:31 »

Hocam zaten aygıtı kullanacağım zaman kapağı kaldırmam gerek kapak yukarı doğru kalkıyor yani üstünde sadece arabanın camı var ki cama  koysam da aynı şey olucak telefonun gps'inde sorun yaşanmıyor ondada sorun yaşanacağını sanmıyorum

Teşekkürler geri dönüşler için arkadaşlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 16, 2010, 17:13:15 »
http://www.toyota.com.tr/cars/new_cars/yaris/index.aspx  arkadaşlar ön konsol saklama alanının flaşı burda bilmeyenler bakabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 16, 2010, 17:23:12 »
Üstünde hiç bir şekilde engel olmayacaksa, olur.
Ben Yaris konsolunu bilmiyorum, sizin dediğiniz torpido da ne şekilde onu da bilmiyorum.
Üstünde kapak olmayacak şekilde monte ederseniz olur.
Bu cihazları cep telefonlardaki gps ile kıyaslamayınız, cep telefonlarında yardımlı gps modulu var (a-gps). A-gps sayesinde çok az sapma ile yarı kapalı yerlerde de sinyal alabiliyorlar.

Bu tür cihazların pilleri dahili olur, pili çıkarmak için cihazı açmanız gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 17, 2010, 09:36:40 »
Sanırım bizim kontagı acınca cihazın açılacagı hayali boşa gidecek bunun yerine ihtiyacımız oldugunda cihazı açmak olucak 4 saate kadar şarjı gidenler var bu gün inceleme fırsatım oldu bir süre telefonu oraya koyup sürüş keyfine bakıcam dün arabayı park ettiğimde denedim hoş görünüyordu sanki klasik arabalar gibi :) öndede göstergeye benzer bir şey varış gibi oldu kapakta kablodan dolayı zorlanmadı.

Peki arkadaşlar bu cihazın bluetooth özelliği ile fm trasnmitter özellikleri nasıl kullanan var mı her açılışda ana menümü geliyor yoksa nerde bıraktıysak o mu?

herkeze kolay gelsin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Eylül 17, 2010, 10:06:20 »
.........
Peki arkadaşlar bu cihazın bluetooth özelliği ile fm trasnmitter özellikleri nasıl kullanan var mı her açılışda ana menümü geliyor yoksa nerde bıraktıysak o mu?
herkeze kolay gelsin...
Bluetooth özelliği cihaza göre değişiyor. Bazılarında daha kapsamlı. Nispetten iyi.
FM transmitter ses kalitesi kötü, kaliteli müzik dinlemeyi seviyorsanız, kesinlikle sevmeyeceksiniz.
Özellikle büyük şehir frekans karmaşasında, sesi beğenmezsiniz. Yol seyir esnasında da, bozuk radyo sesleri de cabası.
FM transmitter özelliği taşıyan 5 değişik cihaz denedim şu ana kadar (2006 yılından bu yana),
hiç birisinde ses kalitesi iyi değildi.
En son 6 ay süreyle kullanıp ve sonradan sattığım Next marka navigasyon cihazında vardı bu özellik, onda da ses kalitesi kötüydü.
Hafif fısıltı eşliğinde, tiz eksik ve bass az müzik dinlerim diyorsanız, kullanabilirsiniz.
Kıyaslayacak olursak, CD sesi yanından bile geçmez, eski kaset sesi kalitesine yakın bir şey oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 17, 2010, 10:22:18 »
Anladım levent hocam peki bluetooth her arabaya bindiğimde telefonun bluetooth'unu açmam gerekiyor ama bekleyip eşleştirmem gerekiyor mu yoksa açınca otomatik buluyormu bide sesi hoparlöremi veriyor arabanın sanırım transmitter olarnlarda bu özellik var yoksa cihazın üzerinden mi görüşüyoruz. SAnırım telefonun hands free konumunda görüşmek gibi birşey olucak ki telefonu gps gibi cama apartla asarsak aynı durum söz konusu.

Levent hocam cihazı hangi özellikte kapattıysanız o özelliktemi acılıyor yoksa her seferinde ana menüyemü dönüyor bir bilginiz var mı? Navitech kullanıdınz mı yazılımı hoşunuza gittimi? :)

Çok sordum sanırım :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Eylül 17, 2010, 11:11:28 »
.....
Levent hocam cihazı hangi özellikte kapattıysanız o özelliktemi acılıyor yoksa her seferinde ana menüyemü dönüyor bir bilginiz var mı? Navitech kullanıdınz mı yazılımı hoşunuza gittimi? :)
Çok sordum sanırım :))
Navitech kullanmadım, ancak en son uzun vadeli kullandığım Next marka cihazda, sizin link verdiğiniz cihazdaki gibi aynı navigasyon yazılımı vardı-IGO8 (en iyisi).
Cihaz her defasında ana menude açılır.
(Hatta !) Navigasyon yazılımı açıkken, cihazı kapama düğmesinden kapatırsanız, navigasyon yazılmı (yükü programı ) zarar görüyor ve sonraki navigasyon yazılımı açılışlarında uydu bulma süresi çok uzun oluyor.( tecrube ile sabittir :) )
Bundan dolayı, aracı uzun süreliğine terk edecekseniz, mutlaka navigasyon yazılmının ÇIKIŞ fonksiyonunu kullanarak çıkılmalı ve ekran ana menuye gelene kadar beklemeli, sonra cihaz düğmeden kapatılmalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 17, 2010, 11:19:21 »
Anlaşılan biz bu hefesimizi telefonla giderecez alacağım cihazın nerdeyse tüm özellikleri telefonda var bluetooth'uda handfree ile yakalarız :) fm transmitter da zaten mp3 çalıyo araba aslında gösteriş olsun diye bakıyodum bu hefesimi cepla aşmaya çalışıyım paramda cebimde kalsın herkese teşekkürler :)))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 17, 2010, 11:33:31 »
Sanırım bizim kontagı acınca cihazın açılacagı hayali boşa gidecek bunun yerine ihtiyacımız oldugunda cihazı açmak olucak 4 saate kadar şarjı gidenler var bu gün inceleme fırsatım oldu bir süre telefonu oraya koyup sürüş keyfine bakıcam dün arabayı park ettiğimde denedim hoş görünüyordu sanki klasik arabalar gibi :) öndede göstergeye benzer bir şey varış gibi oldu kapakta kablodan dolayı zorlanmadı.

herkeze kolay gelsin...

ben çin malı GPS cihazı aldım, çakmak soketinden çalışıyor dahili pilide var ama, eğer çakmak şarjı takılı ise harici güç takılı diyor ve çalışıyor kontağı kapattığımda ise cihaz 10sn içinde kapanıcaktır uyarısı verip kapanıyor, anahtarı nezaman kontağa takıp çevisem cihaz otomatik açılıp kaldığı yerden yol tarifine devam ediyor ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 17, 2010, 11:42:56 »
Way mesut hocam linki var mı başka özellikleri nelerdir. Ebay'da falan bulabilir miyiz acaba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Eylül 17, 2010, 11:47:18 »
Anlaşılan biz bu hefesimizi telefonla giderecez alacağım cihazın nerdeyse tüm özellikleri telefonda var bluetooth'uda handfree ile yakalarız :) fm transmitter da zaten mp3 çalıyo araba aslında gösteriş olsun diye bakıyodum bu hefesimi cepla aşmaya çalışıyım paramda cebimde kalsın herkese teşekkürler :)))))
Bu arada, ne marka/model cep telefonu kullanıyorsunuz? ve hangi navi yazılımı kullanıyorsunuz?
Ben Next navigasyon cihazını aldım ve sonradan 2 tane değişik cep telefonunda olmak üzre,
yoğun olarak navigasyon yazılımı kullanmaya başladım, cep telefonları için orjinal oto cam tutucu aldım ve sonrasında Next navigasyon cihazını 150 TL zararla sattım.
(yaklaşık 1.5 yıl önce, navi'lerin pahalı olduğu dönemden bahsediyorum)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 17, 2010, 12:02:18 »
Way mesut hocam linki var mı başka özellikleri nelerdir. Ebay'da falan bulabilir miyiz acaba

var tabiki hatta Oktayda aldı aynı üründen ;)

cihazın başlıca özellikleri

500 MHZ SIRF atlas 4 işlemci

Windows CE 5.0 profesyionel işletim sistemi

Igo Amigo navigasyon Programı (Çok beyeniyorum acayip kullanışlı Türkçe)

Türkçe dil desteği

Divx , Xvid ve Avi formatında vidyoları oynatabiliyor

Mp3 WMA çalabiliyor,

Fm Transmitter özelliği ile film izlerken arabanın teyibinden sesleri duyabiliyorsun

E-Book açabiliyor

Resim slide show özelliği var

cihazın 4 , Navigasyon Programının ise 22 adet oyunu var :)

8GB kadar hafıza kartı destekliyor ;)

son olarak AV-IN özelliği mevcut geri vites kamerası yada herhangi bir vidyo aygıtından görüntü alabiliyor

bukadar yeterlimi :D :D

cihazda bu :  http://cgi.ebay.com/New-MAP-4-3-GPS-Navigation-MP3-MP4-FM-Transmitter-2GB-/250631143755?pt=GPS_Devices&hash=item3a5ac7c14b