0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
buunları yapabilmek için galiba psikolojik destek almam gerekecek :D
Bizde defansif sürücü %1 bulunur.Bize göre en iyi araç bizim kullandığımızdır.En iyi şöför bizizdir.Bizim aracımızdan daha kötüsü bizi sollayamaz.Sollarsa şanımız bozulur.Ne yapıp yapıp geçeriz.Trafik kültürümüz zayıftır.Keşke defansif sürücü olabilsek.
evet trafikte okadar duyarsız sürücüler var ki psikolojik destekte işe yaramayabilir.)
Yolda fazlası ile hücuma yönelik(okul takımında forvet olarak oynatılmadığı için hıncını trafikten alan)kitle mevcut. Halbuki tersi olan kullanım için gerekli ruh halini oluşturabilmek,tanımadığımız kişilere karşı bizi daha bir insan yapmaz mı?Sosyal-kültürel seviye olarak siteyi takip eden kişilerin dışında yolu google vasıtası ile kesişen her şahsın gelecek nesilin duyarlı ve anlayışlı olması temennisi ile defansif sürücü nasıl olunura değinmek istiyorum;1- Gaz pedalına dost olur.2- Tekip mesafesini iyi ayarlar.3- Heycandan kacınarak arac kullanır.4- Kendi güvenliğini düşündüğü gibi başkasınında güvenliğini düşünür.5- Trafik kurallarına uyar,uymayanları bıkmadan uyarır. NOT:Maddeleri hepimizin bildiği konuya yüzeysel olarak deyindim yorumlarınızı esirgemeyiniz.
"Defansif sürücü problem anında en iyi şekilde manevralarla sıyrılan değil, kendini problemin içine sokmayan sürücüdür" der, Sn. Demir Bükey.Gerçi daha ışık kırmızıdan sarıya döndüğü anda arkada kendini yırtan, yayalara yol verince sinirlenip yine kornaya basan ve benzeri insansı yaşam formlarıyla nasıl problem yaşamayız bilemiyorum ama genel anlamda defansif sürüşü tanımlayan güzel bir cümle.
şayet seyir sırasında musiki v.b. müzikler dinliyorsam aynen defansif sürücü olabiliyorum... müzik sertleştikçe aracımla olan ilişkimde sertleşiyor.. en azından bende böyle.sonuç ben kendimi araç içinde müzikle rahbilite ediyorum...işe yarıyor denemediyseniz bir deneyin derim..
+1Selçuk Abi, beni bir tek kur-an kesiyor . Musiki de tutmuyor artık. Raydan çıkmak üzereyim
tamam doğru yoldasın allah islah eder seni o zaman