Gönderen Konu: Sorun Büyük...  (Okunma sayısı 4211 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
Sorun Büyük...
« : Eylül 15, 2010, 22:18:57 »
Herkeze merhaba, genelde okuyucu olarak ziyaret ettiğim siteye sonunda yazıyorum :alkis:

Sorunum çok büyük gibi.

Aracım 2005 verso elegant

Olayı anlatayım; Aracımı askere gitmeden önce birine emanet etmiştim, askerliğim sırasında aracın iç lambalarını açık bırakmışlar ve halyle akü bitmiş, ondan sonra aracı çalıştırmak istemişler ancak akü bitik olduğu için marş basmamış.

Daha sonra takviye kablosu ile çalıştırmak istemişler ama artık takviye kablosunu nasıl bağladılarsa, araç baya hırpalanmış.

Aracı aldığımda elektrikçi çağırdım ve elektrikçi sigortalar vs değiştirmiş, aracı çalıştırır durumda verdi, sadece teyp çalışmıyordu. Daha sonra teybi tamir ettirdim, ancak cd si hala çalışmıyor.

Ama sorunum bitmedi, aracın  bütün ikaz lambaları yanmaya başladı, marş basmamaya başladı, debriyajla beraber frene de basınca araba marş basıyor ancak. Arabanın kliması bir hızlanıyor bir yavaşlıyor,  Radyo çalışırken frene basınca yada otomatik kapı kilit düğmesine yada farlara tıklayınca radyo kapanıyor, klimanın gösterge panelindeki ışıklar yanıp sönüyor vs... Bunun gibi bir sürü elektriksel sorun.

Siirtteki kaliteli bir ustaya götürdüm, akünün şarj durumuna baktı, akü şarj etmiyor dedi 12 falan gösteriyordu, ondan sonra birden 16 17 oldu, hemen kapat dedi ve şarj dinomosu konjektörü arızalı dedi, istanbuldan çıkma konjektör buldum getirddim taktık ancak sorun devam ediyor.

Usta şimdi beyinde problem var büyük ihtimal diyor. Ama ben elektirik donanımda sorun olduğunu düşünüyorum, çünkü sigortalarda teybin sigortası çalışmıyor aktarma ile çalışıyor, yani teybe ait sigorta yuvası işlevsiz, buna benze bir sorun olabileceğini düşünüyoorum.

Kafamı karşıtıran bir durumda, niye frene basınca marş basıyor veya radyo kapanıyor, frenin ne önemi olabilir ki?

Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.. Bana yol gösterin yeterli.

Toyota Club Türkiye

Sorun Büyük...
« : Eylül 15, 2010, 22:18:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
Ynt: Sorun Büyük...
« Yanıtla #1 : Eylül 15, 2010, 22:27:38 »
önce sizi tanışma bölümüne alalım
bir de profil bilgilerini doldurursanız forum kuralları gereği süper olur.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #2 : Eylül 15, 2010, 22:49:44 »
Şunuda yazayım, marş ilk basmadığında akü bitmiştir diye aküyü de değiştirdim, ona rağmen devam ediyor sorunlar. Bu sorunla 1 aydır cebelleşiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 23, 2010, 09:29:16 »
Burak bey,
At,avrat ve silah emanet edilmez.Bir aracınızı bıraktınız,sorunlarınızla siz uğraşıyorsunuz.Arkadaşınız elini cebine atıyormu?
Bir yetkili servise gidip teşhis koydurun.Ondan sonra gerekeni yaparsınız.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 23, 2010, 09:46:23 »
Burak Bey geçmiş olsun :S o arkadaşınızdan  bütün masrafları almalısınız ..

Acilen servise götürüp neyi var arabanın baktırın. Daha cok bozmadan sağını solunu
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 23, 2010, 10:12:08 »
bencede yetkili servise götürün kaliteli ustanız bu sefer beyni değiştirip yine düzelmez başka birşeyde arıza var derse o kadar masraf yapıp aynı sorunlarla karşılaşmayın. bozan arkadaşınızada - alkış vermek isterdim
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T "CC" lü :D
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 23, 2010, 10:27:18 »
aracın beyin devrelerinde sorun var..araç arıza tespit cihazlarına bağlanarak sorun listesi önünüze konulacak gerekirse arızalı olan beyin hangisi ise sökülüp.. içerisinde düzenlemeler yapılıp silikonlanıp tekrar  beyin yerine takılıp düzelecek..ama iyi bir usta yada iyi bir servis bu işi yapamlı arıza tespit cihazıda toyotaya uyumnu olmalı eğer servis dışında onarım düşünüyorsanız.. direksiyon kutusu altındaki beyin spoketinden başlarlar..soketi takarak önce mevcut arızalıları dökümanlıyacaklar ve tek tek hepsi giderilerek...her ne kadar sizin için ekonomik yönden masraflı olsada yapmanız gerekiyor..çünkü bu izin aracınız..yapacak bişey yok kul yapımı olur takmamaya çalışınız..benimde askerlik öncesi en olamadık korkularımdan biri ya ben ne yapmalıyım... acaba?
Benim pekmezim oldukça.. sineği bağdattan gelir..;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 23, 2010, 16:11:58 »
aracınızı servis dışı kimselere kurcalatmadan direk yetkili bir servis noktasına götürün Murat Gül bahsettiği gibi aracınızda bulunan 3 ayrı beyinlerde sorun var, hangisinini arızalı olduğu vb. şeyler ancak yetkili servislerde ortaya çıkar ve gerçek anlamda onarılır, maliyet olarak yüksek olacaktır zira aracınızın garantisi bitti ve bu tip sorunları kasko vs. ödemiyor, ancak en sağlıklı çözümü size yetkili servis verebilir
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #8 : Ocak 05, 2011, 19:58:29 »
öncelikle gecmiş olsun  cözülmeyecek gibi degil sorununuz iyibir usta cözer bu işi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 05, 2011, 20:01:15 »
Eylülden kalma bir konu, lütfen tarihe dikkat edelim.

Ayrıca lütfen tanışma bölümüne buyurun: http://www.toyotaclubtr.com/tanisma/
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler