Herkeze merhaba, genelde okuyucu olarak ziyaret ettiğim siteye sonunda yazıyorum

Sorunum çok büyük gibi.
Aracım 2005 verso elegant
Olayı anlatayım; Aracımı askere gitmeden önce birine emanet etmiştim, askerliğim sırasında aracın iç lambalarını açık bırakmışlar ve halyle akü bitmiş, ondan sonra aracı çalıştırmak istemişler ancak akü bitik olduğu için marş basmamış.
Daha sonra takviye kablosu ile çalıştırmak istemişler ama artık takviye kablosunu nasıl bağladılarsa, araç baya hırpalanmış.
Aracı aldığımda elektrikçi çağırdım ve elektrikçi sigortalar vs değiştirmiş, aracı çalıştırır durumda verdi, sadece teyp çalışmıyordu. Daha sonra teybi tamir ettirdim, ancak cd si hala çalışmıyor.
Ama sorunum bitmedi, aracın bütün ikaz lambaları yanmaya başladı, marş basmamaya başladı, debriyajla beraber frene de basınca araba marş basıyor ancak. Arabanın kliması bir hızlanıyor bir yavaşlıyor, Radyo çalışırken frene basınca yada otomatik kapı kilit düğmesine yada farlara tıklayınca radyo kapanıyor, klimanın gösterge panelindeki ışıklar yanıp sönüyor vs... Bunun gibi bir sürü elektriksel sorun.
Siirtteki kaliteli bir ustaya götürdüm, akünün şarj durumuna baktı, akü şarj etmiyor dedi 12 falan gösteriyordu, ondan sonra birden 16 17 oldu, hemen kapat dedi ve şarj dinomosu konjektörü arızalı dedi, istanbuldan çıkma konjektör buldum getirddim taktık ancak sorun devam ediyor.
Usta şimdi beyinde problem var büyük ihtimal diyor. Ama ben elektirik donanımda sorun olduğunu düşünüyorum, çünkü sigortalarda teybin sigortası çalışmıyor aktarma ile çalışıyor, yani teybe ait sigorta yuvası işlevsiz, buna benze bir sorun olabileceğini düşünüyoorum.
Kafamı karşıtıran bir durumda, niye frene basınca marş basıyor veya radyo kapanıyor, frenin ne önemi olabilir ki?
Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.. Bana yol gösterin yeterli.