Gönderen Konu: TOYOTA ATİLLA KOCAELİ  (Okunma sayısı 6869 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
TOYOTA ATİLLA KOCAELİ
« : Eylül 15, 2010, 20:35:15 »
Selamlar değerli toyota severler....
Arabam corolla 2005 model 1.6 sol modeli 35.000 km de.  Debriyaj biraz yukarıda kavrıyordu bir göstereyim dedim Atillaya gittim. Durumu anlattım bindi arabaya dolaştı geldi ve debriyaj seti bitmiş dedi!!!!  Ne kadar diye sordum fiyatını 500-550 arası dedi. Hemen bırakırsan akşama alırım dedi ( saat 11 gibiydi ). Bir düşüneyim dedim ayrıldım. Canım sıkıldı birde servise gidip sorayım dedim. Gittim servise ustaya durumu anlattım geldi arabayı çalıştırdı 5. vitese taktı ve kalkmaya çalıştı araba stop etti. Usta normal bir sorun yok dedi . Usta eğer bu aracı çok acemi birisi ( yada bir bayan ) kullansa ancak 80.000 km civarında debriyaj setini bitirir eğer şöför iyi ise 200.000 km ye kadar gider dedi.

Yorum yok arkadaşlar yorum size kalmış. Ama ben buradan şunu anladım ki bundan sonra gideceğim yer servisten başka bir yer değil.

Toyota Club Türkiye

TOYOTA ATİLLA KOCAELİ
« : Eylül 15, 2010, 20:35:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: TOYOTA ATİLLA KOCAELİ
« Yanıtla #1 : Eylül 16, 2010, 02:21:35 »
Ben de ikinci el aldığım aracın baskı balatasını özel servise kontrol ettirdim, yarım debraj mı yaptı, el frenini çekip bir şeylermi yaptı anlamadım ama arabadan acaip bir yanık kokusu geldi.. sonuç baskı balatan bitmiş hemen değişmesi gerek dedi sene 2008

Toyota Servisene sordum, baskı balata değiştirlmiş mi diye, değiştireli 25.000 km olmuş.

Hala aynı baskı balatalarla araca biniyorum şükür bir sıkıntım yok.

Güvenilir bir usta değilse hangi parçanın değişeceğine kullanıcının karar vermesi daha mantıklı gibii.
1990 Corolla 1.6 XL  1998 Otm. Carina 2.0 GLİ
      1998 Avensis - 1999 Avensis
    1998 Corolla Special GLI- 1998 Touring Wagon
2000 Avensis - 1997 Otomatik Carina 2.0 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Eylül 18, 2010, 22:38:50 »
Arabadan anlamayınca parçanın değişip değişmemem konusunda fikir yürütemiyorum .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • Model Yılı: '11
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 19, 2010, 00:37:57 »
biz versoyla 5. viteste kalktık balatada problem yok. sizin usta acemiymiş stop ettirmiş.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #4 : Ekim 13, 2010, 00:11:17 »
selam  arkadaslar buna benzer bir problem değil ama daha önemli kocaeli atillaya bir arkadasım götürdü . tatile cıkmadan önce fenleri baktırayım dedim malum frenler önemli neyse  bir tur attılar abi frenlerin cok sert el renin yukarıda kavrıyor falan bir kaç problem söylediler neyse  ne gerekiyorsa yapalım dedim lifte aldılar ve lastikleri söktüler ve merkezler yamulmuş bunları tornalatalım dediler  falan ayarlar yapıldı araba toplandı test sürüşü yapıldı ve 50 lira verdim 31 temmuz neyse 01 ağustosda izmire yola cıktım  izmirin küçük bir ilçesine uğradım   ilçenin yolları kesme taştan yapılmış arabanın ön takımından ses gelmeye basladı fren yapıyorum kesiyor  dedim merkezlerden neyse bir tane ustaya götürdüm lifte aldık lastikler indi ne görelim fren balatasının üst tarafındaki civata düşmüş atillayı  :alkis:  :alkis:  :alkis:  :alkis:  :alkis:  :alkis:            insan hayatına bu kadar önem veriyor bu kadar ucuz olmaması lazım   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Ekim 25, 2010, 21:26:44 »
Arkadaşlar konuyla ilgili şunu belirtmem lazım aracımın debriyaj sorunu sahiden atilla nın dediği gibi imiş yani set değişmesi gerekiyormuş .

Şu varki fiyat olarak atilla 500 lira istemişti değirmenderede erbay oto var aısan marka debriyaj seti takacak fiyatı 250 lira