Gönderen Konu: 2008 corolla d-4d motor sesi sorunu  (Okunma sayısı 2268 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
2008 corolla d-4d motor sesi sorunu
« : Eylül 15, 2010, 17:46:23 »
herkese selamlar.forumunuzu sık sık takip etmemle beraber arabamla ilgili sorunlar olduğunda sizin yorumlarınıza basvuruyorum yanlız bu seferki sorunum direkt olarak bana yazılması gerektiğini hissettim için konu actım yardımcı olursanız cok sevinicem ;)2008 corolla d 4d elegant triptronik corollam var.arabayla 2 senede 107.000 km yaptım.90 binden itibaren arabanın kayıs makara kısmından cızırtı sesleri geliyor.90 bindeyken servisi goturdum kayısın içine toz girmis dediler temizlediler biraz gecer gibi oldu 100 binde zaten kayıs değişti fakat hiçbiri fayda etmedi.suan araba 107 bine geldi ve 110 binde tekrar servise gitcem malumunuz.bi kac gun once sanayide sesi dinlettim makara rulmanlardan birinin bilyasının dusmus veya aşınmıs olabileceği soylenildi.sarz dinamosu veya gergi bilyalarından da supheleniyorum daha once basına gelen veya cozum onerisi fiyat bilgisi olan varsa cok sevinirim tesekkur ederim..

Toyota Club Türkiye

2008 corolla d-4d motor sesi sorunu
« : Eylül 15, 2010, 17:46:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: 2008 corolla d-4d motor sesi sorunu
« Yanıtla #1 : Eylül 15, 2010, 20:02:43 »
Araç çalışırken özel bir steteskop ile sesin geldiği yer kolayca belirlenir. Çok kafanızı yormayın.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 15, 2010, 20:30:02 »
Egzantrik (zamanlama) dişlisinden olabilir. Motor soğukken ses yok, ısınınca kayış sürtmesi gibi "fıs fıs" ses yapıyorsa büyük ihtimal dediğimdendir ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #3 : Eylül 16, 2010, 01:16:02 »
aksine motor soğukken saha cok ses yapıyor..sanırım servise biraz baskı yapıcaz artık dediğiniz gibi sorun edilcek bisey değildir umarım.tesekkur ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #4 : Eylül 16, 2010, 01:20:54 »
çok rahatsız edici yüksek bir ses ise servis buna çözüm bulacaktır. fakat ilk günlerdeki gibi sessizlik yoksa eğer araçta o zaman da carbon clean tarzı bir şey yapmanızı tavsiye ederim. bosch car-service'lerde yapılıyor. tabi aracınız 110,000 KM. olmuş. carbon clean'in başarılı olabilmesi içinse 20,000de bir ya da 30,000'de bir yapılması gerek. motordaki ve emme manifoldundaki kurumları temizler bu olay. ses de düşer. benim aracım 32,000de. ve bir defa yapıldı şuana kadar. ses düştü tabiki de. bosch car service'te 70 liraya yapıldı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #5 : Eylül 22, 2010, 09:32:32 »
Bu kayış değişirken rulman ve bilya takımıyla baraber değişmiyormu.