Gönderen Konu: Yaris ön far ampül değişimi  (Okunma sayısı 9021 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
Yaris ön far ampül değişimi
« : Eylül 15, 2010, 14:39:09 »
Atom karıncamın orjinal far ampüllerini Osram Night Breaker H4 ile değiştireyim dedim, hay demez olaydım....
sanayiden aldık ampülleri ve kendimiz değiştirelim dedik ilk defa toyota ampülü değiştiriyoruz bu arada.
farın arkasından ampülü çıkartıp yenisini takar yoluna devam edersin normalde ama bizimisi o kadar kolay olmadı.
farın arkasında yeterli yer olmadığından ampülü zor çıkarttık ama yenisini takamadık bi türlü,farı komple çıkartalım dedik tabi o da kolay olmadı mecburen tamponu indirdik ve 50 dk'lık gayet sıkıntılı bi çalışmanın sonucunda ampülleri değiştirdik,
merak ettiğim konu şu; bu iş bu kadar zormu? yolda kalsak kendimiz değiştirmemiz gerekmiyormu,o kadar zor olduki servise gitmeyi bile düşündük

birde sis farı düşünüyorum serviste 600 Tl dediler
sanayide 270 Tl dediler
eliftuning.com'da 140 Tl http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=7577&k_id=1919&kn=TOYOTA
eliftuning'ten kullanan varmı tavsiye edermisiniz,birde sis farlarını aldıktan sonra hangi ampülü kullanmalıyım (şekil olsun diye değil yaşadığım yerde kışın sis olduğundan ihtiyaçtan kullanacağım :) )
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Toyota Club Türkiye

Yaris ön far ampül değişimi
« : Eylül 15, 2010, 14:39:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris ön far ampül değişimi
« Yanıtla #1 : Eylül 15, 2010, 15:03:18 »
Benim eski kasada da aynı problemi yaşadık Eyüp. Geçen yaz benim sol ampul kesilmişti. Ben de hazır elimi vurmuşken 2 tarafı da değiştireyim dedim. Demez olaydım :D Sağlam olan sağ tarafı çok fazla zorlanmadan değiştirdim ama sol tarafta o kadar az boşlık vardı ki, nerdeyse 1,5 saat uğraşmama rağmen değiştiremedim :) En sonunda bir oto elektrikçisine gittim, 15 dk. uğraştıktan sonra ancak takabildi usta :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 15, 2010, 15:17:47 »
Eyüp h4 ampul konusunda yorum yapamayacağım.

Ama; o 600tl dedikleri sis farını ben 513tl ye aldım. Orjinal olduğu için soketli herşey cuk cuk oturuyor. Hiçbir kablo kesilmiyor. Gösterge ışığında yanıveriyor birdenbire sis farı ışığı. Kit içinden kitapcık çıkıyor. Şu soketleri bu soketlere tak, sigorta kutusunda şu kabloyu şuraya tak diye. Herşeyi hazır. Bilsem öyle broşür olduğunu boşuna işçilik vermezdim :)

Senin araba 2008 idi sanırsam. Onun orjinali 360TL idi sanki ya. İşçilikle beraber 410 küsüre geliyodu sanırım. 2010 ve sonrası pahalı idi sanırım. Ben arabayı yeni aldığımda sipariş vermiştim sis farını 410 küsür den de 2010 un ki pahalı olunca bi 100tl daha kitlenmişti oradan hatırlıyorum :)

İstanbul Çekmeköy Gökkuşağı servis'ten Erkan bey i bir arasana. Sana Kaya'nın selamı var de 2010 mavi yaris li. Elinden gelen indirimi yapacağına inanıyorum. Ha takdir tabiki senin. 150 lira var 400 yada 600 lira var orası ayrı bir konu.

Hakkı başkan yetkili servis tavsiyesi reklam olmaz değil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 16, 2010, 01:10:59 »
Hakkı abi cidden bela bi işmiş ampul değişimi,diğer markalar mümkün olduğu kadar kolay olması için uğraşmışlar
bizimkinde ise resmen kullanıcı kendi halletmesin,servise gitsin diye uğraşmışlar

Kaya senin sislerin kontrolü direksiyon kolundan mı? yoksa el freninin yanına düğmemi çektiler?
benim araç 2007,serviste sordum direksiyon koluna olmuyor yok illa olsun istersen direksyon sökülüp kolun değişmesi gerek dediler,tabiki istemedim bende
yine forumda okumuştum sanırım servise gitmeye hiç gerek yok sanayide yaptırabilirsin diye.
açıkçası servisi zengin etmek istemiyorum,yarın gidebilirsem Tekirdağ sanayi sitesinede bakacağım,makul bi şeyler bulabilirsem taktırırım.
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 16, 2010, 09:00:29 »
...
Hakkı başkan yetkili servis tavsiyesi reklam olmaz değil mi?

Sıkıntı yok Kayacığım, bu forumun amacı zaten bilgi, tecrübe paylaşımı :)
Folgsamkeit macht frei...