bende 2004 toyota avensis var arabam 2000 motor ve otomatik vites arkadaşlar bi konuda yardımınız gerekiyor arabam 4 vitese girmiyor 1 den 3 kadar rahat giriyor otomatik şanzıman ama 6000 devre kadar çıkıyor 4 de girmiyor ne olur yardımcı olun bunun sebebi ne bazıları bana şanzıman yağı değiş dediler değiştim ama sorun geçmedi başınıza geldiyse bu sorun bana yazın lütfen canım çok sıkılıyor bu konuda far sıkıntısı vardı onu kendim bir çağre buldum düzelttim sizlerle bunuda paylaşmak istedim.
dikkatli okuyun ve kimsenin oyununa gelmeyin. benim farlar sönük yanıyordu birkaç elektrikçi arkadaşa gittim. bana farların merceği gitmiş dediler. 1600 tl masrafı var dediler bende bu işi kendim çözerim dedim farı söktüm ama sökerken çok dikkatli olmalısınız kırmadan ve zorlamadan farın içinde parlak bi nikelaj olur mercek onun önündedir mercekten ayırın 3 vidası var zaten sıfırken parlayan nikelazjın siyah olduğunu göreceksiniz o siyahlamışsa inanmaya bilirsiniz ama boşuna para vermeyin diye yazıyorum. kartopiyerde kullanılan parlak lamba duyları var içine birini yerleştirin ve eskisi gibi farı toplayın inanın orjinalinden daha parlak olan far sıfırdan aldığınızdan iki kat daha aydınlatacak ve yolda giderken gecenin farlarınızla birlikte aydınlık olacağını göreceksiniz. mercekler siyahlamaz nikelaz olan yer ısındıkça siyahlar farlarınızı boşuna heba etmeyin farında sorunu olan varsa denesin ve inanınki burda teşekkür edeceksiniz. 1 yıldır yaptığım farlar aynı duruyor hiç sönük göstermiyor. ve bulunduğum memlekette ne kadar mercekli far varsa tamirini yapmaya başladım 50 tl karşılığı mesleği şans ve azmimle buldum lütfen deneyin herkesin ortak sorunudur banada anlatmak düşer