Gönderen Konu: 2008 corolla yolda kaldı  (Okunma sayısı 5032 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
2008 corolla yolda kaldı
« : Eylül 14, 2010, 15:01:24 »
arkadaşlar corollamın motorundan sabahları gelen ses yüzünden servise yaptığım başvuru neticesinde klima motorunun arızalı olduğu değişmem gerektiği (2500 TL) klimayı kullanmadığım takdirde hiç bir problem yaşamayacağım belirtilerek bilgilendirildim.......... yozğat'a 25 km kala yolda kalana dek klimayı hiç kullanmadım :((((((((((( yozğat'ta toyota servisi yok bi tamirciye ulaşarak arabayı gösterdiğimde devirdaim'in iflas etiğini anladık neyse 6 saat ailecek tamircide geçirdikten sonra çorumdan yedek parça temin edilerek yolumuza devam ettik şimdi merak etiğim soru ilk servise gitiğimde klima motorunu değişseydim 2500 TL boşamı gidecekti,yinede yolda kalacakmıydım acaba son olarak kendime yeni bir araba bakmaya başladım almanları tercih etmemekle ne büyük bir hata yaptığımı ramazanda oruç ağız 6 saat yolda kalarak acıda olsa anladım tüm toyotacılara sayğılar hoşçakalın.

Toyota Club Türkiye

2008 corolla yolda kaldı
« : Eylül 14, 2010, 15:01:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • always toyota!!!(corolla t-sport)
    • Seyyah Otomotiv
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: 2008 corolla yolda kaldı
« Yanıtla #1 : Eylül 14, 2010, 15:04:30 »
arkadaşlar corollamın motorundan sabahları gelen ses yüzünden servise yaptığım başvuru neticesinde klima motorunun arızalı olduğu değişmem gerektiği (2500 TL) klimayı kullanmadığım takdirde hiç bir problem yaşamayacağım belirtilerek bilgilendirildim.......... yozğat'a 25 km kala yolda kalana dek klimayı hiç kullanmadım :((((((((((( yozğat'ta toyota servisi yok bi tamirciye ulaşarak arabayı gösterdiğimde devirdaim'in iflas etiğini anladık neyse 6 saat ailecek tamircide geçirdikten sonra çorumdan yedek parça temin edilerek yolumuza devam ettik şimdi merak etiğim soru ilk servise gitiğimde klima motorunu değişseydim 2500 TL boşamı gidecekti,yinede yolda kalacakmıydım acaba son olarak kendime yeni bir araba bakmaya başladım almanları tercih etmemekle ne büyük bir hata yaptığımı ramazanda oruç ağız 6 saat yolda kalarak acıda olsa anladım tüm toyotacılara sayğılar hoşçakalın.
mehmet abi bence toyotadaki arabana bakan çömez bi teknisyen yüzünden arabadan soğuma ve toyotayı suçlama...sonuçta arabanda bi kabahat yok.ayrıca alacağın almanlar seni toyotadan sonra memnun edecekmi birde bence onu düşün :) (mercedes,bmw,audi hariç)
arabamın turbosunu havalandıran rüzgar, gir içeri usul usul beni atmosferikten kurtar....!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 14, 2010, 15:12:01 »
Geçmiş olsun Mehmet Bey, servisten klima ile ilgili not içeren bir form verdiler mi size?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Eylül 14, 2010, 15:13:51 »
hayır klima ile ilgili herhangi bir form verilmedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 14, 2010, 15:14:05 »
hatayı birazda kendimizde aramak gerek araca gerçekten iyi baktıkmı altını bi yere vurdukmu toyota servisi dışında servislere gittikmi bunlar önemli birazda insanlar 90 model corolllalara biniyorlar sorun yaşamıyorlar
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 14, 2010, 15:22:12 »
hayır klima ile ilgili herhangi bir form verilmedi.

Öyle anlaşılıyor ki, serviste yapılan her işlem için yazılı belge istemek lazım. Malum, söz uçsa bile yazı kalıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Eylül 14, 2010, 15:26:43 »
hakkı bey elimde bir belge var klimanın değişmesinin belirtildiği bir belge bunun ile ne yapabilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 14, 2010, 15:29:30 »
Büyük geçmiş olsun.Her araba yolda kalabilir.Alman arabaları da yolda kalır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 14, 2010, 15:34:09 »
ben 2007 corolladan alışım :)
2010 Dizel Comfort Extra Beyaz...

Artık coca colaya,aside son..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
« Yanıtla #9 : Eylül 14, 2010, 15:42:12 »
geçmiş olsun. arabayı bazen birkaç yere göstermekte fayda oluyor. aklınızda bulunsun. bir tamircinin ya da servisin dediğini diğeri başka bir problem olduğunu söyleyebiliyor bazen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 14, 2010, 15:47:36 »
hakkı bey elimde bir belge var klimanın değişmesinin belirtildiği bir belge bunun ile ne yapabilirim.

Eğer ses probleminin klimadan kaynaklanmadığından eminseniz, devirdaimdeki arıza tespit edilemediği için mağdur olduğunuzu düşünüyorsanız bence bu mağduriyetinizin giderilmesini talep edebilirsiniz ve etmelisiniz bu form ile.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 VERSO PREMIUM
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 44000
  • Model Yılı: '15
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 14, 2010, 16:38:59 »
geçmiş olsun.sizin olayda sanki biraz sanşsızlık etken olmuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Mantıklı düşünsene?Aklın fikrin nerde?Yavaş.!
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 14, 2010, 17:04:45 »
Eğer ses probleminin klimadan kaynaklanmadığından eminseniz, devirdaimdeki arıza tespit edilemediği için mağdur olduğunuzu düşünüyorsanız bence bu mağduriyetinizin giderilmesini talep edebilirsiniz ve etmelisiniz bu form ile.
Hakkı abiye şiddetle katılıyorum..Eğer problem hal oldu ve klimayı kullandığınızda problem yaşamıyor iseniz o belge ile hak taleb edebilirsiniz..
Hastanelerin de mağazalar gibi vitrinleri olsaydı, kazalar bu denli çok olmazdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 14, 2010, 19:40:39 »
Satın arabayı gitsin iç içe 4 halkalı alman arabası alın en güzeli zaten bu Toyotalar böyle çok nadir yolda bırakır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #14 : Eylül 14, 2010, 20:14:44 »
5 yıl clio kullandım yolda kalmadım, 1 ay önce aldığım 2007 corolla ile Trabzon/zigana geçidinde yolda kaldım. Benimki biraz farklı ama. Moladan sonra aracın alarmının çalışmadığını farkettim. Tabi motoru da bloke etmiş sonradan anladım. Yetkili servisi aradım, karşıma çıkan bayan arabayı çekmek gerektiğini söyledi. Tatmin olmadım, oradan bir elektrik ustası ile görüştüm. Yerimi söyledim, meğer orada verici varmış, frekans karışmış. Alarmın iptal butonu varmış gizli onu tarif etti bulamadım. Uğraşlar sonucu yeri değiştirilmiş olan butonu bulup 5 defa bastım, alarm iptal oldu. Sorun çözüldü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Mantıklı düşünsene?Aklın fikrin nerde?Yavaş.!
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 14, 2010, 20:22:04 »
Çok güzel bir yolda kalma stili, verici ile yolda kalındığını ilk defa sizden duyuyorum gerçekten samimi söylüyorum geçmiş olsun yinede....
Hastanelerin de mağazalar gibi vitrinleri olsaydı, kazalar bu denli çok olmazdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 14, 2010, 23:01:21 »
5 yıl clio kullandım yolda kalmadım, 1 ay önce aldığım 2007 corolla ile Trabzon/zigana geçidinde yolda kaldım. Benimki biraz farklı ama. Moladan sonra aracın alarmının çalışmadığını farkettim. Tabi motoru da bloke etmiş sonradan anladım. Yetkili servisi aradım, karşıma çıkan bayan arabayı çekmek gerektiğini söyledi. Tatmin olmadım, oradan bir elektrik ustası ile görüştüm. Yerimi söyledim, meğer orada verici varmış, frekans karışmış. Alarmın iptal butonu varmış gizli onu tarif etti bulamadım. Uğraşlar sonucu yeri değiştirilmiş olan butonu bulup 5 defa bastım, alarm iptal oldu. Sorun çözüldü.
Alarmdan da mı Toyota suçlu.Bu arabalar da alarm olmuyor.Mehmet Beyin sorunu ile ilgili olarak şunu söyleyebilirim,servis ve kullanıcı hatalarından Toyota sorumlu olmaz.Toyota en güvenilir ve sağlam araç üreten bir firma.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • always toyota!!!(corolla t-sport)
    • Seyyah Otomotiv
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 15, 2010, 17:38:21 »
Satın arabayı gitsin iç içe 4 halkalı alman arabası alın en güzeli zaten bu Toyotalar böyle çok nadir yolda bırakır.
+1 :alkis: :alkis: :alkis: !!! !!! !!!
arabamın turbosunu havalandıran rüzgar, gir içeri usul usul beni atmosferikten kurtar....!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 15, 2010, 18:05:03 »

öncelikli olarak çok sabırlı olmanız gerekli.
durumu izah eder, yazınızın ekine bu raporu ekleyerek yurt içi, yurt dışı her yere müracaat ederek mücadele vermeniz gerekli.
şayet yolda kaldığınızda toyota servisinde aynı şekilde sorunu çözüp rapora alsaydınız şahane olacaktı.
sonuçta kazanacak olacağınız şey özürden ibaret olacaktır.
bu bilgileri satış sonrası hizmetler sorumlusu olarak çalışmam dolayısı ile veriyorum.
okuduğunuzda tüketici hakları hep tüketiciyi halı kılıyor ama dediğim gibi sabırla üstüne gitmeniz gerekli.
yaşanan sorundan toyota değil yetkili servis sorumlu ve hatalıdır. yapacak olduğunuz girişimlerde sadece o yetkili servisin fazlasıyla canının sıkılmasına yeterli olacaktır.
binde devir daim pompası değişimi ile ilgili açtığım bir konu vardı ve anladımki biri birini tutmuyor hepsi farklı zamanlarda değişime ihtiyaç duyuyor. ayrıca konuyu açmama sebep olan arkadaşımın alman menşeili bir aracının devirdaim pompasını dağıtmasıydı. zira araç eskiydi ama.
tüketici olarak marka seçiminde elbetteki ktirkleri siz seçersiniz ancak nacizane tavsiyem odaklanılan konu sorunsuz otomobil ise seçim toyota olmalıdır.
unutmayınki yetkili servis, satıcı ve üreticinin sorumluluğu sadece garanti süresi içinde değildir.

tüketici kanunundan konuya ilişik ilgili maddeyi aşağıda bilgilerinize sunarım. yazacak olduğunuz yazınızda faydalanabilirsiniz.

saygılarımla

Madde 4/A - (Ek madde: 06/03/2003 - 4822 S.K./5. md.)
    Sağlayıcı tarafından bildirilen reklam ve ilanlarında veya standardında veya teknik kuralında tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da yararlanma amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren hizmetler, ayıplı hizmet olarak kabul edilir.
    Tüketici, hizmetin ifa edildiği tarihten itibaren otuz gün içerisinde bu ayıbı sağlayıcıya bildirmekle yükümlüdür. Tüketici bu durumda, sözleşmeden dönme, hizmetin yeniden görülmesi veya ayıp oranında bedel indirimi haklarına sahiptir. Tüketicinin sözleşmeyi sona erdirmesi, durumun gereği olarak haklı görülemiyorsa, bedelden indirim ile yetinilir. Tüketici, bu seçimlik haklarından biri ile birlikte 4 üncü maddede belirtilen şartlar çerçevesinde tazminat da isteyebilir. Sağlayıcı, tüketicinin seçtiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür.
    Sağlayıcı, bayi, acente ve 10 uncu maddenin beşinci fıkrasına göre kredi veren, ayıplı hizmetten ve ayıplı hizmetin neden olduğu her türlü zarardan ve tüketicinin bu maddede yer alan seçimlik haklarından dolayı müteselsilen sorumludur. Sunulan hizmetin ayıplı olduğunun bilinmemesi bu sorumluluğu ortadan kaldırmaz.
    Daha uzun bir süre için garanti verilmemiş ise, ayıp daha sonra ortaya çıkmış olsa bile ayıplı hizmetten dolayı yapılacak talepler hizmetin ifasından itibaren iki yıllık zamanaşımına tabidir. Ayıplı hizmetin neden olduğu her türlü zararlardan dolayı yapılacak talepler ise üç yıllık zamanaşımına tabidir. Ancak, sunulan hizmetin ayıbı, tüketiciden sağlayıcının ağır kusuru veya hile ile gizlenmişse zamanaşımı süresinden yararlanılamaz.    Ayıplı hizmetin neden olduğu zararlardan sorumluluğa ilişkin hükümler dışında, ayıplı olduğu bilinerek edinilen hizmetler hakkında yukarıdaki hükümler uygulanmaz.
    Bu hükümler, hizmet sağlamaya ilişkin her türlü tüketici işleminde de uygulanır.

Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Eylül 16, 2010, 13:14:40 »
hakkı bey dün servise başvuru yaptım garanti müdürü arızalı parçayı (devirdaim) benden aldı mağduriyetimin giderilmesi için elinden geleni yapacağına söz verdi ustayı uyaracağını söyledi bakalım zaman ne gösterecek  sayğılar.