Gönderen Konu: Bulgaristanda araba almak  (Okunma sayısı 10917 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
Bulgaristanda araba almak
« : Eylül 14, 2010, 04:05:06 »
gecen ayın 17sinde araba aldım bi bulgardan gittik cevirmenle beraber anlaştık noterden vekalet aldım onun sevinciyle yatamadım bile cünki araba kendi yasadıgım yerde yoktu ve ilk defa istedigim gibi bi araba alıyodum ama bu sadece 2 gün sürdü .... 2. gün arabanın arabadan ses gelmeye basladı arabanın hastalıgı 150000 km sonra sibopların degişmesi gerekiyomus ses gelmeye başadı aldıgım adama gittim cevirmenle gene oda arabyı burda bırakın servisten alsınlar yarında gider alırsınız benim de okul bitiyodu sınavdan cıkar alırım dönerim evime 1 ayda yatar kendime gelirim diyodum ertesi sabah cevirmeni aradım tlf kapalı ee dil bilmiyorum adamın yanına gidemiyorum akşama actı adam tlf araba yandı parayı alıcaz o arabanın masrafıda hsarıda cokmuş bırakalım paramızı alırız dedi bende ii dedim içime oturdu ama olsun dedim nasip degil sonra tercumanın yerine gittim sok oldum nasıl dolandırılmışım beynimden vurulmuşa döndüm adamın ofis dedigi yerde kart vizit basıyolarmış adamın orayla ilgisi bile yokmuş hemen bulgarca bulan birini buldum aldıgım adamın yanına gittim adamdan duyduklarım beni cıldırtmaya yetti. Tercuman diye gittigim adam arabayı kendine diye konuşmuş bana sadece kullanma vekaleti oda 1 aylık diger bütün evraklar adamın üstüne adama araba almışım haberim yok aramaya başladım ama zaten buraya geleli 6 ay olmuş dil yok denecek kadar kimseyi tanımıyorum ama yılmadım bugün 27 oldu arbanın alınmasından şimdi farkındayım neden oldugunu araba kaskoluydu arbayı pert gösterip parasını almak vermeyincede kasko şirketi yaktıyla kaldı çünki bana denilen araban yanmıs adamda aranıyo genede yılmadım bu akşam arabamıda buldum aynı bıraktıgım gibi duruyo yarın da emniyete tekrar gidip sahitlere bi daha ifade verdiricem 27 günde nemi degişti burda herşeyin parayla olucanı ögrendim emniyet müdürü buldum parayı verince arama izni cıktı cod diye burda güvenlik şirketi var bulun getirin ne isterseniz vereyim dedim adamın adresine kadar bulundu burda hırsızlar bile şirket kurmuş onlara gittim bizden habersiz nasıl yapar dedi onlar arıyo tarıyo ... dolandırıldım cok gec olsada bi yolunu buldum ugrastım şimdi yarın olucagım sınavdan cok arabamım bana geri gelicegi ümidiyle uyuyamıyorum ! işallahda alıcam bu kadar ugrastım para harcadım kendimide bitirdim ailemide ama istediklerim olucak gurur meselesi yaptıgım arabamı alnım ak olarak gezicem varna sokaklarında ... bunu paylasmamın sebebi hem anlatıyım rahatlıyım hemde burada iş kurmak veya ticaret etmek isteyen varsa aklında bulunsun benim durumuma düşmesin kimse

Toyota Club Türkiye

Bulgaristanda araba almak
« : Eylül 14, 2010, 04:05:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
Ynt: Bulgaristanda araba almak
« Yanıtla #1 : Eylül 14, 2010, 04:23:52 »
geçmiş olsun halil ibrahim bey. umarım kavuşursunuz aracınıza biran önce.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 14, 2010, 08:29:42 »
İnşallah bir daha böyle bir sıkıntı yaşamazsınız, geçmiş olsun :( Paylaşımınız için ayrıca teşekkürler.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 14, 2010, 09:00:08 »
geçmiş olsun, şirket mirket adamlar bayağı ilerletmiş işi desenize. inşallah kavuşursunuz aracınıza...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • always toyota!!!(corolla t-sport)
    • Seyyah Otomotiv
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 14, 2010, 09:06:34 »
büyük geçmiş olsun kardeş...
arabamın turbosunu havalandıran rüzgar, gir içeri usul usul beni atmosferikten kurtar....!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 14, 2010, 09:16:50 »
çok geçmiş olsun.
öncelikli olarak sınavında başarılı olmanı akabinde aracına kavuşman ümidi ile,
selamlar
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #6 : Eylül 14, 2010, 09:24:38 »
çok geçmiş olsun arkadaşım  inşallah arabanıza kavuşursunuz
trafikte HAKKINI değil AKLINI kullan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 14, 2010, 09:25:03 »
Çok geçmiş olsun kardeşim hep söylenir bulgaristanın hırsızı mafyası zaten.
TOYOTA COROLLA 1998 1.6 XEİ 267.000 KM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 14, 2010, 10:06:29 »
çok geçmiş olsun... bulgaristanda bildiğim kadarıyla garajdan bile araç çalıyorlar, aracın çalınması salise sürmüyormuş... adamlar alarmlı ve köpekli garajdan bile araç çalıyorlarmış...  çok çook öncesinden yanlış bilmiyorsam Türkiyedeki bir araç kasko yapıldığında acentalar genlde bulgaristanı muaf tutuyor diye biliyorum :))))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 14, 2010, 10:32:12 »
Geçmiş olsun. Aldığınız araba ne markaydı?

Eskisi gibi araç çalınmıyor Bulgaristan'da.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 14, 2010, 10:52:17 »
Halil çok geçmiş olsunda , senin ne işin var bulgaristandan araba almayla, önce bi sorsana foruma bilenler vardır diye yol iz öğren, ben bulgaristan göçmeniyim, Bulgaristanıda çok iyi bilirim, Bulgarca bilmiyorsan yabancısın diye anında ayak üstünde dolandırırlar, hatta kuytu biyere götürürler gasp ederler gerekirse öldürürler bile, zamanında polis arabası gibi süslenmiş arabalarla almancıları durdurup az soymadılar, kötü bi haber daha vericem mağlesef, baraj yapmak için kurutulan bir gölün altından 100 den fazla ceset, kesilmiş kollar ve parmaklar çıktı ! hep altın için soyulmuş insanlardı bunlar turist, bulgaristanın mafyası meşhurdur zaten hiç bulaşma kimselere, ancak dediğin gibi polise para yedirerek birşeyler yapabilirsin, birde kendine Türklerden birini bul sana yol göstersin birazda ona para koklat ozaman işini halledersin.

Tekrar çok geçmiş olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Eylül 14, 2010, 11:56:33 »
Halil çok geçmiş olsunda , senin ne işin var bulgaristandan araba almayla, önce bi sorsana foruma bilenler vardır diye yol iz öğren, ben bulgaristan göçmeniyim, Bulgaristanıda çok iyi bilirim, Bulgarca bilmiyorsan yabancısın diye anında ayak üstünde dolandırırlar, hatta kuytu biyere götürürler gasp ederler gerekirse öldürürler bile, zamanında polis arabası gibi süslenmiş arabalarla almancıları durdurup az soymadılar, kötü bi haber daha vericem mağlesef, baraj yapmak için kurutulan bir gölün altından 100 den fazla ceset, kesilmiş kollar ve parmaklar çıktı ! hep altın için soyulmuş insanlardı bunlar turist, bulgaristanın mafyası meşhurdur zaten hiç bulaşma kimselere, ancak dediğin gibi polise para yedirerek birşeyler yapabilirsin, birde kendine Türklerden birini bul sana yol göstersin birazda ona para koklat ozaman işini halledersin.

Tekrar çok geçmiş olsun

aman allahım :o :o
halil ibrahim kardeşim mal canın yongası ama aman kendine dikkat et.
allah izin verirse daha çok araban olur.

Mesut aynen dediğin gibi ben hiç gitmedim ama giden arkadaşların geceleri eğlence mekanlarında yediği sopaların hikayelerini çok duymuştum ama bu kadar ileri derecede bir başıboşluktan bir haberdim.

Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Eylül 14, 2010, 12:48:58 »
aman allahım :o :o
halil ibrahim kardeşim mal canın yongası ama aman kendine dikkat et.
allah izin verirse daha çok araban olur.
Mesut aynen dediğin gibi ben hiç gitmedim ama giden arkadaşların geceleri eğlence mekanlarında yediği sopaların hikayelerini çok duymuştum ama bu kadar ileri derecede bir başıboşluktan bir haberdim.
O kadar da değil Selçuk.
Orası bir Avrupa ülkesi, hanzoluk yapmanın ölçüsü farklı.
Memleketimizde mal mal kızlara bakmak normal gibi karşılanır, ancak orda farklı oluyor.
Kim sopa yediyse, hanzoluğundan ve yabancı ve saf olduğunu bağıra bağıra belli ettiği için yemiştir.
Ben son zamanlarda çok gittim ve her seferinde pahalı arabalarla gittim.
Geçen yıl fuar boyunca görevliydim Filibe kentinde ve ne disko'da ne de gece sokakta bana ve ya arabamıza dokunann olmadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 14, 2010, 12:53:05 »
O kadar da değil Selçuk.
Orası bir Avrupa ülkesi, hanzoluk yapmanın ölçüsü farklı.
Memleketimizde mal mal kızlara bakmak normal gibi karşılanır, ancak orda farklı oluyor.
Kim sopa yediyse, hanzoluğundan ve yabancı ve saf olduğunu bağıra bağıra belli ettiği için yemiştir.
Ben son zamanlarda çok gittim ve her seferinde pahalı arabalarla gittim.
Geçen yıl fuar boyunca görevliydim Filibe kentinde ve ne disko'da ne de gece sokakta bana ve ya arabamıza dokunann olmadı.

aman abicim senin dediğin gibi hanzoluk yapıp laf atıldığında bizim memleketimizdede iş cinayete kadar yürüyor ama sen öyle anlattın ki aman allahım dedim. zira gezip görmediğimden senin aktarımını hayal etmemden muteber konu
güney afrikada da bir gece dışarı çıktım taksiciler orada kırmızı ışıjkta bile durmuyor.... anladın sen onu.

ama şu anlattığın parmak, kol, baraj konusu etkiledi beni.

avrupa ülkesi dediğin sence çok mu çağdaş oluyor??
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 14, 2010, 13:46:04 »
Avrupa birliğine girecekleri zaman Bulgaristanda çok başı boş kaldı her devlet kurumu, almanyadan bu yolsuzlukları önlemek için polis gönderildi hatta bir dönem, söylediklerimin hepsi tamamen gerçek ;)

geçen senelerde bir abimle beraber gittim Bulgaristana yolda trafik polisi vardı, bizi durdurmaya kalktı ancak yanımdaki abim durmadı devam etti, ben hırlımı hırsızmı nerden bileyim zamanında çok çektik dedi ve bastı gaza, eğer gerçek polis ise sınırda ceza belli oluyor , sınırda  öderim zaten cezamı dedi,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • always toyota!!!(corolla t-sport)
    • Seyyah Otomotiv
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 14, 2010, 13:58:33 »
Avrupa birliğine girecekleri zaman Bulgaristanda çok başı boş kaldı her devlet kurumu, almanyadan bu yolsuzlukları önlemek için polis gönderildi hatta bir dönem, söylediklerimin hepsi tamamen gerçek ;)

geçen senelerde bir abimle beraber gittim Bulgaristana yolda trafik polisi vardı, bizi durdurmaya kalktı ancak yanımdaki abim durmadı devam etti, ben hırlımı hırsızmı nerden bileyim zamanında çok çektik dedi ve bastı gaza, eğer gerçek polis ise sınırda ceza belli oluyor , sınırda  öderim zaten cezamı dedi,
bu toyota reklamnına benzedi :) toyotanın yolda kaldığı nerde görülmüş misali bi reklam vardıya ehehe :P
arabamın turbosunu havalandıran rüzgar, gir içeri usul usul beni atmosferikten kurtar....!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 14, 2010, 14:15:41 »
burda hırsızlar bile şirket kurmuş onlara gittim bizden habersiz nasıl yapar dedi onlar arıyo tarıyo ...
Geçmiş olsun paşam ya. Hayatta insanın vicdanı yoksa, ahiret inancı da yoksa, kanundan kaçabilirsem, yırtarım diye düşünüyor.
Azmini alkışlıyorum. Tekrar geçmiş olsun.

Babam anlatır; Iğdır'da köylüler yünlerini toplar, yaz başlarında iran'dan gelenlere verirlermiş. Yaz sonunda iranlılar gelip, paralarını verirlermiş. Neredeeeeen nereye!
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Eylül 14, 2010, 16:10:35 »
aman abicim senin dediğin gibi hanzoluk yapıp laf atıldığında bizim memleketimizdede iş cinayete kadar yürüyor ama sen öyle anlattın ki aman allahım dedim. zira gezip görmediğimden senin aktarımını hayal etmemden muteber konu
güney afrikada da bir gece dışarı çıktım taksiciler orada kırmızı ışıjkta bile durmuyor.... anladın sen onu.
ama şu anlattığın parmak, kol, baraj konusu etkiledi beni.
avrupa ülkesi dediğin sence çok mu çağdaş oluyor??
Parmak/kol->baraj konusunu ben anlatmadım....Tabii ki de çağdışı bir şey.
Ancak...her sürüde kara koyun vardır. Ne kadar çağdaş da olsa, bu tarz olay çıkmadan olmuyor.
Hele ki öyle bir zamandayız ki, insan psikolojisinin akıl almadığı şeyler oluyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 14, 2010, 16:32:38 »
Parmak/kol->baraj konusunu ben anlatmadım....Tabii ki de çağdışı bir şey.
Ancak...her sürüde kara koyun vardır. Ne kadar çağdaş da olsa, bu tarz olay çıkmadan olmuyor.
Hele ki öyle bir zamandayız ki, insan psikolojisinin akıl almadığı şeyler oluyor...

abicim pardon ya :-[
mesut anlatmıştı. :blink:
nasıl etkisinde kalmışın sen düşün artık ;) :lol: :lol:
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #19 : Eylül 15, 2010, 02:43:37 »
herkeze derdime ortak oldugu için teşekkür ederim ilk önce arabam celesaydı... anca akşamları gec saatte girebiliyorum foruma onun içinde bu kadar gec teşekkür edebiliyorum bulgaristan hakkında yazdıklarınızı okudum sanırım benim olayım sizde kötü bi önsezi oluşturmuş bura hakkında ama o kadarda kötü degil evet bütün polisler rüşvet alır sokaklarda gezerken sarhos bi bulgar yanınıza gelir cevap veremezseniz zarar görürsünüz ama gene de insan gibi durursanız burda yasaması türkiyeden daha kolay ve ben suna inanıyorum buranın halkı burdaki kendilerini göcmenim türküm  deyipde sürekli gözü dışardan gelicek insanlara bakanlardan daha iyi bunu demem benimde gücüme gidiyo ama hiç bi bulgardan zarar görmedim daha hpş yolun başındayım ama ... arabaya gelince türkiyeden arkadasım sahitlik için geldi ne tutaak tutuldu ne dilekce yazıldı sadece ayak üstü tek soru soruldu noterde ne dedi cevap verdi cocukda burda yeni bi polis araması gördüm telefonla ! polis arabamı calanı cep telefonundan aramıs bulamamış ki kaldıgı yeri arabamın oldugu yeri söylememe karşın kısacası polisden bişey olmıyagı kanaetine iyice vardım artık yapıcak tek şey var kimsenin bulaşma dedigi kişilerle konuşucam bakalım onlar ne yapıcak aslında korkuyorum arbayı kurtaralım derken kendimi belkide daha büyük sıkıntıya atıyorum çünki orada başıma ne geliceni kimse hesaplayamıyo kime dediysem canın olma kendine dikkat et diyo bakalım yarın bana gene ne süpriz hazırlamış !