0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yanmıyor abi çok denedim abi olmuyor yaaaa :/ gres yağı sürdüm ama pek bi etki göremedim :/
Arkadaşlar, sizin önerdiğiniz çözümü sanayide bir iki oto elektrikçiye sordum. Kontakta problem yaşarsın dediler. Şimdilik askıya aldım projeyi.
Kontakta problem derken anlayamadım. Kontağa bağlama işiyse bilemiyorum. Ama benim verdiğim devrede hiç bir problem yaşamazsınız.
osman abi senin verdiğin devreyi dün gece 1:30 a kadar uyguladık iş bittiğinde saat ikiye geliyordu...devrede bahsettiğin röle sigorta kutusunun içindeki röle dimi abi. 4 tane bacağı var ölçümlerde ikisinde enerji yok ikisinde var... kontakla bi bağlantı yok yani...farlar açıkken kontağı kapattığında bi değişiklik olmuyor röle bacaklarında...biz devreyi uyguladık fakat araç çalışıyorkende kapıyı açınca buzzer ötüyor.diğer türlüsü olmadı.epey kafa patlattık ama bir türlü olmadı.birde söför kapı swicthinden şase aldık fakat yolcu kapısını açınca buzzer ötmüyor sadece şöför kapısında ötüyor...yolcu kapısını açınca kaçak akım var gibi çok yetersiz bi akım gönderiyor buzzer titrer gibi bi ses çıkarıyor çok az bişey...yani anlayacağın projey, uyguladık fakat tam istediğimiz gibi olmadı... fikirlerine muhtacım osman abi
peki abi benim kurmuş olduğum sistemi hiç bozmasam yani araç çalışıyorkende ötse sorun değil benim için...fakat yolcu kapısını açınca buzzerdan çıkan o titreme sesini nasıl çözebilirim...ben sigorta kutusundaki rölenin bir bacağından rölenin (+) ucuna kablo çekitim.rölenin diğer bacağınada kapı switchinden (-) şase aldım... fakat diğer kapı açılınca buzzer niye titreme sesi çıkarıyor...nasıl hallederiz bunu acaba???
Osman, senin sistemin sanki standart tavan aydınlatmasına buzer bağlanmış gibi işliyor anladığım kadarıyla. Aslında devrem çok basit. Röle bulunamayacak bir eleman değil. Ups, araç alarm devreleri, gibi devre çalışıyorken veya farklı opsiyonlarında tık tık sesi veren herhangi bir elektronik devre üzerinde bulunabilecek bir eleman. Hatta bir elektronikçiden tanesini 50 kuruş, 1 TL gibi paraya alabileceğin basit bir eleman. Bence benim orjinal devreyi yap rahat et. Sorunununa gelince devrenin artısını hangi rölenin bacağından aldığını, araç çalışıyorken, farlar açıkken veya araç stop halindeyken bahsettiğin rölenin durumunu bilemeyeceğimden kesin bir şey söylemek zor.
20 gün önce kontak anahtarı yarı açık şekilde eşimi bekliyordum. radyo açıktı..yaklaşık 1 saat kadar....daha sonra eşim geldikten sonra arabayı çalıştırmak istedim..olmadı..marş almadı...arabayı vurdurmak zorunda kaldım....o günden sonra 1 seferde marş alan araba.almamaya başladı..akü bitmiş olabilirmi yada başka bir problemmi oluştu...