Gönderen Konu: İlk çalıştırmadaki ses  (Okunma sayısı 2937 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
İlk çalıştırmadaki ses
« : Eylül 13, 2010, 18:11:35 »
Arkadaşlar arabayı ilk çalıştırdığımda hafif bir tıkırtı geliyor (dizel araba gibi ses geliyor) sonra ısınmaya başlayınca ses kesiliyor.
Geçen taksici bi abimin yanında arabayı çalıştırdım arabanın yağı doğru mu dedi ve ekledi;
Kendisinde de olmuş (hyundai era) aynı şekilde ses çıkartmaya başlamış araba. Ustasını aradığında da ustasının ilk sorduğu arabana hangi yağı koydurdun demiş. O da 5-30 demiş.  Tamam o sorun değil de hangi marka demiş. O da yanılmıyorsam castrol koymuş. Ustasının dediği de git Mobilin 5-30 unu koy demiş. Dediğini yaptım ses 2 gün sonra kesildi dedi. (Ustası da Akbak plazanın eski başustasıymış)
Eğer böyle devam edersen subapları eğersin demiş.

Şimdi yağ markası gerçekten önemli midir ?

İkincisi ise bendeki sorun yağdan olabilir mi? Yoksa subaplarla ilgili bir sorun mudur.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Toyota Club Türkiye

İlk çalıştırmadaki ses
« : Eylül 13, 2010, 18:11:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: İlk çalıştırmadaki ses
« Yanıtla #1 : Eylül 13, 2010, 22:30:40 »
Arkadaşlar arabayı ilk çalıştırdığımda hafif bir tıkırtı geliyor (dizel araba gibi ses geliyor) sonra ısınmaya başlayınca ses kesiliyor.
Geçen taksici bi abimin yanında arabayı çalıştırdım arabanın yağı doğru mu dedi ve ekledi;
Kendisinde de olmuş (hyundai era) aynı şekilde ses çıkartmaya başlamış araba. Ustasını aradığında da ustasının ilk sorduğu arabana hangi yağı koydurdun demiş. O da 5-30 demiş.  Tamam o sorun değil de hangi marka demiş. O da yanılmıyorsam castrol koymuş. Ustasının dediği de git Mobilin 5-30 unu koy demiş. Dediğini yaptım ses 2 gün sonra kesildi dedi. (Ustası da Akbak plazanın eski başustasıymış)
Eğer böyle devam edersen subapları eğersin demiş.

Şimdi yağ markası gerçekten önemli midir ?

İkincisi ise bendeki sorun yağdan olabilir mi? Yoksa subaplarla ilgili bir sorun mudur.

Hocam benim yorumum ama usta biraz sallamış. O ilk çalıştırmada ses benim arabada da oluyor ama 1 dk içerisinde geçiyor. Yag olarak castrol da mobilde kullandım ikisinde de pek fark göremedim. Subaplarla ilgili bir sorun olsa desek bunu sürekli yapması gerekir bence araç ilk çalıştırmada yağlama yapana kadar o sesi yapıyordur. Yinede ustaya sormakta fayda var yada bilgisi olan arkadaşlar cevaplayacaktır.
TOYOTA COROLLA 1998 1.6 XEİ 267.000 KM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 13, 2010, 22:36:22 »
Kimsenin günahını almak istememde Hazım abim pek etik bi yorum olmamış gibi sankim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #3 : Eylül 14, 2010, 21:13:25 »
bende buna benzer sesten şikayetçiyidim.kayışları değiştirdim ses kalmadı.kayışların sertleşmesinden kaynaklanıyormuş
şimdi yine başlad ama önemsemiyorum acaba gelen ses şık şık diyemi çıkıyor.
gidemediğin yer senin değildir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 15, 2010, 02:04:35 »
BAkalım önmüzdeki hafta bir ustaya götüreceğim yağı da değişecek. Buraya yazarım ne olduğunu.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • GALATASARAY
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #5 : Eylül 16, 2010, 11:06:26 »
Ben arabama 0-40 Mobil1 koydum ve ses sabah ilk çalışmada hala geliyor. Trigeri zincir olan araçlarda ilk çalışmada gelmesinin normal olduğunu ustam söyledi. Ustamın yalancısıyım.
2002 COROLLA 1.4 VVTI ZZ121 + LANDIRENZO

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #6 : Ekim 04, 2010, 00:56:44 »
Değerli Hazım Bey!Aynı sorun beni yaklaşık bir buçuk yıl uğraştırdı.Uzatmayayım sorunun kaynağını kendim tespit ettim:Vkayışı ve bu bölgedeki diğer kayışlardan geliyor ses.Gittim sanayiye aldım kayışları taktırdım.Kurtula kaldım:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #7 : Ekim 07, 2010, 01:17:20 »
BAkalım önmüzdeki hafta bir ustaya götüreceğim yağı da değişecek. Buraya yazarım ne olduğunu.
ne olduğunu merak ettim ben arabayı servise vermiştim servisten çıktıktan sonra oldu bende de  motor ısınınca gidiyor. ilk çalıştırmada sanki pervane biryere sürtüyor gibi bir ses çıkıyor. sizinki hala ses veriyor mu?
2010 yaris terra sporty multimode gümüş gri
yaşasın m/m.