Gönderen Konu: 2010 corolla gösterge panelinden gelen ses  (Okunma sayısı 1465 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür edildi
2010 corolla gösterge panelinden gelen ses
« : Eylül 13, 2010, 16:34:01 »
Aracımda 2 gün önce ilk kez farkettiğim ve daha önce olmayan bir ses gelmeye başladı.  Ses gösterge panelinin üstündeki plastikten geliyordu. özellikle bozuk asfalt yollarda ve 100 km süratlerde bu sorun ortaya çıkıyordu. Bunun üzerine aracı servise götürdüm ve bunun garanti kapsamına girmediğini beton asfalt dışında aracın titreşimden dolayı bazı parçalarından gelebilecek sesleri toyota nın kabul etmediğini söylediler. Ancak yine de ilgileneceklerini ve sorunu çözeceklerini bildirdiler. Araç servise alındı ve gösterge paneli  üstündeki  plastik parçanın bağlantı noktalarına yalıtım yapıldı. Şuan ses yok gibi.
Umarım aynı sorunu tekrar yaşamam. Ayrıca aracın kitapçığında beton asfalt dışında kullanılırsa garanti dışı kalır gibi bir ibareye rastlamamış olmama rağmen böyle bir bilgiye serviste sahip olmak çok sürpriz oldu.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Toyota Club Türkiye

2010 corolla gösterge panelinden gelen ses
« : Eylül 13, 2010, 16:34:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Shooting Star
Ynt: 2010 corolla gösterge panelinden gelen ses
« Yanıtla #1 : Eylül 13, 2010, 22:33:29 »
Sizinde bildiğiniz üzere gelişen teknoloji araçlarda kullanılan sistemi daha elektroniksel hale getirdi.Bunun bir çok artı yönü olduğu gibi negatif yönleride var.Ne gibi negatif yönü araçlarda kablo demetleri , ecu ,sigorta vs. gibi donanımlar arttı bu araçlarda ister istemez montaj kaynaklı sorunlar çıkarabiliyor.Bu sesler yetkili servislerde çözülebiliyor ama 0 indirmek imkansızdır.Yetkili servis elinden geleni yapacaktır ama bir miktar kalabilir bunu da aracın karaktersizlik özelliğinden gelip bu seslere çokta aldırış etmenizi önermem.
ηєƒєѕ αℓмαк ∂єğιℓ∂ιя уαşαмαк !..
      5^ภ ๒เttเğเ אєг๔є 6 ๒คşlคг
              รђ๏๏tเภﻮ รtคг ©

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 13, 2010, 22:56:14 »
Zühtü Bey,aynı ses benim aracımdan da geldi.Serviste yalıtım yapıldı,düzeldi.Garanti kapsamında yapıldı.Servis yanlış söylemiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #3 : Eylül 13, 2010, 23:01:00 »
Aracımda 2 gün önce ilk kez farkettiğim ve daha önce olmayan bir ses gelmeye başladı.  Ses gösterge panelinin üstündeki plastikten geliyordu. özellikle bozuk asfalt yollarda ve 100 km süratlerde bu sorun ortaya çıkıyordu. Bunun üzerine aracı servise götürdüm ve bunun garanti kapsamına girmediğini beton asfalt dışında aracın titreşimden dolayı bazı parçalarından gelebilecek sesleri toyota nın kabul etmediğini söylediler. Ancak yine de ilgileneceklerini ve sorunu çözeceklerini bildirdiler. Araç servise alındı ve gösterge paneli  üstündeki  plastik parçanın bağlantı noktalarına yalıtım yapıldı. Şuan ses yok gibi.
Umarım aynı sorunu tekrar yaşamam. Ayrıca aracın kitapçığında beton asfalt dışında kullanılırsa garanti dışı kalır gibi bir ibareye rastlamamış olmama rağmen böyle bir bilgiye serviste sahip olmak çok sürpriz oldu.
aynı sorun bendede var maalesef 2011 olmasına rağmen demek hala çözememişler 1000km bakımında söyledim yalıtımı yaptık tamam dediler.daha bayiden çıkmadan ses gene gelmeye başladı içim olduğundan geri dönmedim haftaya tatil dönüşü tekrar uğrucam çok can sıkıcı göstergelerin üzerindeki düğmelerden geliyor.yukarı kaldırınca kesiliyor bakalım napıcaklar.
TOPRAĞIMIZIN ÜZERİNDE ŞEREFSİZ YAŞAMAKTANSA,TOPRAĞIN ALTINDA YATMAYI ŞEREF SAYARIZ....