Gönderen Konu: avensis rolanti  (Okunma sayısı 1458 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
avensis rolanti
« : Eylül 13, 2010, 13:48:41 »
Merhaba arkadaşlar avensisimi daha öncede farklı bir konuda belirtmiştim yeni aldım 2006 1.6 elegant

Aracım rolantide iken km ibresi 10 km nin bazen bir diş altında bazen iki diş altında duruyor bu durum normalmi sizin avensislerinizde bu durum nedir

birde radyo da herhangi bir frekans açıyorum yaklaşık 30 saniye sonra fm sek 1 diye bir yazı çıkıyor ve başka bir frekansa atıyor bu durum frekanslar arası gezerken de her frekans arası bu yazı çıkıyor.

yardımcı olabilirseniz memnun olurum

Toyota Club Türkiye

avensis rolanti
« : Eylül 13, 2010, 13:48:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: avensis rolanti
« Yanıtla #1 : Eylül 13, 2010, 14:40:23 »
maşşalllah, maşşallllaaaah
arkadaş bayılıyorum şu makinenin içine açık renk döşeme ile arabanın içi sanki iki kat daha büyük.
kardeşim allah kaza bela vermesin. çok niyetlendim kısmet olmadı allah banada nasip etsin ne diyeyim. :-[
rölantinin sabitlenmesi hususunda bende konunun üstündeyim. benimde otomatik jiklede sorunum var. az kaldı sonuca varmama...
ancak senin izahındaki sorun gibi gelmedi bana   :huh:
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 13, 2010, 15:07:06 »
Merhaba arkadaşlar avensisimi daha öncede farklı bir konuda belirtmiştim yeni aldım 2006 1.6 elegant

Aracım rolantide iken km ibresi 10 km nin bazen bir diş altında bazen iki diş altında duruyor bu durum normalmi sizin avensislerinizde bu durum nedir

birde radyo da herhangi bir frekans açıyorum yaklaşık 30 saniye sonra fm sek 1 diye bir yazı çıkıyor ve başka bir frekansa atıyor bu durum frekanslar arası gezerken de her frekans arası bu yazı çıkıyor.

yardımcı olabilirseniz memnun olurum

rölantiyi oynamayın abicim bırakın kalsın titresin etsin sonuçta otomatik takılıyor kafasına göre. Radyoda mode düğmesine basın karşınıza TA TP gibi yazılar gelicek onların hepsini kapatın ozaman otomatik aramada olmaz rahatlarasınız ;)
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 13, 2010, 15:30:23 »
Teşekkür ederim Selçuk bey bende öyle içi bej dışı siyah olanının hastasıydım sonunda aldım şükürler olsun :) bazen sanki çok ufak çok dikkat edilince hissedilicek bir titreme oluyor gibi sanki,ama ondada tam emin değilim

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim ama daha detaylı cevap bekliyoruym avensisi olan arkadaşlardan

zaten araç ilk çalıştığında jikle devreye giriyor jikle devreden çıktıktan sonra km ibresi tam olarak nerede duruyor rolantide iken

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Eylül 13, 2010, 15:31:33 »
Teşekkür ederim Selçuk bey bende öyle içi bej dışı siyah olanının hastasıydım sonunda aldım şükürler olsun :) bazen sanki çok ufak çok dikkat edilince hissedilicek bir titreme oluyor gibi sanki,ama ondada tam emin değilim

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim ama daha detaylı cevap bekliyoruym avensisi olan arkadaşlardan

Motorlar aynı teknoloji abi hiç bir farkı yok ama radyoda dediklerimi yapmalısın çünkü TA ve TP otomatik armaayla ilgili
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 13, 2010, 15:51:00 »
bendede 2001 corolla makyajlı kasa vardı, eğer yanlış bilmiyorsam corolladaki 1.6 motor ile avensisteki 1.6 motor arasında yazılımsal olarak yükseltmeler mevcut avensis motorunda ama mekanik aynıdır tabi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Eylül 13, 2010, 16:01:10 »
bendede 2001 corolla makyajlı kasa vardı, eğer yanlış bilmiyorsam corolladaki 1.6 motor ile avensisteki 1.6 motor arasında yazılımsal olarak yükseltmeler mevcut avensis motorunda ama mekanik aynıdır tabi

avensis 1.6la tıpa tıp aynı diye biliyorum belki tork değerlerine ulaşma devirleri farklıdır ama teknoloji aynı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 14, 2010, 23:04:13 »
bana corolla 1.6 ile avensis 1.6 motor arasındaki bu yazılım farkı servis tarafından söylenmişti bilemiyorum artık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB-
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 16, 2010, 00:45:56 »
 Motor numaraları aynı fakat comfort modeli ile de değişik bizim elegant modellerinin motoru yanıltmasın sizi.yan yana getirip inceleme şansınız olursa bakın. comforlar uzun yolda 850-900 km yapar elegantlar 1050-1100 km yapar.bu benzinde tabiki.fark var mı var.yan yana getirin bakın derim.farkı göreceksiniz.comfort moturunda manuel gaz verebilirsiz elegant ta veremezsiniz.yok.fark var mı var.
A AURİS Çıkarım seninle her yola

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 16, 2010, 02:24:03 »
şehir içi 550 km yaptım o kadarda sakin ve vites değişimlerini 2.500 devirde yapmama rağmen aracım 28000 km de normalmi bu yakıt ve bu süre içinde hep iki kişi bindi arabaya birde ışık yandıktan sonra kaç km daha yaoıyor araç yol bilgisayarı yanıltıyor sanırım.

Birde manuel gaz dediniz otomatiği nedir manueli nedir açıklayabilirseniz yeni bir şey öğrenmiş olurum.

Şimdiden teşekkürler Murat bey