Merhabalar, bugün Bostancı Sahil Yolu'nda giderken (yaklaşık hız 80 km/sa) sola dönüşü kaçırmamak için acele ile vitesi tam 3 ' e alıyordum (fren ile hızı 60'a düşürdüm, kompressör freni için 3'e aldım), arkadaşım bir ilerden döneceğimi söyleyene kadar ben de boşa alıp tekrar 4 ' e alıcaktım, lakin tam debriyajda (eminim çok iyi hatırlıyorum tam bastığımı) dişliler "cırrt" sesi çıkararak sürttü, tekrar aynı işlemi gerçekleştirdim gene yaptı, o anda dedim acaba geri vitese mi geçiyor diye, fakat imkan yok, çünkü boşun bir arkası 4'e gider her manuel arabada, gene tekrarlarsa dişli kıracağım endişesi yaşıyorum şu sıralar, inanın ki insanın içi gidiyor o sesi duyarken

acaba sizce niçin olmuştur, ya da bu durumu yaşayan var mı? Araç; Auris 1.6 Elegant 5 ileri düz vites (geri vites mandalsız, direkt en arka sağa geçmeli), şimdiden teşekkürler..
Bir sebepten ötürü debriyaj ayıramamış olabilir mi acaba?
Sanırım, şimdiye kadar sürdüğüm hiçbir araçta bunu yaşamadım, arada boştan direkt diğer viteslere geçiş yapıyorum ama bu seferki neden yaptı anlayamadım, o anda 3 ' e rahatlıkla geçti sonradan debriyadan hiç çekmeden mesela...
bende de benzer bir sorun vardı geri vitese geçerken, bazen zor geçiyor bazen çırrt sesi geliyor du debriyaj setini ve şanzıman yağını değiştirdim sıkıntı kalmadı, ileri viteslerde eskisinde daha yumuşak geçiyor.
bende de benzer bir sorun vardı geri vitese geçerken, bazen zor geçiyor bazen çırrt sesi geliyor du debriyaj setini ve şanzıman yağını değiştirdim sıkıntı kalmadı, ileri viteslerde eskisinde daha yumuşak geçiyor.
yasin,
senin arabada geri viteste zorlanma kronik kardeşim...
geri vitese takmak istediğinde zorlanma varsa hiç ses çıkarmasına mahal vermeden debiyajı bırak bas yap bişeycik olmaz. kaçtane efsane kasaya bindiysem var bu sorun.

fatih,
izahına göre sorun olduğu aleni ama nacizane tavsiyem 4. vitesi kaldırabilecek hızlarda aracın vitesini boşa alma..
sevgiler
fatih,
izahına göre sorun olduğu aleni ama nacizane tavsiyem 4. vitesi kaldırabilecek hızlarda aracın vitesini boşa alma..
sevgiler
Teşekkürler Selçuk Bey, araç hareket halinde iken (özellikle eğim inişlerde) boş vitese almaya ben de çok karşıyımdır, aracın tüm kinetik enerjisini frenlere yüklemek gereksiz bir eylem, bir anda kararsızlık sonucu yapmış oldum gerçi, ama bundan sonra kesinlikle engel olmaya çalışacağım bu duruma...
genede cırrttlarsa sat gitsin takma kafana
selçuk arkadasımız dogru demiş bu kronik bi sorun tasalanmaya gerek yok bn o dedigin sesi belki 50 defa duydum

toyota saglam araba bişey olmaz
Merhabalar, bugün Bostancı Sahil Yolu'nda giderken (yaklaşık hız 80 km/sa) sola dönüşü kaçırmamak için acele ile vitesi tam 3 ' e alıyordum (fren ile hızı 60'a düşürdüm, kompressör freni için 3'e aldım), arkadaşım bir ilerden döneceğimi söyleyene kadar ben de boşa alıp tekrar 4 ' e alıcaktım, lakin tam debriyajda (eminim çok iyi hatırlıyorum tam bastığımı) dişliler "cırrt" sesi çıkararak sürttü, tekrar aynı işlemi gerçekleştirdim gene yaptı, o anda dedim acaba geri vitese mi geçiyor diye, fakat imkan yok, çünkü boşun bir arkası 4'e gider her manuel arabada, gene tekrarlarsa dişli kıracağım endişesi yaşıyorum şu sıralar, inanın ki insanın içi gidiyor o sesi duyarken
acaba sizce niçin olmuştur, ya da bu durumu yaşayan var mı? Araç; Auris 1.6 Elegant 5 ileri düz vites (geri vites mandalsız, direkt en arka sağa geçmeli), şimdiden teşekkürler..
boştan 4 e alırken sıyırma sesi kardeş araban auris 4.vites dişlisinde bir problem olma olasılığı çok yüksek sekromeçle beraber değişicek ortalama 300-350 lira civarında tutar fakat araban garantide ise garantiden değiştirirler tek kuruş ödemeden saygılar...