0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bende de benzer bir sorun vardı geri vitese geçerken, bazen zor geçiyor bazen çırrt sesi geliyor du debriyaj setini ve şanzıman yağını değiştirdim sıkıntı kalmadı, ileri viteslerde eskisinde daha yumuşak geçiyor.
fatih,izahına göre sorun olduğu aleni ama nacizane tavsiyem 4. vitesi kaldırabilecek hızlarda aracın vitesini boşa alma..sevgiler
Merhabalar, bugün Bostancı Sahil Yolu'nda giderken (yaklaşık hız 80 km/sa) sola dönüşü kaçırmamak için acele ile vitesi tam 3 ' e alıyordum (fren ile hızı 60'a düşürdüm, kompressör freni için 3'e aldım), arkadaşım bir ilerden döneceğimi söyleyene kadar ben de boşa alıp tekrar 4 ' e alıcaktım, lakin tam debriyajda (eminim çok iyi hatırlıyorum tam bastığımı) dişliler "cırrt" sesi çıkararak sürttü, tekrar aynı işlemi gerçekleştirdim gene yaptı, o anda dedim acaba geri vitese mi geçiyor diye, fakat imkan yok, çünkü boşun bir arkası 4'e gider her manuel arabada, gene tekrarlarsa dişli kıracağım endişesi yaşıyorum şu sıralar, inanın ki insanın içi gidiyor o sesi duyarken acaba sizce niçin olmuştur, ya da bu durumu yaşayan var mı? Araç; Auris 1.6 Elegant 5 ileri düz vites (geri vites mandalsız, direkt en arka sağa geçmeli), şimdiden teşekkürler..