Gönderen Konu: Corolla verso için eski ve yeni kasayı masaya yatırmaya ne dersiniz  (Okunma sayısı 4433 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
Merhaba arkadaşlar

Verso almaya karar verdim ancak özellikle yeni ve eski kasayı kullanan arkadaşların deneyimlerine ihtiyacım var
alacağım aracı maksimum 3 yıl kullanacağım belki daha az süre yeni kasamı almalıyım eski mi .  eski olursa 2004 model mi 2009 mu olmalı
asagıdaki soruların cevapları için tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim

1-Eski kasa-yeni kasa teknik verilerinin kıyaslama tablosu bulamadım . (yönlendirme bekliyorum)
2- verso 2004 -2009 modele kasa aynı kasa kullanıldı makyajlansa da. bu modeller arasında araçlarda herhangi bir değişiklik oldu mu , (2004 veya 2009 kasa almanın avantajı dezavantajı teknik acıdan değerlendirme yoruma ihtiyacım var)
3- eski kasa ile yeni kasa arasında yakıtta gerçek farklılıkvar mı ( esk kasa - yeni kasa beygir artışı ve motor revizyonu farkı veya kullanım rahatlığı farkı göstergelerin yerinin değişikliğinin kullanıma etkisi. müzik sistemi vb. konular için yorumlar
4-bazı eski kasa ilanlarında dikkatimi çeken araç 40.000 km olmamış debryaj ve fren baskı balata değişimi yapılması ( değişim bu km de normal olmamalı . kullanıcı arkadaşlar kaç binde değiştirdiler merak ediyorum )

kullaıcı arkadaşların yorumları alacağım verso konusunda kararıma ciddi katkısı olacak .
Çıkarım senle her yola Toyota

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Site yöneticisi moderetör arkadaşlar bu konu daha önce işlendi mi?
Yeni üyeyim 3-4 gündür önceki sohbetleri okuma fırsatım oldu ancak sanırım Corolla Versoyunun hem eski hem yeni kasasını kullanan arkadaşların yoğun görüşlerinin bulunduğu bir sohbey görmedim gözümden kaçmış olabilir.
Bu konuda sizlerden ve verso kullanan arkadaşlardan yönlendirme bekliyorum. saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.pasabaharat.com
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
Hoş geldiniz serdar bey. 2005 comfort Verso kullanıcısıyım ve aracımdam oldukca memnunum.
Şimdi sizin sorunuzalarınıza bildiğim kadarıyla cevaplama çalışayım madde madde olarak.
1-2004 2009 Modeller arasında bildiğim kadarıyla teknik olarak herhanği bir değişiklik olmadı motor aynı .
2-2004 2009 arası Modellerde sanırım 2008 Modellerde başladı makyajlanmaya Ön tampon Farlar ve panjur değişti. Elegance ve Comfort Modelleri varken 2008 Modellerde bunlara ilave olarak confort extra diye bir seri  çıkartılar 2008 Modellerin comfort serileri 5 koltukludur confort extraların teyp ve klima görünüş ve tuşları yenilenmiş.
3-2004 2009 Eski Yeni yakılları hep aynı,sadece Comfort serisi 5 koltuklu. Comfort extra 7 kultuklu,rodyo,klima ve görünüş daha farklı (elegance)ye benziyor.Elegance zaten tam dolu modeli.
4-Frenler 40 bin km'den daha önce değişmesi bence normal ama debryaj değişmesi bu km'lerde bence çok erken benim Versom 72 bin'de hala debryaj ve baskısında hiç bir sorun yoktur.Bu bilğiler inşallah faydalı olabilmiştir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Şahin bey teşekkür ederim değerli yorumlarınız için
Anlattıklarınızdan aracın temizliğine göre  veya fiyatındaki avantaja göre 2004 ile 2009 arasında hangisini alırsanız alın diyorsunuz.  Teknik olarak farkın olmadığını anlıyorum bu halde.
Farklı bir sitede eski kasa versosunu satıp yeni kasa alan arkadaş eski-yeni arasında çok fark var demişti. Belki yeni bir heves olabilir diye düşündüm ama
iki kasayı da kullanan arkadaşlardan da yorum bekliyorum özellikle motor ve yakıt performansını ölçebildiler mi ?
beygir gücünde ciddi bir artış var. teknik verilerdeki yeni kasadaki yakıt ekonomisi gerçeği yansıtabiliyormu acaba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.pasabaharat.com
Serdar bey öncelikle verso düşünüyorsanız Elagance modelini düşünün donanın olarak comfort modelinden çok farklı diğer tetnik verileri aynı yakıt beygir hep aynı,fakat yeni kasa yani 2010 Versolar bir öncekinden çok farklı mesala bizimkiler 110 beygir 2010 yeni versolar 132 beygir donanım olarakta çok farklılar kasa biraz daha büyük. bence tek olumsuz yanı benim kendi fikrim ğösterge tablosunun konsolun tam orta kısmında duruyor olması direksiyon simitinin önü boş ve en önemlisi hala bu modellerde dizel seçeneği,otamatik vites seçeneğinin olması kötü .Toyotaya yakışmıyor! bu segmente bir çok markanın dizel versiyonu varken Versoda hala yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Eski kasa elegance ile yeni kasa elegance versolar  arasında donanım farkı bariz olarak nedir? ben araçların ikisinin de iç hacimlerini  incelededim ama iç hacimde sanırım genişlikte fazla fark yok gibi. . Yeni kasalaraın arkadan görünüşü bariz olarak güzel gözüküyor bence. Ancak önden çok hoş gelmedi bana .Göstergeler açıırndan size katılıyorum ortada sanki yola olan dikkatim dağılacakmış gibi geliyor. belki kendi arabalarımızdaki alışkanlıklarımızdandır. işte gelelim yakıt konsuna Japonlar benzili motoru tercih ediyorlar Bakın honda ve mitsubishinin binekleri de benzinli
ben dizel araçları fazla sevmiyorum özellikle sehir içinde atak olmuyor motorları + fazla km yapmadığınız dürece Dizele peşin peşin fazla para ödüyorsunuz . eee nerede kaldı tasaruf. Birde benzinli araçlar daha sessiz ve konforlu oluyor. otomatik vitesler de oyuncak araba gibi geliyor bana alışmışım vitese.
132 beygir benzinli motor gayet ideal 1,6 motor için için
ancak eski ve yeni kasadaki yakıt sarfiyatını ölçebilen oldumu acaba bir de 110 -132 beygir arasında motorun torkunu küçük viteslerde nasıl hissetiiler acaba . Uzun yolda büyük viteslerde mutlaka güç ve  performans 110 beygere göre hissedilir ancak  yerni kasa ile eski kasanın küçük vites ) şehir içi performansları nasıl .
Eski kasadanyeni kasaya terfi eden kaç versocu var bu sitede merak ettim. onları bulup buraya çağırmamız lazım biraz da konuşturmamız lazım Şahin bey sizden ricam bilgdiklerinizi davet ederseniz süper olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.pasabaharat.com
Var var sitede yeni Verso kullanan arakadaşlar var.Onlar yeni kasa versonun yakıt değerlerini daha iyi biliyorlar yardımcı olurlar inşallah.110-132 beygir arasındaki motorun torku ve gücü ciddi bir şekilde fark edilecektir sonuçta %20 yani 22 beygir fark ediyor.