Gönderen Konu: 2008 model yarisimin bitmeyen sorunları....  (Okunma sayısı 1962 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
2008 model yarisimin bitmeyen sorunları....
« : Eylül 09, 2010, 03:44:18 »
 Aracım 1.3 motor 86 HB 2008 Toyota yaris.

İlk sorun direksiyondan gelen anlamsız tıkırtılar araç dururken direksiyonu sağa sola çevirdiğimde kıtır kıtır sesler gelmeye başladı aracımı servise götürdüm test sürüşüne çıkıldı evet böyle bir ses var fakat nerden geldiğine bakmamız gerekiyor dendi ve sonuç olarak aracın direksiyon kolonunu değiştirmeye karar verildi direksiyon kolonu değişti ses kesildi.Aracı servisten aldıktan tam bir hafta sonra aynı ses tekrar gelmeye başladı.Tekrar servise gittim direksiyon kolonu 2. sefer değiştirildi ses kesildi.
 ikinci sorun aracın direksiyonunu tam tur sağ veya tam tur sola döndürdüğümüz zaman bir uğultu geliyordu.Tekrar servisin yolunu tuttum bu seferde ses olduğunu fakat nereden geldiğini araştırmamız gerekli denildi sonuç olarak sesin amortisör kulelerinden geldiğini ve amortisör kulelerini yağlayarak sorunun çözüldüğü söylendi ses kesildi.Bir süre sonra tekrar başladı.
 üçüncü sorun seyir halinde giderken frene bastım fakat  fren taş gibi duruyor ve aşağıya inmiyordu 30 km hızla gidiyordum el freni yardımıyla durdum fren halen taş gibi duruyordu aracı stop ettim tekrar çalıştırdım fren aşağıya indi fakat abs arıza ışığı yandı servise gittim aracı incelemeye aldılar başıma gelenleri anlattım ölebilirdim dedim pek oralı olmadılar netice olarak aracın arka abs sensörlerini değiştirmeye karar verdiler değiştirdiler aracı teslim ettiler.Teslim aldıktan tam bir hafta sonra aracın abs arıza ışığı tekrar yandı tekrar servise gittim tekrar bir incelemeye aldılar bu sefer aracın beynini değiştirip teslim ettiler.sorun çözüldü.
 dördüncü sorun aracın kapı içlerinden siyah yapışkan bir madde devamlı özellikle sıcaklarda aracın marşpiyeline yapışıp durmakta.

Teşekkürler iyi forumlar...   

Toyota Club Türkiye

2008 model yarisimin bitmeyen sorunları....
« : Eylül 09, 2010, 03:44:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB-
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: 2008 model yarisimin bitmeyen sorunları....
« Yanıtla #1 : Eylül 19, 2010, 11:55:15 »
 Öncelikle geçmiş olsun.kötü bir tecrübe.aracınızı başka bir servise gösterin derim.
A AURİS Çıkarım seninle her yola

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 19, 2010, 12:06:33 »
 Bence de sorun serviste. Kesinlikle başka bir servise aracınızı inceletmelisiniz...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 19, 2010, 12:13:19 »
Öncelikle geçmiş olsun.kötü bir tecrübe.aracınızı başka bir servise gösterin derim.
Bence de sorun serviste. Kesinlikle başka bir servise aracınızı inceletmelisiniz...

Efe seninde başına gelmeyen kalmamış bende de yaris var 2006 ama allah şükür hiç böyle problemleri olmuyor.Bende başka bir servise göster derim.
HONDA CİVİC EXECUTİVE PLUS 182HP

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 19, 2010, 13:08:22 »
Geçmiş olsun, artık arabalarda elektronik özellikler arttıkça bu tür problemler marka farketmeksizin çoğalıyor malesef :( Aracınızın marşbiyeline damlayan o siyah şey, izolasyon macunundan başka birşey değil. Sanırım aracınızın kapı döşemeleri sökülüp takılmış ve takılırken ses ve toz izolasyonu için kapının metal kısmına yapıştırılan muşamba yerine düzgün takılmamış. Dolayısıyla sıcaklarda aradan o macun sızıyor ;) Camlarınıza film yaptırdıysanız bu tamamen oradaki işi yapanların hatası...