Gönderen Konu: US FM standartlı CD radyonu euro standartına geçirmeye yardım edin  (Okunma sayısı 2372 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: A+
Selamlar!  :)
Sizin klube Azerbaycandan üye oldum. Arabam Camry V30, 2005. CD radio TOYOTA 16860, (86120-AA160). Fujitsu Ten 122000-6350A101.

Radio US FM standartlı olaraq 200 KHz adımı ile değişir. Euro FM standartı olaraq 50 KHz adıma geçmek için ne yapmalıyam?

Rus forumlarından bele bir şey dediler:
- sönülü halde 1 ve 6 düymelerini (button) aynı zamanda tıklayaraq DİCS düymesini sikmak lazim.
- "^" ve "v" düymeleri ile menüde standartı değişmek.

Amma, "^" ve "v" düymeleri ile menüde P190, 600d (ve ya Good) ve n078 kodu çııkır ve değişilmir. :(

Lütfen bilenler yardımçı olsunlar!
Toyota Camry V30, 2005, gümüşü ceyran, otomat, benzin

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
hoş geldiniz vugar bey :) ilk tanışma bölümünde kendinizi tanıtsaydınız daha güzel olurdu ..

Konu ile ilgili bilgim yok olan arkadaşlar yardımcı olacaklardır

Kimlik bilgilerinizi tamamlayınız lütfen :)
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Oooovv. Azerbaycan demek. Ben Iğdırlıyım. Hemşehri sayılırız :D.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Camry veya Fujitsu servis kitabı lazım, Toyota servisinde çalışan birini bulmanız lazım bence :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
hoş geldiniz Vugar Bey. Azerbaycan'dan bir kardeşimizi aramızda görmek çok güzel. Mehmet arkadaşımızın da belirttiği üzere sizi biraz tanıyabilirsek çok daha memnun oluruz.

Sorunuza gelecek olursak, İngilizce bilmediğinizi varsayarak yabancı forumlarda biraz araştırma yaptım. Gördüğüm kadarıyla bu sorunu yaşayan tek kişi siz değilsiniz :) Bu arada sayenizde Amerikalılar'ın bir cinsliğini daha öğrenmiş oldum :) Gezdiğim forumlarda yazılanlardan anladığım radyonun ayarlarıyla oynayarak bu sorunu çözmek pek mümkün değil. Bunun için radyo-cd çalar'ın yazılımı değiştirmek gerekiyor ki, bu pek kolay bir şey değildir sanırım. Fakat sorunun çözümü için pratik bir yol bulunmuş. Antenden gelen sinyalı modifiye ederek radyonun algılayabileceği frekansa indiren bir cihaz gerekiyor. Aşağıdaki bağlantıda bu cihazın montajının nasıl yapılabileceğini görebilirsiniz:

http://www.toyotanavi.hu/radio_.html
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi

:D Abi bi konuda da rahat dur yahu  :P

hoş geldiniz Vugar Bey. Azerbaycan'dan bir kardeşimizi aramızda görmek çok güzel. Mehmet arkadaşımızın da belirttiği üzere sizi biraz tanıyabilirsek çok daha memnun oluruz.

Sorunuza gelecek olursak, İngilizce bilmediğinizi varsayarak yabancı forumlarda biraz araştırma yaptım. Gördüğüm kadarıyla bu sorunu yaşayan tek kişi siz değilsiniz :) Bu arada sayenizde Amerikalılar'ın bir cinsliğini daha öğrenmiş oldum :) Gezdiğim forumlarda yazılanlardan anladığım radyonun ayarlarıyla oynayarak bu sorunu çözmek pek mümkün değil. Bunun için radyo-cd çalar'ın yazılımı değiştirmek gerekiyor ki, bu pek kolay bir şey değildir sanırım. Fakat sorunun çözümü için pratik bir yol bulunmuş. Antenden gelen sinyalı modifiye ederek radyonun algılayabileceği frekansa indiren bir cihaz gerekiyor. Aşağıdaki bağlantıda bu cihazın montajının nasıl yapılabileceğini görebilirsiniz:

Güzel bir paylaşım Yardım :) Maşallah
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi

:D Abi bi konuda da rahat dur yahu :P

Güzel bir paylaşım Yardım :) Maşallah
Anlaşıldı Tamam :)
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Hepinize çoklu teşekkürlür bildirirem. Sizin gönderdiyiniz linki okuyacağım.

Tanışlık bölümünde de menim haqqımda bilgi bula bilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **

Hemşehrilerime selam!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **

Linki okudum. Amma karıma gelmedi. O konvertoru tapmaq (bulmaq) ne qadar asan iş olacaq, bilmirem. Ebay-da olarmı, maraqlıdır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Rahat dayana bilmədim, Fujitsu Ten-in ABD ofisinə məktub yazdım. Bu da məktuba cavab:

Hello Vugar Haqverdiyev,

We are happy to hear that you enjoy our product.

We are sorry to inform you that the model 16860's frequency can not be changed.

Thank You For Contacting Fujitsu-Ten Customer Service U.selamın aleyküm

Fujitsu-Ten Corp.Of America
19600 South Vermont Ave.
Torrance,CA 90502

Hours of Operation: Mon-Fri 7am-5pm
Phone: 1.800.237.5413
Fax: 1.800.438.5410
Outside of U.S.A: 310.327.2151
Email:ftenservice@lao.ten.fujitsu.com

Bununla da US standartlı radionu Euro-ya keçirmək mümkün olmayacaq.  :(