0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
"wuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu dıdıdıdııdıdıdıııdıdıdıı çuuuuuufffffff"
Motor ömrünü kısaltsa ne olur ya.. 300.000 değilde 250.000 gitsin.. En kötü 100.000 km sonra satarsınız zaten Onun sesi yeter.. Ses veriyorum.."wuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu dıdıdıdııdıdıdıııdıdıdıı çuuuuuufffffff"
ya 100bin ide göremezse:) dıdıdı yaparken küt ardındanda tangur tungur sesler gelirse kötü:) Dizelde yüksek devir daha sakat bildiğim kadarıyla:) Felaket tellalı gibiyim ama:)
Dizel araçta kesici sesi nasıl ki ya bak merak ettim. Benzinlidekiyle aynı mı? Dizelin en sevmediğim yönü gaza fazla yüklenince kara duman atıyo ya o olay kötü. Ben yüksek devir yapınca acıyorum arabaya ya, heleki 2010 model falan olsa çok düzgün giderdim heralde:) 95 corollada bile mümkün oldukça yüksek devir yapmam, ama kaşınan oluncada kaşımadan bırakmam:) Aracı seviyorum 10 senedir bizde ve hala zevkle kullandığım araç. Yaşından dolayı motoru falan yorgundur tangur tungur yapar diye korkuyorum, gerçi hiç görmedim yaptıran ama:)
Her dizel araç, kara duman atar, belki normal kullanmada atmasa bile gaza fazla yüklenmede veya yüksek devirde mutlaka atar. Hatta çoğu 0 km araçta bile gördüm. Zaten 5500,6000 devirde asılı kalması kesiciden dolayıda. Ama dıdıdıdı yapmıyo yani:)
bnm dizelle işim olmazki dizel arabanın motoruna modifiye yapmak turbo taktırmak saçma daha açık hava filitresi bile takılmıyo her zaman benzinli
Yok yok sen yeni tip dizel araç kullanmamışın,binmemişin,görmemişin .
dizelde kesici mi olurmuş?bov motor ömrünü kısaltmaz motorla alakası bile yok.turbonun ömrünü uzatır.biraz araştırırsanız arabanızı ne yapıp yapmamanız gerektiğini anlicaksınız...takın bov yapılması en gerekli işlem 2 gün sonra arabam alt devirlerde öldü gitmiyor ne oldu ateşimi çıktı noldu demeden söliyim o çuf çuf tren sesi yüzündendizel neden modlanmasın ki çok fena sonuçlar alan var dizeldenduman meselesi duman atar neden atmasın....arkadaşım sıfır dizel aldı drek çipledi tapagazda duman atıyor stocktada atar....dizeller neden çok yakar üst devirde?turbo full boost yaparda ondanalt devirde vakumda gidersin o zaman daha az mazot pompalanır daha az hava motora girdiği içinfazla devirli kullanın kimse karışmıyor ama elbet sıkıntı yapar...dizelin özelliği az devir çevirmesi zaten madem devir dönceksin git vtec al atmosferik yükle 11bin dön dizeli dizel gibi kullanmakta fayda var....kendi arabana eziyet etmek sana kalırhadi hepsini geçtim 3.06 eurodizel litresi neden sürekli gazlıyım ki?size beleş mi ama eski bi dizel alsam içine kullanılmış yağ koyar sabaha kadar gezerim o beleş işte