Gönderen Konu: Koltuk Kumaşı Tamiri  (Okunma sayısı 31730 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Koltuk Kumaşı Tamiri
« : Ağustos 25, 2007, 21:17:56 »
Geçen sene arabamı aldığımda sürücü koltuğunda bel hizasında ufak bir yırtık vardı. zamanla bu yırtık büyüdü şu anda neredeyse 2x5 cm boyutlarına ulaştı.Servise orijinal kadife kumaşın fiyatını sordum net rakam vermediler ama değmez 1000 ytlden fazla dediler.Bunun dikkat çekmeyecek şekilde tamiri mümkün mü?
2001 Avensis D4 150 HP

Toyota Club Türkiye

Koltuk Kumaşı Tamiri
« : Ağustos 25, 2007, 21:17:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Koltuk Kumaşı Tamiri
« Yanıtla #1 : Ağustos 25, 2007, 22:27:59 »
Hiç bir çare bulamazsanız, benimkisi bir fikir, ama bunun benzeri bir durum bende yaşamıştım. Bundan önceki arabamda arka koltuğumda bir türlü çıkartamadığım bir leke vardı. Renk renk kumaş parçalarından kalpler kesip kenarlarına biritler atarak arka koltuk sırtlığını bu şekilde kamufle etmiştim. Çok değişik ve orjinal bir görüntü olmuştu. Sizde kullanmadığınız eski bir kot pantolonu veya evde bulunan renkli veya tek renkte kumaşları değerlendirebilirsiniz.(döşemeye uygun bir ton açık veya koyu kumaşta olabilir) Kumaşları kare veya üçgen gibi veya kalp şeklinde kapatmak istediğiniz bölümün biraz büyüğü şekiller kesip kumaş tutkalı ile yapıştırabilirsiniz. Böylece modern bir görüntü elde edebilirsiniz. Dediğim gibi hiç bir çare bulamazsanız bu öneriyi değerlendirin derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Koltuk Kumaşı Tamiri
« Yanıtla #2 : Ağustos 29, 2007, 14:52:52 »
Yasemin'den süper bir öneri tam hanımlara özel. Gerçekten yaratıcı bir fikir.
Benim de bir önerim olacak, döşeme tamiri çok mükemmel bir şekilde yapılabiliyor. Hatta kullanılan ipteki boyalar bile döşemenin eskimesine uydurulabiliyor, bunu çok iyi yapan firmalar var, auto king örnek gösterilebilir (umarım reklam sayılmaz-google döşeme tamiri diye arayınca çıkıyor).
Toyota Corolla 2001 1.6 terra  AC SPC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Koltuk Kumaşı Tamiri
« Yanıtla #3 : Ağustos 30, 2007, 19:16:08 »
Yasemin Hanım, Behlül Bey ,
İlgi ve tavsiyelerinize çok teşekkür ederim.
2001 Avensis D4 150 HP

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
Koltuk Kumaşı Tamiri
« Yanıtla #4 : Ağustos 31, 2007, 19:33:08 »
En basta 'ORIJINAL' i dogru yazdiginizdan dolayi sizi tebrik ediyorum.Sorununuza gelince de kilif taktirabilirsiniz.Yirtik daha buyumesin diye bir yontem bulun ve kilifla rahat rahat aracinizi kullanin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Koltuk Kumaşı Tamiri
« Yanıtla #5 : Eylül 03, 2007, 14:46:42 »
Alıntı yapılan: Cengiz Genc
Yasemin Hanım, Behlül Bey ,
İlgi ve tavsiyelerinize çok teşekkür ederim.
[/quote]
Rica ederim Cengiz Bey ne demek   Sorununuza yardımcı olabilecek, bir fikir verebildiysem ne mutlu bana!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Koltuk Kumaşı Tamiri
« Yanıtla #6 : Eylül 03, 2007, 17:24:06 »
Ek olarak ufak yırtıklar ve sigara yanıkları tamir edilebiliyor, bildiğim kadarıyla hatta bazı kasko şirketlerinin teminatlarında da var Oto King'ten bu şekilde de faydalanılabiliyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
Koltuk Kumaşı Tamiri
« Yanıtla #7 : Eylül 03, 2007, 17:35:33 »
aracınız kaskolu ise otoking ücretsiz tamirini yapıyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Koltuk Kumaşı Tamiri
« Yanıtla #8 : Eylül 05, 2007, 08:28:24 »
Eğer boluda isen kuru temizlemeci var Recep usta diye cm başına kmaş ise orayı aynı şekilde işliyorlar
Tabi kılıfı kendin söküp teslip ediyorsun
2003 COROLLA 1.6 vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
Koltuk Kumaşı Tamiri
« Yanıtla #9 : Eylül 15, 2007, 00:44:02 »
bak eger istanbuldaysan sana biyer söliyim git yaptır benim söför koltugu sol kösesi yırtılmıstı komple degistiler 40 ytl ye hallettim sefaköy sanayiii sitesinde sor dösemeci ali diye herkez gösterir