Gönderen Konu: Optitron Göstergede Çıkıp Sönen Servis İkazı  (Okunma sayısı 3853 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Optitron Göstergede Çıkıp Sönen Servis İkazı
« : Eylül 07, 2010, 15:11:22 »
Merhabalar

2010 haziran ayında aldığım makyajlı dizel elegant Toyota Corollam var. Şu an 5600km'de.

daha önceleri anahtarı takıp çevirdiğimde sağdaki km göstergesinin içinde [vsc ok ]yanıyor sonra sönüyordu. Son zamanlarda ise aynı durumda     
             VSC
   (takım anahtarı işareti)
              ok

yazıyor ve sonra sönüyor

Aynı durum marşa bastıktan sonra da tekrarlanıyor ve bir daha hiç çıkmıyor. Burada bahsettiğim anahtar işareti sanırım servis gerektiği anlamına geliyor.

Bu durumla karşılaşan ya da ne ile ilgili olabileceğini bilen arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Teşekkürler
Toyota Corolla D 4D Elegant

Toyota Club Türkiye

Optitron Göstergede Çıkıp Sönen Servis İkazı
« : Eylül 07, 2010, 15:11:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
Ynt: Optitron Göstergede Çıkıp Sönen Servis İkazı
« Yanıtla #1 : Eylül 07, 2010, 15:55:36 »
davut bey benim aracımda VSC yok ama... ben de buna benzer bi olay görmüştüm aracımda. o da şöyle oldu. bosch car service'te arabama carbon clean yapılırken o anahtar çıkmıştı. carbon clean yapılırken yakıt tankından gelen mazot kesiliyor sonra carbon clean makinası bağlanıyor araca. o zaman da araba çalışıtırılıyor yarım saat kadar falan. o zaman yanmıştı bir tek o anahtar. sonra aracın kendi yakıt tankı takılınca o ışık söndü. bi daha da yanmadı.

sanırım aracınızı bi servise göstermeniz faydalı olacaktır. umarım yardımcı olabilmişimdir size.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ŞıpTronik
« Yanıtla #2 : Eylül 08, 2010, 00:25:56 »
Bende bu aracı aldığımdan beri bu şekilde oluyor. Bence normal olan da budur. Eğer sorun olsaydı, devamlı yanması gerekirdi diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 08, 2010, 13:44:10 »
Davut bey en sağlıklı bilgiyi yine servisten öğrenebilirsiniz.Şahsi düşüncem Vsc nin ilk başta marşa basmadan araç tüm sistemi kontrol ederken vsc sistemini de kontrol ediyor ve sorun olmadığında sönüyor.Marşa bastığınızda da VSc sisteminin aktif olduğunu bildiriyor ve sönüyor.Sorun oslaydı onun sürekli yanıyor olması gerekirdi.
Bakım için -mesela 206 kullanıyorum onda da km sayacının yanında her 10.000km de bir bakım zamanının geldiğini gösteren anahtar işareti çıkıyor.Bakım yapıldıktan sonra bilgisayara bağlanıp yapıldı gibisinden uyarı sonraki bakıma erteleniyor.

Yanlış hatırlamıyorsam VSC sistemi devre dışı bırakılabiliyordu.Veya ben sorayım devre dışı bırakılabiliyor mu kullanıcı tarafından?
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Eylül 08, 2010, 15:10:07 »
Evet Emre Bey, VSC 'yi devre dışı bırakan bir tuş var. Motor çalışırken tuşa sadece basıp elinizi çekerseniz patinaj yapmayı önleyen TSC sistemini; uzun süre basılı tuttuğunuzda da VSC sistemini devre dışı bırakıyor. Fakat motoru durdurup yeniden çalıştırdığınızdan otomatik olarak bu iki sistem devreye yeniden giriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ŞıpTronik
« Yanıtla #5 : Eylül 08, 2010, 17:08:43 »
Davut Bey, az önce tekrar kontrol ettim. Bende de çalıştırmadan önce anahtar ve OK  işareti çıkıyor ve çalışınca sönüyor. Normal olan budur kanımca

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Eylül 08, 2010, 20:21:57 »
Teşekkür ederim Ali Bey.

Bana nedense daha önce bu anahtar çıkmıyormuş gibi  geldi ve kuruntu yaptım. Sanırım dediğiniz gibi bu normal bir durum.

Tekrar sağolun