Gönderen Konu: Vernik Atma Problemi !  (Okunma sayısı 5317 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 9500
  • Model Yılı: '17
  • 2 kere teşekkür edildi
Vernik Atma Problemi !
« : Eylül 06, 2010, 17:19:23 »
Aracımla ilgili son bir ay içerisinde meydana gelen bir problemden bahsetmek istiyorum,
bu veya buna benzer bir problemi yaşamış ve çözüm bulmuş veya çözüm önerisi olacak arkadaşların da fikir ve tavsiyelerine de açığım. Probleme gelince; arka çamurlukların üst kıvrımları (sağlı - sollu) ile sol ön direkte vernik atıkları oluşmaya başladı, boya olduğu gibi duruyor ama üzerindeki vernik küçük küçük önce balon yapıyor sonra da dşüyor. o kısım mat renge dönüyor, boyacıya gittim arka çamurlukları ve ön direği komple boyamaktan bahsetti, 300 lira gibi de bir maliyet çıkardı.
Bu vernik problemini başka bir şekilde çözme şansımız yok mudur ?
Not: bu vernik atıklarının neden oluşabileceği konusunda da fikri olan var mı ?
ilgili parçalarda darbe yok, araba tüm gün gölgede duruyor (park halinde hiç güneş görmüyor diyebilirim)

Toyota Club Türkiye

Vernik Atma Problemi !
« : Eylül 06, 2010, 17:19:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • always toyota!!!(corolla t-sport)
    • Seyyah Otomotiv
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Vernik Atma Problemi !
« Yanıtla #1 : Eylül 06, 2010, 17:23:53 »
İlk önce geçmiş olsun abicim bu vernik problemini patladıktan sonra çözmek malesef imkansız çözüm basit boya :) olmadan önce ise boya koruma dediğimiz olayla her 6 ayda bir yaptırmak kaydı ile aracnın boyasını güneşin zarar lı ışınlarından koruyabilirsin..300 liraya gelince ankarada isen parça başı 75 liraya ben boyattırabilirim istersen saygılar...
arabamın turbosunu havalandıran rüzgar, gir içeri usul usul beni atmosferikten kurtar....!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 06, 2010, 17:27:54 »
vernik problemi bu yaştaki araçlarda oldukça normal.

Benimkinde de Toyan sütunlara boya değil de, vernik atmıştı 1-2 sene önce. Başka çözümü yok malesef.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Seyyah Otomotiv
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 06, 2010, 17:28:59 »

Benimkinde de Toyan sütunlara boya değil de, vernik atmıştı 1-2 sene önce. Başka çözümü yok malesef.
alper abi toyanda 4 sene çalıştım :) keşke daha önceden tanışsa idik daha farklı fiyatlandırma yaptırırdık arabaya...
arabamın turbosunu havalandıran rüzgar, gir içeri usul usul beni atmosferikten kurtar....!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 9500
  • Model Yılı: '17
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 06, 2010, 17:39:48 »
İlk önce geçmiş olsun abicim bu vernik problemini patladıktan sonra çözmek malesef imkansız çözüm basit boya :) olmadan önce ise boya koruma dediğimiz olayla her 6 ayda bir yaptırmak kaydı ile aracnın boyasını güneşin zarar lı ışınlarından koruyabilirsin..300 liraya gelince ankarada isen parça başı 75 liraya ben boyattırabilirim istersen saygılar...
Teşekkürler Koray hocam, boya koruma hiç aksatmadan 6 ayda bir yaptırıyorum zaten ancak bu kadar eteleyebildik problemi sanırım

Son bir ay içerisinde olması kafama takıldı Alper Hocam, yoksa yaş itibarıyle normal elbette, bende sadece vernik attırmakla kurtarabilirsem sevinirim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 06, 2010, 17:49:08 »
alper abi toyanda 4 sene çalıştım :) keşke daha önceden tanışsa idik daha farklı fiyatlandırma yaptırırdık arabaya...
Sorun değil Koray, zaten 5-6 yılda bir masraf çıkarıyor. Hatta sütunları ücretsiz yaptılar, ön kaput ve bir çamurluğu boyatmak için gelmiştim. Usta ön sütunlar çirkin duruyordu, oraları da yapıverdim demişti :)

Aslında şimdi de arka sutünlardan birine gerekiyor yine :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Seyyah Otomotiv
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 06, 2010, 18:01:09 »
toyanda hasar danışmanı çok yakın arkadaşım var düşünecek olursan hallettirebiliriz amma velakin parça başına nerden baksan 300tl civarında bi para isterler yukarda belittiğim gibi istersen parça başına kaput ve tavan hariç 75 liradan boyattırabiliriz...Adresin renault neziroğlu beklerim :)