Gönderen Konu: TOYOTA Corolla 1.4 D-4D Sol Hatchback  (Okunma sayısı 7829 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '09
  • 82 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
TOYOTA Corolla 1.4 D-4D Sol Hatchback
« : Eylül 06, 2010, 13:20:57 »
Arkadaşlar Corollanın bu serisi vçok hoşuma gidiyor.Bir arkadaşım bu arabadan almak istiyor ve bu konuda bana danıştı bende size sorup arkadaşıma detaylı bilgi vermek istiyorum.

1-Araç 90 beygir turbo dizel motora sahip.Yaklaşık ağırlıkta sanırım 1250 kg.Bu aracın çekiş gücü ve yakıt tüketimi nasıl?
2-Araç hatchback olduğundan normal modellerine göre küçük duruyor.Beni bildiğim toyota marka araçların en büyük özelliği rahat,geniş ve kaliteli iç mekana sahip olmaları.Bu aracın genişlik ve rahatlığı nasıl?Bagajın nispeten küçük olduğunu biliyorum ama mesela bi ford fiesta veya peugeot 307 ye göre bagaj hacmi nasıl yani karşılaştırmalı olarak?
3-Aracın piyasası varmı?Toyota ların genelde böyle bir sorunu yok ama hiç bilmediğimden sormak istedim.
4-Bu aracın ingilterede üretilip getirildiğini duymuştum bu doğrumu ve şu anda üretimi devam ediyor mu?Ediyorsa şu an Türkiyede hala sıfır modelleri satışa sunuluyormu?Bu soruyu özellikle şundan dolayı sordum Toyota nın resmi sitesinde bu araçla ilgili bir bilgi göremedim.
5-Aracın yol tutuşu ve aslında hiç sormamam gerekli kronik bir arızası ya da ilerde sıkıntı yaratacak bir donanım arızası var mı?(Benim bildiğim Toyota kolay kolay arıza vermez ama sorayım dedim :)  )
6-Araçta donanım olarak ne özellikler var.Sonradan orjinal olarak taktırmalısınız dediğiniz donanımlar nelerdir?

Vereceğiniz cevaplar için şimdiden tüm Toyota severlere teşekkür ederim.
2007 Model Avensis 1.6 Elegant
1998 Model Corolla 1.6 Special GLİ
1998 Model Corolla 1.6 XEİ
2009 Model 1.6 E14 Corolla Elegant

Toyota Club Türkiye

TOYOTA Corolla 1.4 D-4D Sol Hatchback
« : Eylül 06, 2010, 13:20:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: TOYOTA Corolla 1.4 D-4D Sol Hatchback
« Yanıtla #1 : Eylül 06, 2010, 14:47:27 »
Ben 6 senedir Benzinlisini kullanıyorum çok memnunum..Sorduklarınızla birlikte cevabınızıda vermişsiniz.Forumda bolca konu var e12 HB il ilgili...Bağımlılık yapıyor satmak istemiyorsun ne alacağını düşünüyorsun..Kronik sorunu yok 6 senedir yagı suyu dısında bu sene v kayışı gergisi arızlanmıs aracımın 230 tl ona vereceğim işte..Etrafında bu racı kullanan kaç kişi var ise sor yuzde yüze yakını kesinlikle tavsiye ede cek..Forumda ara bir sürü corolla hb ile ilgili kon düşünce ehrşeyi bvulabilirsin kardeş.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: TOYOTA Corolla 1.4 D-4D Sol Hatchback
« Yanıtla #2 : Eylül 09, 2010, 15:07:58 »
   Tuncay Bey,

Benim araciminda V kayis gergi amortisoru yaklasik iki hafta onceki 40000 bakimda degisti. Yag sizintisi yapiyormus. Zeytinburnu Derindere serviside bana  230 lira civari bir fiyat cikarmisti. Allahtan garantinin bitmesine 20 gun daha oldugu icin garantiden degistirdiler.

Erdem Bey,

Yaklasik bes yildir ayni aracin 2006 model benzinlisini kullaniyorum. Bu sure zarfinda ufak tafek takirti tukurtu problemleri haricinde ki onlarin coguda serviste halledildi, yasadigim tek problem yakarida belirttigim gergi amartisorunun degisimidir. Bakimlari duzenli yapilmis bir toyotanin kullanicisini uzecegini dusunmuyorum.