Gönderen Konu: carina hakkında bilgi  (Okunma sayısı 3149 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
carina hakkında bilgi
« : Eylül 05, 2010, 02:14:07 »
merhabalar...
98 model carina 3 otomotik hakkında bilgi verebilecek arkadaşların mesajlarını bekliyorum.ayrıca şu anda bulduğum bir araç var istanbul da 70000 km de bunun orjinal olduğunu nasıl anlayabilirim.ilk defa toyota marka bir araca heveslendik.araca 14000 tl istiyorlar.fiyat nasıl acaba? değerli bilgilerinize ihtiyacım var.

Toyota Club Türkiye

carina hakkında bilgi
« : Eylül 05, 2010, 02:14:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • bugün toyota'n için ne yaptın?
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: carina hakkında bilgi
« Yanıtla #1 : Eylül 05, 2010, 02:27:53 »
carinalar güzel araba. herhangi bir sorunu yoksa, alınabilir, parça sorunu yaşamazsın. ben daha bugün radyatörü değiştirdim (corona). yalnız o arabanın 70000 de olduğunu babam söylese inanmam. bu arabaları alanlar uzun yolda kullanıp çok km yapan kişiler. o araba da en az 3. eldir ve 150.000 den aşağı değildir. km düşürmek basit bir işlem. yakıt olarak da kullanıma bağlı derim şehir içi ve dışı karışık (LPG) 18 kuruş (180.000) civarı yakarlar. çok rahat arabalardır. dediğim gibi bir çok parçasını yan sanayi olarak bulabilirsin. orjinalleri epey pahalı ama piyasadaki Tayvan malları da epey kaliteli. dediğim gibi o arabanın km si orjinal değildir (tahminimce) ve o kadar edip etmeyeceği temizliğine bağlı.
94 corona 2.0 GLİ 3SFE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis 2005 1,6 : Öğretmen
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 05, 2010, 02:38:46 »
Toyotanın tüm araçları kalitelidir. Carina da tipini beğeniyorsanız gönül rahatlığı ile alınabilecek bir otomobildir. Yedek parça sorunu yoktur ve birçok markaya göre uygun fiyata sahiptir. Ben de Arif Bostancı gibi diüşünüyorum ve kilometresinin 70 000 olma ihtimali yoktur diyorum.Şayet bütün bakımları yetkili serviste yapılmışsa km sini öğrenebilirsiniz. Ayrıca 14000 tl ye biraz pahalı 13000 tl civarlarında olmalı.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Eylül 05, 2010, 02:44:16 »
km sinin orjinal olup olmadığını nasıl anlayabilirim.malüm erzurumda gideceğim.hayal kırıklığı olmasın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 05, 2010, 02:52:57 »
Km sinin orjinalliğini adamı ararsınıız ve toyota yetkili servisinden expertiz raporu almasını ve size fakslamasını istersiniz. Bundan başka eğer İstanbul'a siz gidebilirseniz bir tanıdığınız aracılığı ile iyi bir ustaya götürerek motor- vites başı- direksiyon simidi yıpranmalarından anlayabilirsiniz. Üniv Erzurum'da okumuştum dolayısıyla Erzurum'a selamlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 9500
  • Model Yılı: '17
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 06, 2010, 10:58:06 »
Ben uzun zamandır carina kullanıyorum, çok konforlu, rahat bir araba, ben arabama aşık olarak aldım zaten, hem görünüşü, hem performansı ve kullanım rahatlığı itibarı ile ciddi bir memnuniyet sağlayacaktır size. Benim aracım otomatik olmasına rağmen yakıt şu anda şehir içi 222kr, şehir dışı 175kr. (LPG)
araçla ilgili tek şikayetim sunroof olmaması onun haricinde hiçbir sıkıntım yok.
Kilometreye gelince ben aracımı 138.000'de aldım, 136.000'e kadar servis kaydı olmasaydı o km'den bile şüphelenirdim, kaldı ki siz 70.000 den bahsediyorsunuz yılda 5800 km yapar bu da çok inandırıcı gelmedi bana ! İmkansız değil tabiki olabilir ama toyota "yetkili" servisinden onay almadan aracı almayın derim.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Eylül 06, 2010, 19:32:27 »
arkadaşlar merhabalar...
aracı bugün kontrol ettirdim.araç orjinal km sinde ama fiyatı 14000 den aşağı olmazmış.araca lpg taktıracağım.bakımları derken 16000 tl yi bulacak.yani avensis parasına carina bineceğiz.ne dersiniz?bu benim ilk toyotam olacak ona göre yazın lütfen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 06, 2010, 23:55:11 »
Taner Bey, bence o fiyata pahalı avensis alırsın derim. Öncelikle siz bilirsiniz derim ve biraz beklemenizde fayda olabilir diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #8 : Eylül 07, 2010, 16:25:39 »
Merhaba taner öncelikle tercihinden dolayı seni tebrik ederim ve bir toyota kullanıcı olarak ben seni kabul ettmi ve aramıza hoş geldin:)

Değerli arkadaşlar araba hakkında seni yeterince bilgilendirmişler zaten onu üzerine bir şey söylemeyi pekte uygun bulmuyorum. Bahsettiğin arabanın fiyatına çok rahatlıkla avensise binersin. 14.000TL'ye lpg bir carinayi çok rahatlıkla alabilirsin. Biraz sabredip iyice araştırısan istediğin temizliktede bulabileceğine inanıyorum.

Araçların temiz olması kişiden kişiye değişiyor herkez farklı bir kriteri baz alıyor benim bildiğim araç 15.000KM/YIL yapmışsa kazası belası,değişeni yoksa temiz diye nitelendirir. Ama araba alırken nelere dikkat etmen gerekir konusunda sitemizdeki üstadlarımızında tavsilerine kulak vermeni isterim.

Hayırlısi ile toyotana en kısa sürede kavuşman temenni ederim. Gelişmelerdende bizi haberdar etmeyi unutma.

1) http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-carina-turkiyenin-en-iyi-carinasi/detay

2) http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-toyota-carina-orjinal-carina-30509718/detay

3) http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-toyota-carina-memurdan-1997-model-beyaz-toyota-carina-sahibinden-satilik-11763402/detay
===Çözüme yardımcı olmayan,Soruna ortak sayılır===

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #9 : Eylül 07, 2010, 16:44:11 »
km sinin orjinal olup olmadığını nasıl anlayabilirim.malüm erzurumda gideceğim.hayal kırıklığı olmasın.

Araç kilometresini öğrenmenin en sağlıklı yolu servis kayıtlarıdır. Şayet servis kayıtlar belirli bir kilometreden sonra yok ise şunlara dikkat etmelisiniz.(Acizane fikirim olarak)

1) Bazı satıcılar araçlarının düşük km'de olduğunu söylerler ama en son yağ değişim kartını yada rot balans kartını direksiyonda unuturlar.
2) Aracın içinin temizliği km hakkında sizin fikir sahibi olmanıza yardımcı olacaktır.
3) Vites kolu, direksiyon simidi,pedallar ve aracın plastik aksamını kontrol edin.

Aklima gelenler şimdilik bunlar.
===Çözüme yardımcı olmayan,Soruna ortak sayılır===

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Eylül 09, 2010, 04:46:23 »
arkadaşlar bir abimizde corona buldum.94 model apex.224000 km de yeni lpg takılmış.komple boyalı.iyi görünüyor.9500 e bana verebileceğini söyledi.bir de istanbul daki 98 model 70000 de ki otomotik carina var.lpg yok 14000 tl.ikisinin arasında kaldım.ne dersiniz?ayrıca istanbulda ki carina nın paslanma ve çürüme ihtimalı olabilir mi?