Gönderen Konu: Rize'den Görünümler 1  (Okunma sayısı 3370 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Rize'den Görünümler 1
« : Ağustos 20, 2007, 12:23:48 »
Bu hafta sonu Rize Çamlıhemşin ilçesinde bulunun tarihi Zil Kaleyi görmeye gittik. Yollar çok kötüydü acayip yorucu oldu. Ama yapılıyo yollar. Yer yer betonlama, yer yer taş diziliyo yollara. Rize merkezden  70 km uzaklıkta. 15 km si bozuk ve aracın altının alması an meselesiydi.
Aslında Ayder yaylasına gidiyoduk ama burayı hiç gidip görmemiştim. Merak ettik bi gidelim dedik. Çamlıhemşinden Ayder sapağı yerine Zil Kaleyi tercih ettik. Hava çok güzeldi ama kaleye yaklaştıkça kapattı.

Kaleye yaklaşırken;

Kale hakkında;

Kaleye giriş;

Toyota Club Türkiye

Rize'den Görünümler 1
« : Ağustos 20, 2007, 12:23:48 »

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Rize'den Görünümler 1
« Yanıtla #1 : Ağustos 20, 2007, 12:41:15 »
Oğlumun girişteki pozu;

Kaleden manzaralar; Görmüş olduğunuz dere meşhur Fırtına Deresi.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Rize'den Görünümler 1
« Yanıtla #2 : Ağustos 20, 2007, 13:04:44 »
Yolda giderken bizim ufaklık tarihi bir Kemer köprüyü çekmiş. Yapım yılı 1690.

Dönüşte bir alabalık lokantasında açlığımızı giderdik. Yanlız yenilenleri çekmeye fırsatım olmadı çünkü çok acıkmıştık.    Oturduğumuz yere bakın. Fırtına dersi yanıbaşınızda. Görmeden  geçtiyseniz mesele değil çünkü bir tabelası var "Osmanlı alabalık Çiftliği 100m Geride" diye    Tv lere haber olmuştu bu tabela. Laz zekası işte.

Rafting yapılan dere Fırtına Deresi, taa kalenin oralardan geliyo kaynağı. Bulunduğumuz yer ile kale arasında 25 km mesafe var. Yukarı doğru yanlız.

Bu da son olsun artık yoruldum valla.  

Oğlumun gece çekimi hoş olmuş bence değişik bi havası var. Rize Kalesi Aile Çay Bahçesinden Rize'yi çekmiş.  

Belirtmek istedim sağ alt köşesinde tarih ve saat olan fotoları W800i cep telefonumla çektim. Diğer fotolar daha cumartesi elime geçen g.g. den açık arttırma ile oğlum için aldığım Olympus C-315 ile çekilmiş. Tam ayarlamaları henüz keşfedemidiğimden güzel çıkmamış olabilir. Yaklaşık 6 aydır dijital diye yalvarıyo. Çok seviyo fotoğraf çekmeyi. Kumbarasına 85 ytl para biriktirmiş dijital alacak diye canım benim yerim onu ben. Bende bunu 170 ytl ye aldım. Kendime de bi tane Canon IXUS 75 alacaktım ama bunla idare edilir artık. 5.3 mp Biraz çözünce iyi sonuçlar verir sanırım. Tabi evlat bize tutturursa makinesini

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
Rize'den Görünümler 1
« Yanıtla #3 : Ağustos 20, 2007, 23:52:18 »
harika valla yeşil+su bu zamanlarda en  önemli  ve gerekli 2 sey  paylaştıgın için teşekkrüelr abi
2001 ToYoTa CoRoLLa 1.4 vvt-i 97 HP  >> BeYaZ FaRe <<

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: 0+
Rize'den Görünümler 1
« Yanıtla #4 : Ağustos 21, 2007, 00:22:43 »
eline sağlık ismail bey kardeşim allah nasip ederse bende fındıktan sonra bir hemşin yolculuğum var (gerçi çamlıhemşinmi yoksa sadece hemşinmi gideceğim yer pek bir bilgim yok )oralara gideceğim o zaman gittiğim yerlerin fotosunuda ayrıca koyarım resimler gerçekten güzel hele hele son resim bir harika resmen bir başyapıt  oğluna selamlar maşallah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Rize'den Görünümler 1
« Yanıtla #5 : Ağustos 21, 2007, 01:38:18 »
Görüntüler bir harika! Doğanın güzelliğine bir kez daha hayret ettim. Alabildiğine orman, akan dereler, ilginç bir köprü, kale hepsi, nefis bir görüntü teşkil etmiş! Hepside tablo gibi çıkmış! Ben Karadenizi hiç böyle tahmin etmiyordum. Okulda öğretmenlerimiz sürekli yağmur yağar, oralarda romatizma olursunuz demişlerdi    Yanlız keskin viraj biraz korkunç geldi. Böyle virajlar birde Gazipaşa-Anamur arası ve birde Mut yolu üzerinde var. Bir tarafınız dağ, bir tarafınız alabildiğine uçurum. Oğlunuzda çok tatlı bin kere maaşallah! Mustafa bey'le birlikte güzel bir Karadeniz Tanıtımı yaptınız. Ellerinize sağlık! Herhalde benle birlikte, forumdaki bütün herkesin düşüncelerinde ilk tatil durağı Karadeniz olacak  

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Rize'den Görünümler 1
« Yanıtla #6 : Ağustos 21, 2007, 12:34:49 »
Yorumlarınız için teşekkürler.  Bunlar sadece başlangıç. Size kendi çekimlerim olan daha bir çok şey yayınlayacağım.

Ve aleykum selaaam. O benim ilk göz ağrım. Mustafacığım Hemşin ilçesine Pazar ilçesinin içinden sapılan bir yolla gidiliyor. Çamlıhemşin'e ise Ardeşen ilçesine girmeden gidiliyor. Eğer Ayder Yaylası ve Zil Kaleyi gezmeye falan gidecekseniz bu durumda Çamlı hemşin'e gideceksiniz. Fırsatın olursa gelince görüşelim istersen. Ben Rize merkezdeyim.

Yasemin hanım öğretmenlerimiz doğru demişler. Ama o yağmurlarda ancak bu ormanlar sayesinde oluyor. Ağaçlar bulutları çeker biliyosunuz. Rize çok yağmur alan bi yer. Aralarında 65km mesafe olan memleketim Trabzon'a tek bi damla düşmezken, burda sel olabiliyor. Ama gerçekten yayla turizmi sahillerden bıkanlar için ideal. Düşünün temmuzun ortasında rutubetsiz soğuk bi ortamdasınız. O kadar serinki ya üstünüze bir mont alıyosunuz yada yün kışlık kazaklarınızı giyip geceleri yorgan battaniye altında yatıyosunuz.  
Romatizma buralarda şehir merkezlerinde rutubet ve nemden kaynaklanan sık rastlana bi hastalıkdır. Bu da doğru. E yaz günü bu kadar yağıp ardından güneş açarsa buharlaşmadan kaynaklanan rutubet kaçınılmaz. Durduğunuz yerde su olduğunuz günler oluyo. Ama şu son bi haftadır serin ve kuru bi hava var. Gelecekseniz Temmuz ayında gelmeyin. Temmuz ayı bulutlu ve yağışlı geçer. An gelir kapatır an gelir açar. Haziran biraz terletir, Temmuz sucuk gibi yapar, Ağustos ortalarından sonra rahatlatır buralarda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
Rize'den Görünümler 1
« Yanıtla #7 : Ağustos 21, 2007, 21:10:11 »
Alıntı yapılan: İsmail H. Timurcioğlu
Yorumlarınız için teşekkürler.  Bunlar sadece başlangıç. Size kendi çekimlerim olan daha bir çok şey yayınlayacağım.

Ve aleykum selaaam. O benim ilk göz ağrım. Mustafacığım Hemşin ilçesine Pazar ilçesinin içinden sapılan bir yolla gidiliyor. Çamlıhemşin'e ise Ardeşen ilçesine girmeden gidiliyor. Eğer Ayder Yaylası ve Zil Kaleyi gezmeye falan gidecekseniz bu durumda Çamlı hemşin'e gideceksiniz. Fırsatın olursa gelince görüşelim istersen. Ben Rize merkezdeyim.

Yasemin hanım öğretmenlerimiz doğru demişler. Ama o yağmurlarda ancak bu ormanlar sayesinde oluyor. Ağaçlar bulutları çeker biliyosunuz. Rize çok yağmur alan bi yer. Aralarında 65km mesafe olan memleketim Trabzon'a tek bi damla düşmezken, burda sel olabiliyor. Ama gerçekten yayla turizmi sahillerden bıkanlar için ideal. Düşünün temmuzun ortasında rutubetsiz soğuk bi ortamdasınız. O kadar serinki ya üstünüze bir mont alıyosunuz yada yün kışlık kazaklarınızı giyip geceleri yorgan battaniye altında yatıyosunuz.  
Romatizma buralarda şehir merkezlerinde rutubet ve nemden kaynaklanan sık rastlana bi hastalıkdır. Bu da doğru. E yaz günü bu kadar yağıp ardından güneş açarsa buharlaşmadan kaynaklanan rutubet kaçınılmaz. Durduğunuz yerde su olduğunuz günler oluyo. Ama şu son bi haftadır serin ve kuru bi hava var. Gelecekseniz Temmuz ayında gelmeyin. Temmuz ayı bulutlu ve yağışlı geçer. An gelir kapatır an gelir açar. Haziran biraz terletir, Temmuz sucuk gibi yapar, Ağustos ortalarından sonra rahatlatır buralarda.
[/quote]
nasip olursa bu ay sonu veya bir dahaki ay başı gelmeyi planlıyoruz o zaman biz hemşinde gideceğiz pazardan felan geçecekmişiz hiç gitmedim aslında en çok merka ettiğim yer rizede ayder yaylalarının en yüksek noktası ordaki hava basıncını hissetmek istiyorum bizim burda en yüksek tepe 2495 metre ile akil baba tepesi bize çok yakın ama çıkmak nasip olmadı isterseniz size google earttan oturduğum yayla evini akil baba tepesini vede köyümü gösterebilirim

bu referanslar köy evi için
latidude  40°53'51.29"N
longitude   38°34'11.63"E

yayla evi için

latidude  40°34'4.53"N
longitude   38°39'34.98"E

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Rize'den Görünümler 1
« Yanıtla #8 : Ağustos 24, 2007, 13:27:06 »
oldukça güzel yerler karadeniz tarafında fazla yer gezme imkanım olmanı ama en kısa zamanda inş.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
Rize'den Görünümler 1
« Yanıtla #9 : Ağustos 26, 2007, 07:44:25 »
Paylasim icin tesekkurler.Yine Karadenize gidesim geldi valla.Hacen hala memleketimu coremedum daaa.Ula pu ne demek idur siz piligi misiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Çakma Jaguarım :DD
    • AUTORALL
  • Kan Grubu: B-
Rize'den Görünümler 1
« Yanıtla #10 : Ağustos 26, 2007, 19:06:42 »
Ahh bu sene gidemedum rizeyi cok ozledim  anca boyle resimlerle idare edecez artuk
(Volkswagen Transporter) {53} 240D MERCEDES (Toyota Corolla 00)
Sevdaluk ede ede       Ben daha dayanamam
Yandı yüreğim yandı    Can boğaza dayandı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Rize'den Görünümler 1
« Yanıtla #11 : Ağustos 26, 2007, 22:05:23 »
ayni  yerlerden gecmisiz Ismail.
senden 20 gün önce ben oradaydim.

Ayni yerde yemek yemisiz
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
Rize'den Görünümler 1
« Yanıtla #12 : Ağustos 27, 2007, 00:08:45 »
Siz gidersiniz ben gitmez miyim ?

Sümela:

Uzungöl:

Fındıklının bir köyünde, serender:

Aynı köyde, bir taş köprü:

Ardeşende evlere şenlik bir apartman:

Sarp sınır kapısı:

Borçka civarında bir asma köprü:

Karagöl: inanılmaz bir yer burası.

Karagöl:

Maçahel civarında bir şelale:

Maçahel, Camili:

Yukarı Kavrum yaylası:

Zil kale tarihçesi )

Zil kale'de ben:

Konaklar mahallesinde halen kullanılan bir konak:

ve mutfağı;

Daha çok var ama ancak seçtim içlerinden.

Trabzon, Maçka, Gümüşhane (+ karaca mağarası inanılmazdı foto çekmek yasak ne yazıkki), Zigana (+eski yol), Maçahel(camili, köyler..), Artvin, Rize, Ayder, Kavrum, Paloviç(ismi yanlış olabilir), konaklar, Sarp Habur sınır kapısı...

1 Hafta hepsini gezdim ama tadı damağımda kaldı, Hemşin horonunu bile öğrendim

katıldığım tur hakkında bilgi :

http://www.tamzaratur.com/Karadeniz/dogu_karadeniz_turu.htm

yazın bu sıcaklarda Karadeniz'den başka yere gidilmez.

Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
Rize'den Görünümler 1
« Yanıtla #13 : Ağustos 27, 2007, 00:18:29 »
gerçekten güzel yaylalar vede resimler elin kolun ağrımasın gözüm kaldı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
Rize'den Görünümler 1
« Yanıtla #14 : Ağustos 27, 2007, 00:29:28 »
Yaman Bey, Bu güzel resimler için çok teşekkürler, elinize sağlık!

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Rize'den Görünümler 1
« Yanıtla #15 : Ağustos 27, 2007, 09:39:20 »
ALINTI
ayni yerlerden gecmisiz Ismail.
senden 20 gün önce ben oradaydim.[/quote]

Valla 20 gün önce burdaydın taaaaa gavurun memleketinden kalktın geldinde bi haber bile vermedin gelecem diye. Aşk olsun çok kırıldım. Ankara'ya geldin buluştukda benim memleketime geldin bi haber vermedin. Çok kırıldım. istediğin kadar uğraş tamir edemezsin.  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Rize'den Görünümler 1
« Yanıtla #16 : Ağustos 27, 2007, 12:03:41 »
Kirilma kirilma.
10 küsür kisilik akraba ordusu ile seni rahatsiz etmek istemedim.
Her kafadan bir ses cikiyordu.

Seneye 2 kisi gelicez. O sirada tabiki ugrariz.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
Rize'den Görünümler 1
« Yanıtla #17 : Ağustos 27, 2007, 22:31:12 »
O apartman ne öyle sanki kopyala yapıştır yöntemi ile yapılmış  .
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
Rize'den Görünümler 1
« Yanıtla #18 : Ağustos 27, 2007, 23:58:47 »
o ardeşendeki evi anlamak mümkün değil.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Rize'den Görünümler 1
« Yanıtla #19 : Ağustos 28, 2007, 10:53:30 »
Arkadaşlar ben açıklıyım. Evin katlarını karkas olarak satmışlar. Alanlardan yaptıranda girip oturmuş. Kimi yaptırıyo. Herkes yerleştikten sonra ortak işler başlar ancak. Dış sıvası boyası vs. Ama mimarında elinde öpmek lazım. Müthiş bi tasarım.  

ALINTI
Seneye 2 kisi gelicez. O sirada tabiki ugrariz[/quote]

Önemli değil 10 küsür kişi. En azından rehberlik eder gezdirirdik sizleri. Yanlızdım zaten. Eşim annesine Trabzon'a gitmişti çocukla. 15 gün bekardık anlıyacan. Hatta 4-5 kişiyi ağırlayabilirdimde.  Ama en azından bi arardı insan. Kırgınım