0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yorumlarınız için teşekkürler. Bunlar sadece başlangıç. Size kendi çekimlerim olan daha bir çok şey yayınlayacağım. Ve aleykum selaaam. O benim ilk göz ağrım. Mustafacığım Hemşin ilçesine Pazar ilçesinin içinden sapılan bir yolla gidiliyor. Çamlıhemşin'e ise Ardeşen ilçesine girmeden gidiliyor. Eğer Ayder Yaylası ve Zil Kaleyi gezmeye falan gidecekseniz bu durumda Çamlı hemşin'e gideceksiniz. Fırsatın olursa gelince görüşelim istersen. Ben Rize merkezdeyim. Yasemin hanım öğretmenlerimiz doğru demişler. Ama o yağmurlarda ancak bu ormanlar sayesinde oluyor. Ağaçlar bulutları çeker biliyosunuz. Rize çok yağmur alan bi yer. Aralarında 65km mesafe olan memleketim Trabzon'a tek bi damla düşmezken, burda sel olabiliyor. Ama gerçekten yayla turizmi sahillerden bıkanlar için ideal. Düşünün temmuzun ortasında rutubetsiz soğuk bi ortamdasınız. O kadar serinki ya üstünüze bir mont alıyosunuz yada yün kışlık kazaklarınızı giyip geceleri yorgan battaniye altında yatıyosunuz. Romatizma buralarda şehir merkezlerinde rutubet ve nemden kaynaklanan sık rastlana bi hastalıkdır. Bu da doğru. E yaz günü bu kadar yağıp ardından güneş açarsa buharlaşmadan kaynaklanan rutubet kaçınılmaz. Durduğunuz yerde su olduğunuz günler oluyo. Ama şu son bi haftadır serin ve kuru bi hava var. Gelecekseniz Temmuz ayında gelmeyin. Temmuz ayı bulutlu ve yağışlı geçer. An gelir kapatır an gelir açar. Haziran biraz terletir, Temmuz sucuk gibi yapar, Ağustos ortalarından sonra rahatlatır buralarda.[/quote]nasip olursa bu ay sonu veya bir dahaki ay başı gelmeyi planlıyoruz o zaman biz hemşinde gideceğiz pazardan felan geçecekmişiz hiç gitmedim aslında en çok merka ettiğim yer rizede ayder yaylalarının en yüksek noktası ordaki hava basıncını hissetmek istiyorum bizim burda en yüksek tepe 2495 metre ile akil baba tepesi bize çok yakın ama çıkmak nasip olmadı isterseniz size google earttan oturduğum yayla evini akil baba tepesini vede köyümü gösterebilirimbu referanslar köy evi için latidude 40°53'51.29"Nlongitude 38°34'11.63"Eyayla evi için latidude 40°34'4.53"Nlongitude 38°39'34.98"E